Iron Man 2

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.04.2010
Originaltitel: 
Iron Man 2
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.8
3.3
Din bedømmelse: Ingen (918 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I 'Iron Man 2' vender Robert Downey Jr. vender tilbage som milliardæren og opfinderen Tony Stark.

I fortsættelsen ved hele verden, at det er Stark, som gemmer sig bag superhelten Iron Mans pansrede jerndragt.

Stark er under pres fra regeringen, medierne og offentligheden for at dele teknologien med militæret, men han ønsker ikke at afsløre hemmelighederne bag Iron Mans panser. Han frygter nemlig, at oplysningerne kan havne i de forkerte hænder.

Sammen med Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) og James “Rhodey” Rhodes (Don Cheadle) skaber Stark nye alliancer og konfronterer nye stærke kræfter. 

'Iron Man 2' har - foruden Cheadle, der overtager Terrence Howards rolle - denne gang også har fået Sam Rockwell, Mickey Rourke og Scarlett Johansson på rollelisten.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Med en suveræn Downey Jr. i den flyvende frontspids er 'Iron Man 2' måske ikke helt så god som sin forgænger, men absolut superhelteunderholdning i rustfri storform." (Ann Lind Andersen)

 • Børsen

  Børsen

  3

  "Der, hvor film nummer to halter i forhold til første ombæring, er desværre med selve plottet." (Morten Dürr)

 • BT

  BT

  3

  "... sammenlagt stikker 'Iron Man 2' af i så forskellige retninger, at det ligner overbud og selv-parodi. Vi undgår heller ikke en tanketom sidste del, hvor antallet af flyvende robotter går over gevind." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "... en stivbenet skuffelse. ... man kan åbenbart være for ambitiøs. I hvert fald er der alt for mange karakterer i spil, og de allerfærreste bliver tilfredsstillende forløst." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Der er flotte scener, og de nu mange iron men kan alskens tricks, men filmen løfter sig aldrig til det niveau, som man sidder og håber på. Vælger man at slå fokus fra og automatpiloten til, så ligger der dog en ganske underholdende film gemt i 'Iron Man 2'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "'Iron Man 2' fuser ikke ligefrem ud, men det er i filmens første halvdel med Robert Downey Jr. i sit es som dandy snarere end i harnisk, at 'Iron Man 2' opleves som forfriskende nutidig underholdning." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "... [lider] af den forvoksede opfølgers svagheder. ... Jon Favreau har realiseret den metaltrætte sequel med flair. ... større, dyrere, værre." (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (144)

Brugernes kommentarer (144)

Jakoob P. picture
Jakoob P. 16 uger siden

Knaldgod action!!!

5

Iron Man 2 får 5 stjerner af Anmelderen *****

Skal Iron Man 2 virkelig have 5 stjerner? Er filmen virkelig så god? Både instruktøren og filmproduceren skal have cadeau for deres evne til at tænke nyt, og instruere godt hele vejen igennem filmen. Iron Man 2 er selvfølgelig ikke det samme som den første Iron Man film, som er superfed. Men ikke desto mindre er efterfølgeren i hvert fald oppe i en skala, hvor den kan måle sig med den første Iron Man film. Hvis man ser de to film som en samlet historie, så kan man kigge på om tingene hænger sammen, og om der sker noget nyt og noget spændende som gør tilskueren interesseret. Og det synes jeg i den grad at der gør! Der dukker nye venner op til Iron Man, endelig bliver Iron Mans "sidekick" War Maschine introduceret, og der dukker en ny, farlig fjende op som i sig selv er meget stærk og en meget værdig modstander til Iron Man. Så et stort "ja" til at filmen virkelig er så god, at den skal have 5 stjerner.

Tony Stark (Robert Downey Jr.) har slået fast overfor offentligheden, at han er Iron Man, som sørger for fred og beskyttelse i verden. Anton Vanko, en fysiker som arbejdede sammen med Howard Stark, Tonys far, dør i Rusland og efterlader en søn, Ivan Vanko, som også er fysiker. Ivan sværger en stor hævn over familien Stark, som ikke har voldt hans familie andet end smerte og besvær. Imens vil USA's militær gerne have fingrene i Iron Man dragten, som de betragter som et våben, men Tony Stark nægter og erklærer at det er hans opfindelse, og hans ejendom. Ved et racerløb dukker Ivan pludselig op med den samme teknologi som Tony Stark bruger, og smadrer bogstavelig talt Tonys racerbil sønder og sammen, som han finansierer. Dette lægger våbenproducenten Justin Hammer mærke til, og planlægger sammen med Ivan Vanko, at producere kampdragter til militæret. Men det viser sig at Ivan har sine helt egne planer, og snart skal der mere til end blot Iron Man til at stoppe ham.

Jeg er rigtig glad for nu at eje dvd'en med dette andet kapitel, i historien om Marvels Iron Man, og jeg føler mig ret overbevist om at det bliver bedre endnu. Grunden til at jeg giver denne efterfølger 5 stjerner, er helt klart at hele Iron Man 2 er en fantastisk fortsættelse af historien om Iron Man, og den lever fuldt op til alle de forventninger jeg måtte have til en 2'er. Iron Man 2 tager hele Iron Man konceptet, og hæver niveauet i filmen, både med hensyn til venner og fjender. Historien er god og den holder, handlingen er spændende, forfriskende og fornyende, og fjenderne er farligere og dristigere end i den første Iron Man film. Når det er sådan, at tingene bare spiller, så kan man ikke tillade sig at rynke på næsen. Selv Tonys ego og uansvarlighed når uanede højder, her i Iron Man 2, og Pepper står ligeledes også overfor nye udfordringer. Historien har udviklet sig og er gået videre, tempoet og rytmen i filmen er lige præcis som det skal være, og der er ikke på noget tidspunkt i filmen at man keder sig. Altså er min konklusion, at Iron Man 2 er superfed underholdning, og skal helt sikkert honoreres herefter. Hvilket fra min side, hermed er gjort: 5 flotte stjerner!

