Spring over navigation

Hvidstengruppen

4.859214
3
Din bedømmelse: Ingen (1529 stemmer)
Premiere: 
01.03.2012
Instruktør: 
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
Hvidstengruppen
Resume:

'Hvidstengruppen' er et historisk krigsdrama om den berømte modstandsgruppe under 2. Verdenskrig.

Danmark, 1940. Tyskerne har besat landet, og den danske regering forsøger at tale sit folk fra at gøre oprør eller bedrive modstandskamp.

Tre år senere bliver kroejer Marius Fiil (Jens Jørn Spottag) kontaktet af modstandskæmpere, der ønsker, at han tager del i deres ulovlige virke. Familien Fiil og deres nærmeste venner danner Hvidstengruppen, der modtager våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly.

Men da regeringen træder af, og tyskerne indfører dødsstraf for sabotage og modstandsarbejde, bliver det virkelig alvor for gruppen.

'Hvidstengruppen' er Anne-Grethe Bjarup Riis' debut som spillefilmsinstruktør og har Anders Refn som teknisk instruktør.

Filmen er baseret på en virkelig historie fra besættelsestiden og omhandler en af de mest kendte modstandsgrupper i Danmark.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  4.002

  "Hver generation af danskere skal have deres film om Anden Verdenskrig, og 'Hvidstengruppen' kan meget vel gå hen at blive vores... Anne-Grethe Bjarup Riis’ film føles meget stærk." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  1.998

  "... skuespillerne i 'Hvidstengruppen' [virker] i perioder uengagerede på grænsen af begyndende bevidstløshed." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  1.998

  "... bestræber sig på at være objektiv og sanddru, men ender uspændende og ufokuseret." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  1.998

  "En film så skamløs og bedaget, at man nærmest tror, det er løgn... Utroligt, at man kan sidde med så potentielt dramatisk stof, og få så lidt interessant ud af det." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  4.002

  "... en film, der fænger fra første øjeblik både med person- og miljøskildring og med sin spænding." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  4.002

  "Ved at udelade det ydre drama og fokusere på familiens mod, ængstelse og sammenhold holder filmen sine kort tæt til kroppen og leverer en fortælling, der løfter sig ud af sin tid og handler om modet til at risikere noget uden nødvendigvis at gøre sig farerne bekendt." (Sophie Engberg Sonne)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 352

Fabelagtigt

07.06.2014 - 06:57
6

Jeg fik først fornøjelsen af at se den i april måned, da jeg skrev en skoleopgave om denne gruppe, men jeg siger jer, den er det hele værd. Jeg synes det er rigtig godt lavet og det er interessant at se denne historie i stedet for kun at læse om den. I forhold til Flammen og Citronen er der langt færre ting der er opdigtet i denne hvilket også gør den mere historisk korrekt.

Synes godt om
Stem op!
0
Jelina picture
Jelina
16 indlæg

Ikke særlig spændende

21.04.2014 - 11:50
3

Dokumentarhistorier fra 2. verdenskrig er som regel spændende og personligt kan jeg rigtig godt lide historier og dokumentarer fra den tid. Denne historie har bare ikke ret meget indhold eller spænding. De har formentlig holdt sig til de virkelige begivenheder og der var formentlig ikke mere i det.

Hatten af for den virkelige gruppe de var helte, men en film på baggrund af denne bliver nu ret tynd. Den bør have karakteren 2 1/2, den bliver trods alt aldrig kedelig.

Synes godt om
Stem op!
0
Antaeus picture
Antaeus
1099 indlæg

OMFG!!!

20.04.2014 - 21:47
5.04

Filmen har godt nok det dårligste skuespil jeg længe har set. Det minder mig mildest talt om dengang vi opførte skolekomedien i 6. klasse. Trods det MEST elendige skuespil jeg til dags dato har set i en dansk film så skal den alligevel have 5 stjerner for historien og i respekt for de rigtige modstandsfolk. Men fy for satan et dårligt skuespil!

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
Michel
1 indlæg

Hvidstengruppen

03.02.2014 - 12:54
4.02

Hvidstengruppen er en fantastisk film der handler om en modstandsgruppe fra byen Hvidsten i Jylland. Den holder sig så tæt op af historien at det nogle gange næsten føles som om at man sidder og ser en dokumentar. Men når jeg siger det mener jeg det ikke dårligt, den er aldrig rigtig kedelig. Den holder seernes øjne klistret til skærmen hvert sekund hele filmen igennem, dels fordi at skuespillerne virkelig lever sig ind i rollen og fordi at man ved hvordan det må have været for den rigtige Hvidstengruppe.

4/6 stjerner

Synes godt om
Stem op!
1
Valentin Adam picture
Valentin Adam
1 indlæg

Mesterværk!

20.01.2014 - 21:00
6

Fantastisk film der beskriver hvordan det var at være modstandsmand i et besat Danmark

Synes godt om
Stem op!
0
JB007 picture
JB007
139 indlæg

hmm

31.10.2013 - 16:44

det er nok en af de mest langtrukne film jeg har set i længe..
det er en okay film men ikke en jeg vil se igen.

Synes godt om
Stem op!
0
Maria Larsen picture
Maria Larsen
3 indlæg

Hvidsten gruppen

18.10.2013 - 23:35
4.02

Trods skønhedsfejl tegner Hvidsten Gruppen et realistisk billede af modstandskampen.
Dette er en film som sagtens kan ses igen!

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
Michelle
3 indlæg

Ikke

10.10.2013 - 19:57
5.04

Nær så god som flammen og citronen. Så dog Hvidsten gruppen før Flammen og citronen. Hvidsten gruppen er en rigtig god film.

Synes godt om
Stem op!
0
Jakob picture
Jakob
18 indlæg

Fantastisk film

01.10.2013 - 00:10
4.02

Man får et godt indblik på hvordan livet var for disse menesker, som ofrer sig for sagen.

Synes godt om
Stem op!
1
Komponisten picture
Komponisten
1 indlæg

Nogle må dø for at andre kan leve

04.08.2013 - 23:37

Tung og meget langsom fortælling om et meget ømt punkt i danmarkshistorien. Skuespillet er ujævnt og dialogen ofte temmelig klodset. Dog nogenlunde seværdig, hvis man ikke har for høje forventninger.

Synes godt om
Stem op!
0
Line picture
Line
54 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Brugernes top 10

Anmeldernes top 10