Spring over navigation

Iron Man 2

4.765236
3.33
Din bedømmelse: Ingen (913 stemmer)
Premiere: 
29.04.2010
Instruktør: 
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
Iron Man 2
Resume:
I 'Iron Man 2' vender Robert Downey Jr. vender tilbage som milliardæren og opfinderen Tony Stark.

I fortsættelsen ved hele verden, at det er Stark, som gemmer sig bag superhelten Iron Mans pansrede jerndragt.

Stark er under pres fra regeringen, medierne og offentligheden for at dele teknologien med militæret, men han ønsker ikke at afsløre hemmelighederne bag Iron Mans panser. Han frygter nemlig, at oplysningerne kan havne i de forkerte hænder.

Sammen med Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) og James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) skaber Stark nye alliancer og konfronterer nye stærke kræfter. 

'Iron Man 2' har - foruden Cheadle, der overtager Terrence Howards rolle - denne gang også har fået Sam Rockwell, Mickey Rourke og Scarlett Johansson på rollelisten.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  4.002

  "Med en suveræn Downey Jr. i den flyvende frontspids er 'Iron Man 2' måske ikke helt så god som sin forgænger, men absolut superhelteunderholdning i rustfri storform." (Ann Lind Andersen)

 • Børsen

  3

  "Der, hvor film nummer to halter i forhold til første ombæring, er desværre med selve plottet." (Morten Dürr)

 • BT

  3

  "... sammenlagt stikker 'Iron Man 2' af i så forskellige retninger, at det ligner overbud og selv-parodi. Vi undgår heller ikke en tanketom sidste del, hvor antallet af flyvende robotter går over gevind." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  3

  "... en stivbenet skuffelse. ... man kan åbenbart være for ambitiøs. I hvert fald er der alt for mange karakterer i spil, og de allerfærreste bliver tilfredsstillende forløst." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  3

  "Der er flotte scener, og de nu mange iron men kan alskens tricks, men filmen løfter sig aldrig til det niveau, som man sidder og håber på. Vælger man at slå fokus fra og automatpiloten til, så ligger der dog en ganske underholdende film gemt i 'Iron Man 2'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  4.002

  "'Iron Man 2' fuser ikke ligefrem ud, men det er i filmens første halvdel med Robert Downey Jr. i sit es som dandy snarere end i harnisk, at 'Iron Man 2' opleves som forfriskende nutidig underholdning." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... [lider] af den forvoksede opfølgers svagheder. ... Jon Favreau har realiseret den metaltrætte sequel med flair. ... større, dyrere, værre." (Bo Green Jensen)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 142

Vil alt muligt på to timer

21.06.2014 - 18:10
4.02

Desværre gaber den anden film om Tony Stark over mere end den kan tygge, og det hele bliver en noget rodet affære når man forsøger at flette Black Widows ankomst, War Machines tilblivelse, opfindelsen af et nyt grundstof, en mærkelig tovtrækning mellem to konkurrenter, for ikke at tale om en hævngerrig skurk sammen.

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
Jacob
1224 indlæg

god nok

26.09.2013 - 17:32
4.02

ikke som jeg har forventet det men den er ok

Synes godt om
Stem op!
0
Benjamin picture
Benjamin
234 indlæg

Ikke ligeså stilren som Iron Man 1

14.02.2013 - 03:06
2.04

Iron Man 2 var en skuffelse. Ikke dissideret dårlig, men et ordentlig hak ringere end den første. Dette er der flere grunde til.

Den var ikke ligeså stilren som den første. Humoren blev mange steder alt for cheasy. Skurken var kedelig og ikke nær så velopbygget og ond som Jeff Bridges' Obadiah Stane fra den første film. Der var slet, slet ikke nok "suit-time" i 2'eren heller. Filmen var også fyldt med for mange hammer irriterende side-karakterer, som man havde lyst til og skyde. Filmens såkaldte pace var heller ej så god og flydende, som i den første film. Mange dele haltede lige lovligt meget.

Filmen er ikke ligeså slem som en vis Spider-Man 3, men Iron Man 2 destruerede stadig en del af den coole og rå stil, som sporet var blevet lagt med i den originale film. En stil som fungerede hammer blæret.

