Joy

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og venlig grundstemning. Den indeholder enkelte scener med skænderier, voldsomme følelsesudbrud og konflikter, men da fortællingen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.12.2015
Originaltitel: 
Joy
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4
3.7
Din bedømmelse: Ingen (251 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Joy' er en biografisk fortælling om opfinderen af den banebrydende "Miracle Mop". Som pige er Joy Mangano fuld af fantasi og elsker at opfinde forskellige ting, men hendes opløste familie sætter en stopper for udfoldelserne.

To børn og et forlist ægteskab senere har den voksne alenemor nok at se til. Hendes mor er klistret til tv’et foran en evig sæbeoperaserie, og faren er flyttet ind i kælderen - i øvrigt sammen med Joys dovne eksmand.

Mens familieproblemerne eskalerer, kommer den nedslåede kvinde på en idé til et produkt, som andre husmødre også kan få gavn af: Hun vil opfinde en moppe, der kan vrides uden at bruge hænderne. Mirakelmoppen har potentiale til at blive en kæmpesucces i de amerikanske hjem, men forude venter adskillige udfordringer.

'Joy' har verdens måske største filmstjerne, Jennifer Lawrence, i titelrollen som den ukuelige iværksætter, der udlever den amerikanske drøm. David O. Russell instruerer for tredje gang den 25-årige skuespillerinde, der modtog en Oscar for sin medvirken i Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence er nomineret til en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i 'Joy'. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "En sprudlende parade af virkeligt gode skuespillere i farverige roller ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Det er en charmerende film, som blander genrerne og både er sort komedie, varm familiekrønike og en lidt 'flad' krimi." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "Russell holder sig pænt til grundskemaet, men at 'Joy' alligevel ikke bliver helt ubærlig at overvære, skyldes ikke mindst endnu en stor præstation fra Jennifer Lawrence ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... den helt store gevinst ved 'Joy' er Jennifer Lawrence, der formår at være komisk samtidig med at hun ser ud til at fremmane al søsterlig medfølelse til kvinder, der har banket hovedet ind i forstokkede fordomme på vej mod Den amerikanske drøm. Det er meget svært ikke at holde af Joy." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Det er bare ikke en særlig god, heller ikke en særlig dårlig film, men ret ligegyldig. Den lever i høj grad af skuespillerne ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "'Joy' er en realistisk og skæv socialkomedie. Underholdende og godt turneret, men ikke helt let at tage for gode varer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Er man til sentimentale historier, må 'Joy' være julefilmen, der rykker. Alting tenderer mod kaos, men også det gode i mennesket er en naturkraft. Ligesom viljen til at vinde over bagklogskab og smålighed." (Bo Green Jensen)

Shelley picture
Shelley 15 uger siden

Ikke hvad jeg forventede

2

Historien var kedelig, der var aldrig nogle chokerende punkter, og den var bare overall meget monoton.

Thomas picture
Thomas 16 uger siden

God underholdning.

4

Der er virkelig noge skønne karatere i denne film, der tilføjer den en stor del humor og fortællingen om Joy og hendes liv er spændende at følge, tv shop er jo en skønt fænomen.
Kan klart anbefales.

Poul Wegener picture
Poul Wegener 17 uger siden

God historie og super godt spillet

4

En lidt lang film, men historien og Jennifers gode skuespil fastholder dig til det sidste.

Sonja picture
Sonja 17 uger siden

Mega meget langtrukken :-(

3

Ikke så interessant som ventet ....

IDAMARIE picture
IDAMARIE 17 uger siden

Virkelig søvndyssende

1

Faldt i søvn flere gange. Virkelig kedelig film om et virkelig kedeligt emne (gulvmopper)

Katja* picture
Katja* 18 uger siden

God men ikke fremragende

4

Mine forventninger til den her film stemte ikke overens med det jeg så..

Det har især noget at gøre med, at den første og eneste teaser jeg så, var den korte, hvor man bare ser Jennifer Lawrence gå med kort krøllet hår og solbriller..

og lige præcis dén scene afspiller jo slet ikke handlingen..

Men filmen var god - omend jeg ikke altid var helt tosset med måden historien blev fortalt/udlagt på..

Louis André picture
Louis André 18 uger siden

Laaaaangtrukken ;-)

3

Uden tvivl kunstnerisk interessant, hvilket sikkert giver den mange stjerner. Som underholdning mangler filmen dramatik, sensualitet, spænding, som man hele tiden venter på dog uden at være så heldig at det sker. Herudover kører filmen i et monotomt fortællerleje som virker dræbende i længden.
I vore øjne en film der langt fra lever op til de fine trailere.
Skuespillerne leverer dog hver især fornemme præstationer, men mangler samspil og intimitet.

Tenna picture
Tenna 18 uger siden

Overraskende

4

Utroligt at en husmoderhistorie kan fortælles så man forlader biffen med oplevelsen af at ha lært noget om sig selv....

Hans-Henrik picture
Hans-Henrik 18 uger siden

Nansen

4

"Joy" er en god film der kan anbefales at se. Lidt i stil med "Silver Linings Playbook" - hvis man har set den. Gode skuespilpræstationer af Jennifer Lawrence og Robert de Niro.

May picture
May 18 uger siden

Jævnt god - en biograftur værd

4

Filmens story har ikke haft de store manuskriptforfattere fremme, men det gør ikke noget. Den er jævnt hyggelig undervejs, og efterlod mig behageligt veltilpas. Den efterlod mig faktisk også med tanken om, at moralen - simpel gulvmop eller ej - kunne være at vi alle skal huske, at uanset, hvad andre fortæller dig om dig - så er det hvad du selv ved, der er rigtigt. Uanset hvad livet giver dig af modgang, tror du på dig, så bliv ved. Og, sidst men ikke mindst, se dig omkring i livet, brug dine evner - du behøver ikke nødvendigvis at følge den slagne vej, som andre er fortalere for. De moraler kan jeg godt lide, og jeg synes denne historie tydeligt understreger dem alle.

Fin film, som jeg er glad for at have brugt pengene på at se i biografen!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film