Inderst inde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den indeholder imidlertid en del dramatik, i form af hovedfigurer i farefulde situationer, mareridts- og katastrofescenarier, samt truende figurer. Det vurderes at dette vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
27.08.2015
Originaltitel: 
Inside Out
Genre: 
Spilletid: 
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - eng. tale, 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, IMAX 3D - eng.tale, 2D Babybio - dansk tale, 2D Babybio - eng. tale
5.1
5.2
Din bedømmelse: Ingen (1624 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Inderst inde' giver svaret på, hvad der foregår inde i hovedet på dig selv og andre mennesker.

Pigen Riley er netop flyttet med sine forældre til San Francisco, og hendes følelser er naturligvis flyttet med. Inderst inde, altså i hendes tanker, bor der nemlig fem grundlæggende følelser, der får Riley til at tænke og gøre enten det ene eller det andet.

Deres navne er Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede. De findes i alle mennesker, men særligt Glæde er gået en hård tid i møde hos Riley, der savner sin gamle by og venner. Rileys følelser er dog noget ganske særligt, og sammen drager de ud på et eventyr i forsøget på at gøre hende glad for sin nye tilværelse.

Pixars 15. film er deres mest ambitiøse til dato. I filmen sættes ansigt på en række fundamentale menneskelige følelser, og deres daglige arbejde i de forskellige personers tanker. Det kan lyde indviklet, men der er stadig tale om en animationsfilm for langt det meste af familien.

'Inderst inde' har høstet ros fra alverdens kritikerne siden den fik urpremiere i Cannes. Den er instrueret af Pete Docter (manden bag Monsters Inc. og Up), og filmen vises med både dansk og original tale. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  6

  "Ens egne følelser for filmen drejer som en vejrhane fra stille beundring til høj latter og tilbage igen, og det også, at det selvsagt er næsten umuligt at følge Rileys opvækst uden at sammenligne med ens egen dannelseshistorie." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  5

  "'Inderst inde' er både sød, smart og hjerteskærende. [...] Den film skal bare ses." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "[...] et oplagt og anbefalelsesværdigt mål for hele familien. Måske fraset de allermindste, der nok hurtigt bliver hægtet af begivenhederne." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  6

  "'Inderst inde' bobler uhæmmet af fantasi og overskud. Og selve kernen i genialiteten er, at filmen konstant giver nye vinkler på de børne- og familiekonflikter, vi kender til hudløshed fra andre film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "[...] filmens overskud af fantasifuldhed og visionær fortællekompetence gør 'Inderst inde' til en særlig filmoplevelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Alle vi kan kun blive klogere på os selv og hinanden og samtidig more os af fuld hals, helt uden prinser, prinsesser og vamle musicalopstød!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Inderst inde' er [...] sin egen og den bedste Pixar-film i lang tid. Du skal faktisk tilbage til 'Wall-E' og 'Op!' for at finde historier med helt samme dybde." (Bo Green Jensen)

Nikolaj picture
Nikolaj 43 uger siden

Pixars sjoveste og mest kreative til dato!

5

Der er gået en del år siden Pixar rigtigt har lavet noget sjovt, fantasifuldt, noget originalt. Men heldigvis hvor man føler, at de bruger for meget tid på efterfølgere, så slår de til. Og muligvis med deres bedste endnu. Der er rigtigt mange gode ting ved Inderst Inde, som man kan komme omkring. Det vigtigste er vel budskabet. Ja budskabet. Hvad er meningen med at lave utallige efterfølger til klassiker, hvis de ikke har et budskab. Toy Story formåede at skabe fornyelse ved hver enkelte film, hvorimod Cars, toeren var da ganske underholdende, men bestemt ikke mindeværdig.

Budskabet i Inderst Inde er jo, hvordan man behandler sine følelser, men også det at alle en dag bliver voksne, og at alle en dag ser verden helt anderledes end, hvad man gjorde som 5-årig. Inderst inde rammer punkterne rigtigt godt, og humoren og alvoren i filmen er meget seriøs. Hvilket måske gør filmen en anelse mere voksen end nogen af de andre Pixar film, som har været. Har filmen taget inspiration for andre? ja, men hvilke film har ikke det?

Desværre det største problem ved filmen muligvis, at der vil komme en fortsættelse. Ikke at jeg har noget imod det. Jeg synes bare godt, at Pixar skal turde noget mere, at lade historien være, som den er. Og dermed skabe det, som alle blev fascineret i, helt tilbage til hvor Snehvide blev lavet.

Jeg er bestemt ikke utilfreds med Inderst Inde, og jeg håber bestemt, at Pixar graver nogen flere af de her historier frem. Filmen får 5 stjerner herfra!

sonnems picture
sonnems 1 år siden

Fantastisk god børnefilm

6

Vores datter har talt om den i en måned efter at have set filmen. Det er en virkelig god film, i hvert fald for børn der er senitive (HSP), som mine er.

Anders picture
Anders 1 år siden

God underholdning for både børn og voksne

5

At tage et så vanskeligt emne som følelser og bringe dem til live lyde som en næsten umulig opgave, men filmen klarer det fabelagtigt.

Det er en film vendt mod børn, og det mærkes også undervejs, men der er bestemt også passager der rammer voksne lige i hjertet.

Esben picture
Esben 1 år siden

Pixar leverer varen

5

Jeg troede at Pixar var ved at løbe tør for idéer, men hold op hvor var det en god film. Ifølge mig er den film på top 5 over alle af Pixar's film.

Anna picture
Anna 1 år siden

okay

3

Jeg var faktisk lidt skuffet. Havde store forventninger, men alt det sjove, var blevet vist i traileren.. Men den var god og (til dels) underholdende.

GiwizZeni picture
GiwizZeni 17 uger siden

Mindblowing!!!

6

Hvordan forklarer man begreber som: Følelser, Minder, Fantasi, Drømme, Mareridt, Deja-vu, Abstrakttænkning, Melankoli, Underbevidsthed, Kreativitet, Depression, Hukommelse og Personlighed? Prøv så at gøre det så et barn kan forstå det. Prøv derefter at gøre det på en sjov og underholdende måde. Umuligt?
I så fald gør PIXAR endnu engang det umulige, for med INSIDE OUT har de ikke bare skabt en animations nyklassiker, men et filmisk "Hovedværk".
Kan det virkelig passe at årets film 2015 er en animationsfilm? Food For Thoughts!

Mette picture
Mette 1 år siden

Film for hele familien !

5

En film som spiller på alle følelser. Den er så godt sat sammen og giver virkelig mening. Den kan klart anbefales!
Den er sjov, underholdene men også alvorlig og så er den pokkers lærerig.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film