Jeg, Daniel Blake

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et realistisk hverdagsmiljø, er fortalt i et roligt tempo og har en småtrist, men til tider humoristisk tone. Den indeholder dog enkelte scener med en stærk emotionel virkning, hvor mennesker er desperate og i følelsesmæssig ubalance. I en scene mister en hovedfigur fatningen foran sine børn, og i en anden scene er en hovedfigur stærkt oprørt over at finde en nær relation livløs. Da filmen ellers er meget udramatisk set fra et børneperspektiv, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.12.2016
Originaltitel: 
I, Daniel Blake
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 2D Filmperler, Seniorbio

Billetter
5
4.8
Din bedømmelse: Ingen (92 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I filmen ’Jeg, Daniel Blake’ kæmper titelkarakteren, en sygemeldt tømrer fra Newcastle, for at modtage sin understøttelse.

Mødet med det offentlige system viser sig at være et bureaukratisk helvede, hvor menneskeligt nærvær hører fortiden til, og et kendskab til onlineformularer tages for givet.

Daniel Blake er dog langt fra den eneste i en lignende situation, og gennem sit møde med systemet, udvikler han et venskab med en enlig mor og hendes børn.

Portrættet af arbejderen, fanget i en kafkask labyrint af formularer og regler, er instrueret af den 80-årige Ken Loach, og filmen modtog Guldpalmen på årets festival i Cannes.

Drama, humor og en harmdirrende indignation over statens behandling af samfundets svageste er klassisk Ken Loach, og ’Jeg, Daniel Blake’ hører blandt hovedværkerne i instruktørens imponerende karriere. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "... 80-årige Loach [skildrer] som vanligt i et upyntet, dokumentarisk inspireret filmsprog ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  5

  "Ken Loachs hjerteskærende fortælling får én til skiftevis at blive varm i kroppen af arrigskab, fortvivlelse og brændende medfølelse." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  " Loach og hans faste manuskriptforfatter Paul Laverty har skabt endnu en rørende og harmdirrende beretning om den slags (desværre alt for) almindelige skæbner, der sjældent finder vej til det store lærred." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Loach har fortalt bedre og især mere spændende historier før [...] Men som et råb om medmenneskelig respekt, som et angreb på tidens nedværdigende politiske vinde, er 'Jeg, Daniel Blake' bestemt fuld af styrke." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Den britiske tv-skuespiller Dave Johns er et fund som Daniel Blake. Han har en naiv sårbarhed i sit milde blik og inkarnerer den engelske arbejderhelt til fingerspidserne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "... Ken Loach kan kunsten at fyre med menneskevarme. Humoren er sammenbidt, og skuespillet er renset for mislyde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er humanistisk filmkunst med en klar politisk dagsorden." (Bo Green Jensen)

Lise picture
Lise 5 dage siden

Hjertevarm og barsk

5

Super film som handler om det bureaukratiske helvede, som man skal igennem i England, når man er blevet syg og skal modtage penge af staten. Og det varme venskab, som opstår med en enlig mor og to børn, som er ligeså meget i knibe. Virkelig god film, som kan anbefales, og slet ikke så trist, som den måtte lyde.

Else picture
Else 1 uge siden

obligatorisk

6

Den film burde være obligatorisk for vores politikkere!!

Marta picture
Marta 3 uger siden

Ken Loach kæmper videre

4

En smuk film: jeg gik fra biografen med klump i halsen, frustration over systemet og en dyb respekt for den mand, der ikke ville give op.
Det er meget imponerende, at Loach bliver ved med at lave politiske, engagerede films med samme passion som dengang han startede. Han fortæller altid noget vigtigt om os som samfundet og om vores verden.

Sonja picture
Sonja 3 uger siden

Vigtig øjenåbner...

En vigtig film om hvordan nogle bliver helt og aldeles klemt i bureaukratiet!
Seværdig, også for de, der sidder på " den rigtige side" af skrivebordet!

Per picture
Per 1 uge siden

Burde husstandsomdeles!

5

Kuglestøderen fra Liberal Alliance vil hade den film, og sige, at det hele er pure opspind - alene derfor burde den husstandsomdeles.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film