PS.
3'eren er lige rundt om hjørnet. Ny instruktør er på banen, og dømt ud fra trailerne, bærer film 3 på en federe og mere personlig historie. Kunne godt ligne at de er vendt tilbage til den rå kerne - og det er de også nød til. Here's to Hope!

Synes godt om
Stem op!
0
Christian picture
Christian
945 indlæg

Stålet Sidder ikke Fast på Toeren!

14.02.2013 - 02:00
2.04

Stålet er åbenbart faldet af handlingen i ’Iron Man 2’. Hvor er charmen, hvor er humoren, det ellers charmerende klimaks, den fiktive handling, og grunden til filmen blev lavet? De førnævnte materialer, var det som lå på det stål etteren også bar på. Men hvorfor har toeren så ikke fået det boret på sig? Tja, skuffet kan i tro jeg blev, efter jeg så den! Der der ellers kunne blive til et fornuftigt og seværdigt Iron-Man comeback, bliver i stedet til en veritabel tidskvæler, der snegler sig af sted i et tempo, der ikke klæder en film, der blandt andet sælger sig selv på action! Men ikke engang filmens brug af action er, særligt godt. Tjo, actionscenerne er vellavede og flotte, hvilket gør at der bliver flere grunde til man bør se på dem, men der ikke mange af dem, og især filmens klimaks forekommer tamt. Hele projektet lugter af hurtig kapital, og der er intet, ja absolut intet, der er fantastisk ved, - hvis vi se bort på de få og ikke særligt fornuftigt skruet sammen – men i helhed okay – actionscener! Skuespillerne er der dog ikke noget galt med, det er dog bare karakterbeskrivelsen ekspertise der fejler. For istedet for at give lidt plads til at udforske de etablerede karakterer, introducere den istedet på nye, som ikke engang for ekstra/nok tid, til at blive undersøgt! Tja, superhelte film er alt i alt nogle vanskelige film, at lave. Men det er især fordi, de film (især fra superhete-genren) der formår at levere en samlet pakke af godt skuespil, plot, instruktion og effekter, og som til sidst ender med at blive nogle vellykket og populære film, hvor amerikanerne typisk tror, at vi som publikum vil have mere, og når de så vælger at skabe efterfølgere/2’ere der egentligt ikke skal byde på andet, end en gentagelse af en moral – fordi alting handler om penge, nu om dags. Og når der så kommer sequels, så er der altid 90% chancer for, at toerene der ender med at byde på det modsatte af det førnævnte, så vi får en jævn 2’er der sejler rundt i en sump af elendighed. Muligvis vil efterfølgeren nok kunne underholde den effektgale person, men man bliver alligevl skuffet over, at den simpelthen ikke er tro nok imod universet!
’Iron Man 2’ er en skuffelse. En seqeul kun de stærkeste fans bør se!

Synes godt om
Stem op!
1
The Other Account picture
The Other Account
541 indlæg

Lidt lang i det..

17.01.2013 - 10:34
3

Jeg synes den blev liiidt langtrukken halvvejs inde i filmen..

Synes godt om
Stem op!
0
Katja* picture
Katja*
638 indlæg

**

02.10.2012 - 03:02
Frank picture
Frank
1111 indlæg

From great to bad in one movie

10.03.2012 - 12:26
2.04

How can you go from one of the best superhero origin stories to this rubbish! A horribly disappointing waste of some great talent.

Synes godt om
Stem op!
2
Jeff picture
Jeff
1228 indlæg

Spændende...

04.03.2012 - 13:16
4.02

Nu er vi så klar til Thor og Captain Americe og så har vi jo Avengers!!

Synes godt om
Stem op!
1
Anonym picture
Kristoffer
4 indlæg

En Okay Film

31.05.2011 - 16:27

Udemærket film.. Ikke så meget spænding.. Synes den mangler en lille smule action.. Men det kan jo kikse en gang i mellem. MARVEL vender nok stærkt tilbage :)

Synes godt om
Stem op!
1
Anonym picture
Morten
8 indlæg

Scarlett Johansson!

02.05.2011 - 13:32
4.02

Reder det for mig :-D Fin lavet film, lige lidt for meget snaark :(
I like!

Synes godt om
Stem op!
1
Jeppe Emiel ;) picture
Jeppe Emiel ;)
71 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Brugernes top 10

Anmeldernes top 10