Jeg, Daniel Blake

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et realistisk hverdagsmiljø, er fortalt i et roligt tempo og har en småtrist, men til tider humoristisk tone. Den indeholder dog enkelte scener med en stærk emotionel virkning, hvor mennesker er desperate og i følelsesmæssig ubalance. I en scene mister en hovedfigur fatningen foran sine børn, og i en anden scene er en hovedfigur stærkt oprørt over at finde en nær relation livløs. Da filmen ellers er meget udramatisk set fra et børneperspektiv, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.12.2016
Originaltitel: 
I, Daniel Blake
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 2D Filmperler, Seniorbio

Billetter
5
4.8
Din bedømmelse: Ingen (161 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I filmen ’Jeg, Daniel Blake’ kæmper titelkarakteren, en sygemeldt tømrer fra Newcastle, for at modtage sin understøttelse.

Mødet med det offentlige system viser sig at være et bureaukratisk helvede, hvor menneskeligt nærvær hører fortiden til, og et kendskab til onlineformularer tages for givet.

Daniel Blake er dog langt fra den eneste i en lignende situation, og gennem sit møde med systemet, udvikler han et venskab med en enlig mor og hendes børn.

Portrættet af arbejderen, fanget i en kafkask labyrint af formularer og regler, er instrueret af den 80-årige Ken Loach, og filmen modtog Guldpalmen på årets festival i Cannes.

Drama, humor og en harmdirrende indignation over statens behandling af samfundets svageste er klassisk Ken Loach, og ’Jeg, Daniel Blake’ hører blandt hovedværkerne i instruktørens imponerende karriere. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "... 80-årige Loach [skildrer] som vanligt i et upyntet, dokumentarisk inspireret filmsprog ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  5

  "Ken Loachs hjerteskærende fortælling får én til skiftevis at blive varm i kroppen af arrigskab, fortvivlelse og brændende medfølelse." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  " Loach og hans faste manuskriptforfatter Paul Laverty har skabt endnu en rørende og harmdirrende beretning om den slags (desværre alt for) almindelige skæbner, der sjældent finder vej til det store lærred." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Loach har fortalt bedre og især mere spændende historier før [...] Men som et råb om medmenneskelig respekt, som et angreb på tidens nedværdigende politiske vinde, er 'Jeg, Daniel Blake' bestemt fuld af styrke." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Den britiske tv-skuespiller Dave Johns er et fund som Daniel Blake. Han har en naiv sårbarhed i sit milde blik og inkarnerer den engelske arbejderhelt til fingerspidserne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "... Ken Loach kan kunsten at fyre med menneskevarme. Humoren er sammenbidt, og skuespillet er renset for mislyde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er humanistisk filmkunst med en klar politisk dagsorden." (Bo Green Jensen)

Heidi picture
Heidi 5 uger siden

Meget tankevækkende og vigtig film!

5

Se den og vær taknemmelig over at bo i DK, selvom der i vores system også er plads til forbedringer.

Wayne picture
Wayne 7 uger siden

Samfundets samvittighed.

5

Når Ken Loach møder en uretfærdighed, så laver han en film om det. Og det er altid en god idé at have noget at fortælle, hvis historien skal være god.

Som oftest, er det de små i samfundet Loach står op for - og her er det en helt almindelig arbejder, som bliver svigtet af et bureaukratisk offentligt system, som mere virker som om det er til for at modarbejde dem det er lavet for.

Daniel Blake, spillet fortrinligt af Dave Johns, bliver oprevet da han oplever systemets behandling af en enlig mor med to børn og der opstår en helt særlig relation mellem dem, da han forsøger at hjælpe.

Som altid holder Loach historien helt nede på et plan, hvor man føler sig som tilskuer til et helt almindeligt hverdagsdrama - og han sætter trumf på for at understrege sin sag.

Jeppe picture
Jeppe 9 uger siden

ikke turen værd

2

noget at det mest kedelige jeg har brugt penge på i længe. tam afslutning, som er indbegrebet af hvad man gør når man ikke kan finde på en slutning som giver mening.

Lise picture
Lise 10 uger siden

Hjertevarm og barsk

5

Super film som handler om det bureaukratiske helvede, som man skal igennem i England, når man er blevet syg og skal modtage penge af staten. Og det varme venskab, som opstår med en enlig mor og to børn, som er ligeså meget i knibe. Virkelig god film, som kan anbefales, og slet ikke så trist, som den måtte lyde.

Else picture
Else 11 uger siden

obligatorisk

6

Den film burde være obligatorisk for vores politikkere!!

Marta picture
Marta 12 uger siden

Ken Loach kæmper videre

4

En smuk film: jeg gik fra biografen med klump i halsen, frustration over systemet og en dyb respekt for den mand, der ikke ville give op.
Det er meget imponerende, at Loach bliver ved med at lave politiske, engagerede films med samme passion som dengang han startede. Han fortæller altid noget vigtigt om os som samfundet og om vores verden.

Sonja picture
Sonja 13 uger siden

Vigtig øjenåbner...

En vigtig film om hvordan nogle bliver helt og aldeles klemt i bureaukratiet!
Seværdig, også for de, der sidder på " den rigtige side" af skrivebordet!

Per picture
Per 11 uger siden

Burde husstandsomdeles!

5

Kuglestøderen fra Liberal Alliance vil hade den film, og sige, at det hele er pure opspind - alene derfor burde den husstandsomdeles.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film