Hidden Figures

Tilladt for alle
Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog enkelte dramatiske scener med eksplosioner og farefulde situationer i rummet. Da ingen kommer til skade og filmen i øvrigt har en varm stemning, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
26.01.2017
Originaltitel: 
Hidden Figures
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
5
4.4
Din bedømmelse: Ingen (209 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Det biografiske drama ’Hidden Figures’ følger tre kvindeelige, afroamerikanske matematikere, der trodser de mange fordomme forbundet med både deres køn og race.

De arbejder for NASA, som såkaldte menneskelige computere, og laver udregninger for de hvide, mandlige ingeniører i forbindelse med rumkapløbet i 1960erne.

Kvinderne stiger hurtigt i graderne, men bliver til stadighed mødt af modstand. Da opsendelsen af rumkapslen Friendship 7 nærmer sig, samt ankomsten af en ny IBM-computer kommer deres matematiske kompetencer i høj kurs, og de må både lære nye teknikker og opfinde en helt ny matematik for at hjælpe den første amerikanske mand i kredsløb om Jorden.

Efterhånden dukker der flere fortællinger om kvinders hidtil ukendte indflydelse i historien op. Tidligere har filmen Niceville behandlet temaet om afroamerikanske kvinder, der arbejdede som tjenestepiger for de rige hvide i sydstaterne.

’Hidden Figures’ fortæller således en vigtig historie om bedrifter i 60erne, der hidtil har været forholdsvis ukendte. Filmen er nomineret til tre Oscars herunder Bedste film og Octavia Spencer for Bedste kvindelige birolle. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Netop de scener hvor Theodore Melfi tør stille skarpt på samtidens køns- og racemæssige problemer står stærkest. Her er der noget på spil. Her har skuespillerne noget at arbejde med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  5

  "... i modsætning til diverse andre film om historiske genier [...], hvor opmærksomheden ofte afledes af privat drama, så lader 'Hidden Figures'-instruktør Theodore Melfi blot historien tale for sig selv." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "En vaskeægte feel-good film." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Den er velspillet, velskrevet og selvfølgelig også velmenende, men ikke på noget tidspunkt er den for meget. Den er morsom og underholdende, og så har den både historisk og nutidigt bid." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "'Hidden Figures' er rendyrket røvcharmerende 'empowerment cinema', som man kalder det, fyldt med styrke ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Hidden Figures' har held til at sige noget væsentligt om den racistiske fortid og kampen for ligestilling. Modsat direkte fremstillinger – som [...] 'Selma' (2014) – vælger Melfi en positiv omvej, der lokker strejferne til." (Bo Green Jensen)

Louise picture
Louise 23 timer siden

Fantastisk film

6

Hidden Figures er et mesterværk der bør ses hurtigst muligt. Den har nogle rigtig gode historier bag sig og er en rigtig "feel-good movie". Filmen får 6 meget store stjerner fra mig af.

HeleneColor picture
HeleneColor 1 dag siden

Dynamiske kvinder

6

Den mest feel good film, jeg længe har set !

Stilfulde kvinder, med skønne personligheder med super skuespils præstationer. Charmerne musik, som køre godt sammenspil imellem sceneskiftene.
Historien er inspirerende og har et smukt budskab.
Rørende øjeblikke - sådan helt tårer i øjnene agtig

Hidden Figures er noget ganske særligt og unik. En forfriskende og ny poleret perle :)

natasha picture
natasha 3 dage siden

Super god film

6

Jeg så den sammen med min datter på 13 og vi var helt vilde med filmen. 3 stærke kvindefigurer i en tid, hvor der var toiletter for de sorte og for de hvide kvinder. Den handler virkelig om girl power. God humor, spændene historie. Den er super fin.

SigneMie picture
SigneMie 1 uge siden

Indblik i lækker indpakning

5

Rigtig fin film, der både giver et kig ind i maskinrummet under rumkapløbet samt indblik i kampen for dels kvinders og dels farvedes rettigheder og anerkendelse - men i et let og tilgængeligt format

Wayne picture
Wayne 1 uge siden

Raceproblematikken i USA i 60'erne.

4

Handler filmen mest om raceadskillesen - eller er det om rumkapløbet?

For at en film skal virke troværdig, for alvor - så er den nødt til at have en balance. Det er trods alt svært at acceptere at alle de hvide ingeniører er en bunke fjolser. Men point taken - farvede havde temmelig svære odds i 1960'erne.

Ikke overraskende spiller Kevin Costner chefen som kan gennemskue det hele - med alle de bevingede ord. Og helten, John Glenn (spillet af Glen powell) er selvfølgelig en rigtig helt - som kan favne alle og se alle, også de farvede.

