Jackie

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en overvejende sorgfuld stemning. Den indeholder enkelte voldsomme scener, med blodige nærbilleder af en mand der skydes i hovedet. I andre scener ses en chokeret kvinde tilsølet i blod. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, er det under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, at filmen får 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.01.2017
Originaltitel: 
Jackie
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio

Billetter
3.9
3.8
Din bedømmelse: Ingen (45 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Det biografiske portræt 'Jackie' handler om førstedamen Jacqueline Kennedy. Filmen foregår i øjeblikket op til mordet på John F. Kennedy, den 22. november 1963, og de følgende dage.

Jackie forsøger i dagene efter mordet at navigere sin egen og børnenes sorg, alt imens hun er samlingspunkt for en hel nations tragedie.

Her etablerer hun også Camelot-referencen om sin mands embedsperiode.Hun brugte udtrykket, der henviser til den kendte legende om Kong Arthur og Ridderne af det runde bord, i et interview umiddelbart efter præsidentens død.

Natalie Portman, der modtog en Oscar for sin præstation i Black Swan, portrætterer den ærbødige præsidentfrue med præcision og elegance. Derudover spiller danskeren Caspar Phillipson John F. Kennedy, og der skulle ikke meget make-up til, før han lignende en næsten tro kopi af den amerikanske præsident. (copyright: kino.dk)

 

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "Pablo Larrain går for forsigtigt til førstedamen til, at interessen for hende – på trods af et godt udgangspunkt – kan holde til en spillefilm på syv kvarter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  3

  "'Jackie' viser [...] et interessant portræt af stilikonet Kennedy. Men som filmunderholdning er der lidt langt imellem snapsene." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "'Jackie' er i høj grad Natalie Portmans film, og hendes præstation styrer direkte mod en Oscar-nominering." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Filmen om [Jackie Kennedy] er et foruroligende og dybt begavet stykke filmkunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Strengt komponeret og lige så kontrolleret som hjerteskærende spillet af Natalie Portman ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen gør enkens fortælling konkret, og som et vindue på tiden er den interessant, fordi atmosfæren virkelig smager af 1963." (Bo Green Jensen)

Katharina picture
Katharina 10 timer siden

Stærkt spillet

4

Natalie Portman spillede rollen som Jackie meget stærkt den stærke sorgfølelse som Jackie Kennedy sikkert mærkede i virkeligheden kommer virkelig til udtryk i filmen. Det store traume som det måtte have været at miste en mand så pludseligt og så tragisk er i centrum i filmen.

Peter picture
Peter 3 dage siden

Kedelig

1

Kedelig og ligegyldig langgaber.
Helt igennem et elendigt stykker film makværk.

Torben picture
Torben 5 dage siden

Tidsspilde

1

Først spilder man 30 min på ligegyldige tvangsindlagte reklamer, og glæder sig til at se en god film.
Men 1 1/2 time senere finder man ud af, at de faktisk var det bedste man fik at se.
En ikke sammenhængende historie, der bladre frem og tilbage i begivenhederne. Kombineret med en fuldstændigt overspillet figur og dialekt.
Nej den er ikke god.
Nej det er ikke til en Oscar

Niclas Dalby picture
Niclas Dalby 5 dage siden

Fantastiske Portman

4

Mange snakker om at Natalie Portman fortjener en Oscar for hendes præstation som John F. Kennedy's kone Jacqueline og der er ingen tvivl om hun i det mindste fortjener en nominering. Dette er hendes bedste rolle og præstation siden Black Swan fra 2010, da hun gennemgår en lang række følelser og formår at udpensle dem alle på fornemmeste vis. Accenten skal man lige vende sig til, da den svinger en del i starten, men som historien skrider frem er det som om, hun selv bliver mere tryg med den.
Der er bestemt også andre gode præstationer i filmen, eksempelvis Peter Sarsgaard som John's broder Bobby, der selv viser store følelser, men hans karakter gennemgår aldrig en reel forløsning, hvilket er en skam.

Historien er fængslende og man får et fantastisk indblik i damen, der gennemgår sit værste mareridt, da hun mister sin mand på grusomste vis. Filmen springer flere gange i tid, hvilket giver en fin progression, men springene er til tider for ofte, hvilket påvirker, at mange af scenerne er ganske hurtige og de derfor ingen tyngde får. Dette finder dog mest sted i første akt af filmen hvor i mod anden og tredje akt har bedre tempo.

Jackie er en film, der prøver at give et billede af damen, man ofte glemmer, når man tænker på Kennedy familien. Hun skal selv tage mange svære beslutninger alt imens medierne kræver svar og en opklaring, hvilket alt sammen er med til at påvirke både hende og børnene.
Filmen kunne sagtens have sluttet et par scener tidligere, da den ofte lægger op til, at det er sidste scene i filmen, men alligevel kommer der én mere.

Dette er ikke kun en film, for de, der er fan eller interesserede i Kennedy-familien, men også for de, der både forventer og foretrækker karakter-drevne film. Dialogen er skarp og Portmans præstation er eminent.

G-force picture
G-force 1 uge siden

God film

4

Og Natalie Portman må meget gerne få en Oscar for sin præstation.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film