Jaws (1975)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
Jaws
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
0
Din bedømmelse: Ingen (81 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Jaws' (Dødens gab) tager udgangspunkt i en lille fiktiv by ved den amerikanske kyst, hvor en stor hvidhaj angriber turister og beboere.

Den lokale politichef (Roy Scheider) forsøger at gøre offentligheden opmærksom på faren, men de lokale myndigheder stritter imod for ikke at skabe panik og for ikke at miste indtægter fra turisterne.

Efter en række angreb fra hajen får politichefen hjælp fra en marinebiolog (Richard Dreyfuss) og en professional haj-jæger (Robert Shaw).

Filmen vandt i alt tre Oscars (Bedste klipning, Bedste musik og Bedste lyd) og var endvidere nomineret til en Oscar for Bedste film. 

'Jaws' blev en kæmpe kommerciel succes og blev fulgt op af tre efterfølgere - Jaws 2Jaws 3-D og Jaws: The Revenge. Dog uden Steven Speilberg som instruktør.

Jasir Al-Salami picture
Jasir Al-Salami 1 år siden

Fantastisk film

5

Fantastisk film jeg så den der jeg var 10 år. Det var den første film jeg nogensinde har set

KurtMedC picture
KurtMedC 1 år siden

KLASSIKER!!!

6

Fuck Piranha! Jaws er the shit!

ALEX picture
ALEX 1 år siden

Filmen der aldrig går ned...ikke engang med 3 tønder...

6

Denne film er helt igennem elskelig. Første gang jeg så den, fik jeg bare lyst til at se den igen, lige så snart den sluttede. Godt manus, fede præstationer,og et fantastisk arbejde! Det kan godt være mange siger "den er jo gammel, og dårlig idag", men denne film ER en klassiker, og slipper aldrig ud af ens filmhjerte!

Simon picture
Simon 1 år siden

Den fortjener seks stjerner

6

En ordentlig godbid af en god film, er hvad vi bliver serveret for. 'Jaws' indeholder fremragende spil, især fra de tre hovedpersoner. Effekterne var jo fantastiske, hvad fanden brokker folk sig over? "Arghh, moar, filmens effekter er ikke gode nok. Hajen ligner ikke en rigtig en, Arghhh! :O." Jeg hader at høre om folk der brokker sig over Jaws' effekter, og designet af hajen. De var fantastiske, jeg satte faktisk filmen på pause, bare lige for at tjekke hajen ud. Designet var perfekt, og intet gik galt.
Musikken er fuldstændig genial, man ved jo bare at nu er der fare på færde.
Den burde nok ikke få 6 stjerner, da jeg syntes at det virker som om vi kører i ring, og i ring, og i ring, til at starte med. Sidste halvdel er klart bedst. Vi har godt set ham der dør, og selvom de ved at der har været et haj angreb, så bader de der alligevel. Speilberg prøver at gå en vej, men han tør ikke helt. Jeg hentyder selvfølelig til den scene, hvor hovedpersonen's dreng er lige ved at blive spist af hajen. Brody ville havde haft det had til hajen, som han skulle. Det havde måske gjort filmen til den top 10 film. Men den får 6 stjerner, da sammenholdet mellem de tre hovedpersoner er fantastisk, og slutningen er perfekt Den er lidt urealistisk, men slutningen er eminent. Se den, for satan.

Nikolaj picture
Nikolaj 2 år siden

Endnu bedre anden gang

6

Første gang jeg så den synes jeg den virkelig var god, men følte mig ikke helt overbevist i nogle situationer. Men når man for set den igen så kan man mere nyde filmen, og så synes jeg enlig det var en bedre oplevelse.

Nikolaj picture
Nikolaj 2 år siden

Den klassiske gyser!

6

Jaws er en simpel gyser der tager fat i et tema, som hverken er urealistisk eller overtroisk. Måske er hajen en anelse urealistisk i dens størrelse, men selve ideen om en haj der stille sniger sig rundt under overfladen, mens sommeren er på sit højeste i et lille øsamfund er GENIAL!

Istedet for at fylde filmen med groteske scener hvor mennesker bliver revet fra hinanden, har Spielberg fokuseret mere på den psykiske terror i form af, at man næsten aldrig ser hvad det er der trækker de intetanende badegæster ned under vandet. Det virker sindssygt godt, men for det moderne blodhungrende publikum vil der nok være et ønske efter flere afrevne lemmer og lidt mere haj.

Musikken i filmen er jo historisk i sig selv! Den klassiske "da da da da da DA DA DA DA DAAAAADAM!"-musikeffekt afslører hvor tæt hajen er på menneskerne, selvom den slet ikke kan ses! Det er jo lige til at få det til at løbe koldt ned af ryggen, når det stykke afspilles!

Jaws er noget af det største der er lavet indenfor gysergenren, og hvis man ikke har taget alt for meget skade af film som "Deep Blue Sea", så fungerer denne hajfilm stadig rigtig rigtig godt!

Star picture
Star 3 år siden

God

4

Meget god klassiker og synes at den er god af at være en 1975 film

AufVideoSehen picture
AufVideoSehen 4 år siden

Godbid og andre livretter

5

Dødens gab er en ordentlig mundfuld. Optagelserne var et helvede, men alligevel blev det en af Spielbergs allerbedste film. Konstant truende stemning godt hjulpet på vej af en iørefaldende lydside og musikken af John Williams. Efterfølgerene og kopierne er dog ikke værd at skrive hjem om, da de både mangler nerve og den filmmagi som denne original besidder på trods af at det bare er en ekstremt vellykket genrefilm. En blockbuster der stadig er værd at sætte tænderne i hvis man er lidt gammelmands sulten for sjov.

mai picture
mai 4 år siden

ØV

I digital kopi AD!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film