Jackie

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en overvejende sorgfuld stemning. Den indeholder enkelte voldsomme scener, med blodige nærbilleder af en mand der skydes i hovedet. I andre scener ses en chokeret kvinde tilsølet i blod. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, er det under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, at filmen får 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.01.2017
Originaltitel: 
Jackie
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio, Særvisning

Billetter
3.7
3.8
Din bedømmelse: Ingen (132 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Det biografiske portræt 'Jackie' handler om førstedamen Jacqueline Kennedy. Filmen foregår i øjeblikket op til mordet på John F. Kennedy, den 22. november 1963, og de følgende dage.

Jackie forsøger i dagene efter mordet at navigere sin egen og børnenes sorg, alt imens hun er samlingspunkt for en hel nations tragedie.

Her etablerer hun også Camelot-referencen om sin mands embedsperiode.Hun brugte udtrykket, der henviser til den kendte legende om Kong Arthur og Ridderne af det runde bord, i et interview umiddelbart efter præsidentens død.

Natalie Portman, der modtog en Oscar for sin præstation i Black Swan, portrætterer den ærbødige præsidentfrue med præcision og elegance, og det har belønnet hende med en Oscar-nominering. Derudover spiller danskeren Caspar Phillipson John F. Kennedy, og der skulle ikke meget make-up til, før han lignende en næsten tro kopi af den amerikanske præsident. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "Pablo Larrain går for forsigtigt til førstedamen til, at interessen for hende – på trods af et godt udgangspunkt – kan holde til en spillefilm på syv kvarter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  3

  "'Jackie' viser [...] et interessant portræt af stilikonet Kennedy. Men som filmunderholdning er der lidt langt imellem snapsene." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "'Jackie' er i høj grad Natalie Portmans film, og hendes præstation styrer direkte mod en Oscar-nominering." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Filmen om [Jackie Kennedy] er et foruroligende og dybt begavet stykke filmkunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Strengt komponeret og lige så kontrolleret som hjerteskærende spillet af Natalie Portman ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen gør enkens fortælling konkret, og som et vindue på tiden er den interessant, fordi atmosfæren virkelig smager af 1963." (Bo Green Jensen)

natasha picture
natasha 9 uger siden

Kedelig!!!

1

Kedelig og trist film. Desværre. Jeg blev ret skuffet.

Maggie Smith picture
Maggie Smith 10 uger siden

Portman fremragende - filmen tør og kedelig

2

Øv, jeg havde virkelig set frem til denne film. Men den er virkelig et fejlskud - Portman er fremragende og fortjener at være nomineret til en Oscar. Dog var filmen ikke lige min smag - desværre. Men Portman fortjener 6 stjerner alene.

Wayne picture
Wayne 10 uger siden

Uden tvivl en stor film for amerikanere.

4

Og uden tvivl en stor præstation af Portman, som også har modtaget en Oscar nomination for rollen.

Normalt ser man kun Jackie Kennedy som staffage til hendes mand, men her prøver man at komme tæt på et stilikon og en førstedame i den svære tid efter mordet på John F.

Jackie havde et farverigt live, også efter begravelsen - og vi får egentlig kun et øjebliks glimt af hvem hun var på det tidspunkt. Spørgsmålet er hvor vigtig filmen er for os som tilskuere - personligt fik jeg ikke så meget ud af den.

Den får dog en lille ekstra stjerne for glimrende design, og Portmans skuespil.

Tanjasl picture
Tanjasl 11 uger siden

Stærk kvindelig præstation

3

Natalie Portman gør det godt - rigtig godt endda. Historien er dog begrænset til skyderiet af Kennedy og den efterfølgende uge, hvilket efter min mening er synd. Jeg leder nok efter lidt mere intimitet og mere omkring hendes forhold til sin mand, børn og Robert Kennedy. Hun har igennem sit liv gennemgået flere tab end de fleste - hvordan hun gang på gang har formået at komme sig herover er for mig en mere spændende histore.