Jim Parsons og Kirsten Dunst må tage til takke med de ubehagelige roller, som de farvedes største modstandere.

Som drama, med komiske indslag, fungerer filmen glimrende. Er det så mest en film om raceproblematikken - eller handler den mest om rumkapløbet?

Heldigvis smelter det sammen, og fungerer som en relativt harmonisk film.

7/10

Steffen picture
Steffen 1 uge siden

Hidden Figures er...

4

En god film. Det er den.
Men så heller ikke meget mere.

Den er velspillet og historien er godt skrevet.
Den fortæller en interessant historie.

Men man bør altid være skeptisk, når en film lægger ud med,
at den baseret på virkelige hændelser.
Film er meget sjældent autentiske - selv ikke, hvis det er dokumentarfilm.

Hidden Figures tager sig også store friheder, når det kommer til de historiske facts.

**Spoilers**
Filmen foregår i de tidlige 1960'ere men for at få tilstrækkeligt kød på historien om de tre hovedpersoner, er der blevet plukket rigeligt ud i deres forskellige oplevelser og det hele er så blevet proppet ind i 1961.

Eksempler:
Dorothy Vaughan blev afdelingsleder i 1949.
Mary Jackson blev ingeniør hos NASA allerede i 1958.
Katherine Johnson var med i Space Task Group, da den blev dannet i 1958.
NASA har aldrig haft raceopdelt toiletter og opholdsrum.

Men filmen er dog stadig god.
Se den.

Maria picture
Maria 2 uger siden

Fantastisk film

6

Virkelig en god film som har så meget at fortælle om en historie som ikke er kendt i den store historiske del af måneræset. Så fed en film.

Liza picture
Liza 2 uger siden

Niceville indtager NASA

6

Siden start oktober, hvor jeg så traileren til filmen, har jeg glædet mig som et lille barn, der ikke kan vente på at and og ris á la mande er spist, så julegaverne kan blive åbnet. Og forventningerne blev helt indfriet.
Med humor formår filmen at fortolke, hvor grelt det stod til med raceadskillelsen. Så selv om det er en dyster behandling af sorte kvinder, så er det stadig fremstillet i en let tone, så man ikke sidder og er fuldstændig forarget. Og man burde være forarget.
Samtidig er det dejligt at tænke på, at disse kvinder rent faktisk gjorde noget helt fantastisk for rumprogrammerne og opnåede utrolige personlige resultater.
Hollywood har muligvis forskønnet historien en smule, som de har for vane, men det hindrede ikke mig i at knibe en tåre et par gange, samt allerede en halv time inde i filmen, at vide, at den film kommer til at være i min DVD samling.

Tanjasl picture
Tanjasl 2 uger siden

Letspiselig

4

En vigtig historie bliver gengivet i denne letspiselig film. Filmen giver et indblik i de udfordringer ikke alene kvinder men afroamerikanske kvinder måtte udstå i 60'erne, dog serveret med charme.

S. Rico picture
S. Rico 2 uger siden

Harmløs feel-good movie

3

Jeg kan sådan set godt forstå, at der er folk, der synes, at dette er en fantastisk film. Det er nemlig en super charmerende og sjov feel-good movie med et sympatisk budskab. Men det er også en meget forudsigelig film uden rigtig noget på spil.

De tre unge super intelligente kvinder har allerede ved filmens start foden indenfor hos NASA, og det er oplagt for enhver, at det herfra kun vil gå fremad. De møder selvfølgelig lidt modstand undervejs, men det er ikke meget - og i hvert fald ikke nok til, at der kan laves en dramatisk historie ud af det. Så i stedet fokuseres der gennem hele filmen på en masse komiske scener, hvor vi kan sidde og klappe i vores hvide danske hænder, mens vores sorte hovedpersoner sætter de hvide NASA ansatte på plads med deres overlegne intellekt. Det er simpelt hen for letkøbt og billig humor af den slags, man ellers mest ser i en dansk folkekomedie. Og det er så politisk korrekt, at det bliver alt for sukkersødt.

Filmen forsøger dog også at tilføre noget egentlig spænding, nemlig i form af astronauternes forskellige banebrydende missioner i 1960’erne. Det fungerer muligvis fint nok, hvis man aldrig har set The Right Stuff. Men har man set storfilmen om John Glenn, Alan Shephard, Gus Grissom og Chuck Yeager, så ved vi godt, hvordan det går - og astronaut scenerne i Hidden Figures er kun en skygge af den ”rigtige” film om disse helte.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film