Nikolaj picture
Nikolaj 29 uger siden

Langt fra sin forgænger

3

Effekterne og mængden af drengerøvsaction er stadig højt oppe... Men da man har valgt at lave et plot hvor skurkene slet ikke har den skræmmende charme, og hvor der ikke er tænkt på en nogenlunde meningsfuld handling må man sige at denne film skuffer meget i forhold til sin forgænger.

Anonym picture
Jacob 40 uger siden

Vil alt muligt på to timer

4

Desværre gaber den anden film om Tony Stark over mere end den kan tygge, og det hele bliver en noget rodet affære når man forsøger at flette Black Widows ankomst, War Machines tilblivelse, opfindelsen af et nyt grundstof, en mærkelig tovtrækning mellem to konkurrenter, for ikke at tale om en hævngerrig skurk sammen.

Benjamin picture
Benjamin 1 år siden

god nok

4

ikke som jeg har forventet det men den er ok

Christian picture
Christian 2 år siden

Ikke ligeså stilren som Iron Man 1

2

Iron Man 2 var en skuffelse. Ikke dissideret dårlig, men et ordentlig hak ringere end den første. Dette er der flere grunde til.

Den var ikke ligeså stilren som den første. Humoren blev mange steder alt for cheasy. Skurken var kedelig og ikke nær så velopbygget og ond som Jeff Bridges' Obadiah Stane fra den første film. Der var slet, slet ikke nok "suit-time" i 2'eren heller. Filmen var også fyldt med for mange hammer irriterende side-karakterer, som man havde lyst til og skyde. Filmens såkaldte pace var heller ej så god og flydende, som i den første film. Mange dele haltede lige lovligt meget.

Filmen er ikke ligeså slem som en vis Spider-Man 3, men Iron Man 2 destruerede stadig en del af den coole og rå stil, som sporet var blevet lagt med i den originale film. En stil som fungerede hammer blæret.

PS.
3'eren er lige rundt om hjørnet. Ny instruktør er på banen, og dømt ud fra trailerne, bærer film 3 på en federe og mere personlig historie. Kunne godt ligne at de er vendt tilbage til den rå kerne - og det er de også nød til. Here's to Hope!

The Other Account picture
The Other Account 2 år siden

Stålet Sidder ikke Fast på Toeren!

2

Stålet er åbenbart faldet af handlingen i ’Iron Man 2’. Hvor er charmen, hvor er humoren, det ellers charmerende klimaks, den fiktive handling, og grunden til filmen blev lavet? De førnævnte materialer, var det som lå på det stål etteren også bar på. Men hvorfor har toeren så ikke fået det boret på sig? Tja, skuffet kan i tro jeg blev, efter jeg så den! Der der ellers kunne blive til et fornuftigt og seværdigt Iron-Man comeback, bliver i stedet til en veritabel tidskvæler, der snegler sig af sted i et tempo, der ikke klæder en film, der blandt andet sælger sig selv på action! Men ikke engang filmens brug af action er, særligt godt. Tjo, actionscenerne er vellavede og flotte, hvilket gør at der bliver flere grunde til man bør se på dem, men der ikke mange af dem, og især filmens klimaks forekommer tamt. Hele projektet lugter af hurtig kapital, og der er intet, ja absolut intet, der er fantastisk ved, - hvis vi se bort på de få og ikke særligt fornuftigt skruet sammen – men i helhed okay – actionscener! Skuespillerne er der dog ikke noget galt med, det er dog bare karakterbeskrivelsen ekspertise der fejler. For istedet for at give lidt plads til at udforske de etablerede karakterer, introducere den istedet på nye, som ikke engang for ekstra/nok tid, til at blive undersøgt! Tja, superhelte film er alt i alt nogle vanskelige film, at lave. Men det er især fordi, de film (især fra superhete-genren) der formår at levere en samlet pakke af godt skuespil, plot, instruktion og effekter, og som til sidst ender med at blive nogle vellykket og populære film, hvor amerikanerne typisk tror, at vi som publikum vil have mere, og når de så vælger at skabe efterfølgere/2’ere der egentligt ikke skal byde på andet, end en gentagelse af en moral – fordi alting handler om penge, nu om dags. Og når der så kommer sequels, så er der altid 90% chancer for, at toerene der ender med at byde på det modsatte af det førnævnte, så vi får en jævn 2’er der sejler rundt i en sump af elendighed. Muligvis vil efterfølgeren nok kunne underholde den effektgale person, men man bliver alligevl skuffet over, at den simpelthen ikke er tro nok imod universet!
’Iron Man 2’ er en skuffelse. En seqeul kun de stærkeste fans bør se!

Katja* picture
Katja* 2 år siden

Lidt lang i det..

3

Jeg synes den blev liiidt langtrukken halvvejs inde i filmen..

Jeff picture
Jeff 3 år siden

From great to bad in one movie

2

How can you go from one of the best superhero origin stories to this rubbish! A horribly disappointing waste of some great talent.

Anonym picture
Kristoffer 3 år siden

Spændende...

4

Nu er vi så klar til Thor og Captain Americe og så har vi jo Avengers!!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film