Jaws (1975)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
Jaws
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
0
Din bedømmelse: Ingen (67 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Jaws' (Dødens gab) tager udgangspunkt i en lille fiktiv by ved den amerikanske kyst, hvor en stor hvidhaj angriber turister og beboere.

Den lokale politichef (Roy Scheider) forsøger at gøre offentligheden opmærksom på faren, men de lokale myndigheder stritter imod for ikke at skabe panik og for ikke at miste indtægter fra turisterne.

Efter en række angreb fra hajen får politichefen hjælp fra en marinebiolog (Richard Dreyfuss) og en professional haj-jæger (Robert Shaw).

Filmen vandt i alt tre Oscars (Bedste klipning, Bedste musik og Bedste lyd) og var endvidere nomineret til en Oscar for Bedste film. 

'Jaws' blev en kæmpe kommerciel succes og blev fulgt op af tre efterfølgere - Jaws 2Jaws 3-D og Jaws: The Revenge. Dog uden Steven Speilberg som instruktør.

Nikolaj picture
Nikolaj 21 uger siden

Endnu bedre anden gang

6

Første gang jeg så den synes jeg den virkelig var god, men følte mig ikke helt overbevist i nogle situationer. Men når man for set den igen så kan man mere nyde filmen, og så synes jeg enlig det var en bedre oplevelse.

Nikolaj picture
Nikolaj 51 uger siden

Den klassiske gyser!

6

Jaws er en simpel gyser der tager fat i et tema, som hverken er urealistisk eller overtroisk. Måske er hajen en anelse urealistisk i dens størrelse, men selve ideen om en haj der stille sniger sig rundt under overfladen, mens sommeren er på sit højeste i et lille øsamfund er GENIAL!

Istedet for at fylde filmen med groteske scener hvor mennesker bliver revet fra hinanden, har Spielberg fokuseret mere på den psykiske terror i form af, at man næsten aldrig ser hvad det er der trækker de intetanende badegæster ned under vandet. Det virker sindssygt godt, men for det moderne blodhungrende publikum vil der nok være et ønske efter flere afrevne lemmer og lidt mere haj.

Musikken i filmen er jo historisk i sig selv! Den klassiske "da da da da da DA DA DA DA DAAAAADAM!"-musikeffekt afslører hvor tæt hajen er på menneskerne, selvom den slet ikke kan ses! Det er jo lige til at få det til at løbe koldt ned af ryggen, når det stykke afspilles!

Jaws er noget af det største der er lavet indenfor gysergenren, og hvis man ikke har taget alt for meget skade af film som "Deep Blue Sea", så fungerer denne hajfilm stadig rigtig rigtig godt!

Star picture
Star 1 år siden

God

4

Meget god klassiker og synes at den er god af at være en 1975 film

AufVideoSehen picture
AufVideoSehen 2 år siden

Godbid og andre livretter

5

Dødens gab er en ordentlig mundfuld. Optagelserne var et helvede, men alligevel blev det en af Spielbergs allerbedste film. Konstant truende stemning godt hjulpet på vej af en iørefaldende lydside og musikken af John Williams. Efterfølgerene og kopierne er dog ikke værd at skrive hjem om, da de både mangler nerve og den filmmagi som denne original besidder på trods af at det bare er en ekstremt vellykket genrefilm. En blockbuster der stadig er værd at sætte tænderne i hvis man er lidt gammelmands sulten for sjov.

Anonym picture
mai 3 år siden

ØV

I digital kopi AD!

Anonym picture
Erik 3 år siden

Mesterværk

6

Denne film er en af de film, som jeg kan se igen og igen. Et Mesterværk.

Marianna picture
Marianna 3 år siden

Skræmmende gensyn

Så den i Imperial i 1975 nytårsaften. Har set den siden i tv, og den var stadigvæk skræmmende. Gode skuespillere. Den må bare ses igen på et stort lærred.

S. Rico picture
S. Rico 3 år siden

Fungerer stadig

4

Den gamle og originale sag fra 1975 er stadig skræmmende. Men der er langt mellem snapsene set med nutidens øjne. Derfor kun 4 stjerner.

Wayne picture
Wayne 3 år siden

Da da da da da da da daaaaaaaaaaa.

5

Top uhygge fra 1975. Spielberg-klassiker som skal ses. Hajen der hærger strandene - og som ingen tager alvorligt før det er ved at være forsent. En slags Peter og ulven historie. Den lokale politichef er manden der forsøger at overbevise myndighederne, og ikke mindst turistbranchen om den overhængende fare. Fede effekter og halve både gør at filmen stadig holder.

Tribute picture
Tribute 4 år siden

Jep GAAB den er kedelig!

1

Den var ikke fed, den var bare dårlig og meget Åndsvag.
Det kan godt være at Dødens Gab er en gammel film og at jeg er til nye ting. Det er nok derfor at jeg syndtes at den var så kedelig og ringe.

Nej det er den eneste og den sidste dødens gab film jeg ser.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film