S. Rico picture
S. Rico 12 uger siden

For Kennedy fans

3

Det er nok en god idé at være lidt interesseret i Kennedy familien på forhånd, hvis man skal gå hjem med et stort udbytte af denne film. Inden filmen begrænsede min viden om Jackie Kennedy sig til, at jeg vidste, at hun var gift med JFK. That’s it!

Efter filmen ved jeg nu, at hun var en stolt person, der måtte håndtere en svær balance mellem at skulle takle de mange følelser, som Dallas attentatet i sagens natur må have afstedkommet, og så samtidig bibeholde den lidt følelseskolde facade og rolle, som hun åbenbart var blevet låst fast i.

Det er noget af en præstation, som Nathalie Portman giver os, og hatten af for det. Meget imponerende. Men jeg blev slet ikke revet med, da jeg egentlig ikke finder Jackie Kennedy personen speciel interessant. Det er i den forbindelse vigtig at pointere, at hele filmen foregår i løbet af dagene fra skuddramaet til begravelsen. Dvs. der er ikke tale om en biografisk film, som fortæller hele historien og baggrunden om Jackie. Og så kan det altså være svært for udenforstående at engagere sig i dramaet. 5 stjerner til skuespillet og 2 stjerner til filmoplevelsen - sammenvægtet 3 stjerner.

Marianne picture
Marianne 13 uger siden

En Oscar til Natalie Portman?

Så kan det da kun skyldes, at hun spiller en for amerikanerne meget væsentlig karakter, for filmen og Portmans indsats var efter min smag ikke noget, der for alvor kunne holde min interesse fangen i filmens 100 minutter - og åbenbart heller ikke flere andre i salen, jeg så filmen i. Sjældent har jeg oplevet et så ukoncentreret publikum i Dagmar.

Jeg ved godt, at Jackie Kennedy talte på den lidt slæbende måde i virkeligheden, og at det ville have været en svær beslutning for instruktøren at se bort fra dette, men jeg havde klart foretrukket Portmans egen stemme.

Klippene mellem historisk materiale og nutidig filmoptagelser fungerede rigtigt godt.

SigneMie picture
SigneMie 13 uger siden

Fremragende skuespilpræstation

6

Rigtig god film, der viser den absurde situation, det må være, at være ikonisk førstedame, der både skal håndtere sorg og opretholde eventyret om sin mand. Usentimental portrætfilm til dem, der kan vil se noget andet end en film om et (mode)ikon

Claus picture
Claus 13 uger siden

Natalie Portman kan gøre beder..

3

med alt det snak omkring Donald Trump, ville jeg gerne se en film som om handler noget om præsidenten valget. Så jeg valgte at se "Jackie" og ja!! lad os snakke. filmen handler om Fru. kennedy efter at at henses mand bliv skudt dræbt og hvordan hun klare sig føles samt psykeden, hun skal planlække John F kennedy begavelse og flytte alt sine ting ud af det hvide hus..
Først vil jeg sige at Natalie Portman gør et godt stykke arbejde med den rolle hun har fået, hun virker virkelig overbeviste og man føler med hende, men andre gange kan man se halter lid efter. jeg kunne også godt li den gammel måde de have fimet nogle scener på, dog der er også det sidste gode. der er en (sorry to say) det føles som meget høj lyd som ikke virke og men i 2 samt 3 art bliver filmen lang trukket, jeg det er intersandt at høre hvad problemer hun har. men jeg have svært ved at holde interrase, de andre skuespiller er ikke overbevise ud over Natalie som gør sit beste kan ikke give de andre rus.

Så "Jackie" får 3 ud af 6, men jeg går efter alfabet tabene, A+ er det beste mens F der en dårliges, så jeg giver den C-

Søren picture
Søren 13 uger siden

Natalie Portman er god - filmen er (for) lang

2

Enig - filmen er for lang - hovedpersonen spiller godt (omend enkelte udfald i rollen)

Katharina picture
Katharina 13 uger siden

Stærkt spillet

4

Natalie Portman spillede rollen som Jackie meget stærkt den stærke sorgfølelse som Jackie Kennedy sikkert mærkede i virkeligheden kommer virkelig til udtryk i filmen. Det store traume som det måtte have været at miste en mand så pludseligt og så tragisk er i centrum i filmen.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film