Hell or High Water

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorsfuld og spændingspræget grundstemning. Den indeholder flere scener med blodige drab og scener, hvor mennesker trues. I én scene skydes en mand i hovedet, og man ser ganske kortvarigt blod og hjernemasse i hans hat. Da filmen overvejende er roligt fortalt, og da de blodige drabsscener ikke udpensles, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
08.12.2016
Originaltitel: 
Hell or High Water
Genre: 
Spilletid: 
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning

Billetter
4.9
4.8
Din bedømmelse: Ingen (121 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I filmen 'Hell or High Water' slår en fraskilt far og hans kriminelle bror sig sammen for at røve den bank, der truer med at sætte familiens gård på tvangsaktion.

Texasbrødrene vil genvinde den fremtid, som er blevet revet væk fra dem, men i hælene følger en stædig sherif, som vil have de kriminelle bag tremmer, før han går på pension.

'Hell or High Water' er en moderne western, hvor heste er byttet ud med biler, og bankerne er skurken, der har ladt den almindelige borger i stikken. Filmen er instrueret af briten David Mackenzie, men skuespillerne, fra Chris Pine, Ben Foster til Jeff Bridges, er til gengæld ærkeamerikanske.

Thrilleren har fået fire Oscar-nomineringer bl.a. i kategorien for Bedste Film.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "... den store kunst ved filmen er, at den får publikum til både at holde med forbryderne og med ordensmagten." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  5

  "Den skotske instruktør David Mackenzie (’Starred Up’) har lavet en lille, lun, men stor film i et smukt landskab fyldt med selvtillid, hvor skuespil, dialog og musik går op i en højere enhed." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Hvis man holder af Coen-brødrene - ikke mindst en film som 'No Country for Old Men' - vil man med garanti også føle sig i morderisk godt selskab her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  6

  "Alt sidder i det hele taget lige i skabet [...], fra Ben Foster, Chris Pine, Jeff Bridges og Gil Birmingham i de fire hovedroller over Warren Ellis og Nick Caves skæbnesvangre musik til de uforglemmelige små karakterer og det klart optegnede billede på et vildt vesten ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  " ... det er filmens moralfilosofiske betragtninger, der serveres subtilt og upåfaldende, [og] der gør 'Hell or High Water' så fremragende, som den er." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Plottet er godt skruet sammen af Taylor Sheridan ('Sicario'), men den engelske instruktør David Mackenzie laver en veldrejet opdatering af cowboyfilmen ved at spille på mange strenge." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Hell or High Water' er et brilliant genrestykke." (Bo Green Jensen)

Arnelav picture
Arnelav 9 uger siden

Har svært ved at se den som Oscar materiale

2

Havde egentlig set frem til at se denne film, men det var som om, at klimaks aldrig rigtig blev nået, og selvom Jeff Bridges på sine ældre år er blevet bedre i min bog, så er hans rolle i denne film nærmest en parodi på gamle udsultede sheriffer, som utallige amerikanske film har været plastret til med igennem 100 år med film.

Filmens nerve er ikke eksisterende, og den kommer på ingen måde ud over filmlærredets kant. Jeg er tilbøjelig til at give den en stjerne, men enkelte positive momenter bringer den op på to.

Skulle den være bare i nærheden af en Oscar, så bliver jeg utrolig skuffet den 26. februar.

Wayne picture
Wayne   →   Arnelav 9 uger siden

Synd du ikke fandt nerven.

Det er jo netop det der gør filmen helt særlig, og en af årets bedste.

René Elias picture
René Elias 11 uger siden

Rigtig god film

5

En rigtig god film, med en god og spændende historie. Historien er nu godt skrevet.

ll picture
ll 16 uger siden

Langsom spændingsfilm

5

En af de der meget langsommelig film som alligevel er utrolig spændende, for der sker en del overraskende ting undervejs. Gode personkarakterer og spillet af super skuespillere, her er Jeff Bridges selvfølgelig langt over de andres niveau. Men godt plot og en stor kritik af banker i USA og deres virke.

Jan picture
Jan 17 uger siden

Fed film

5

Jeff Bridges i topform. Udstiller bankernes grådighed.

hanne picture
hanne 18 uger siden

Super film

5

En rigtig god film. Meget mystisk at den ikke spilles flere steder ??

Wayne picture
Wayne 19 uger siden

Yeeeeeeeeeeeehaaw.

5

Man kan ligefrem føle støvet og mærke den trods, som generationers modgang har skabt i et en afkrog af verden hvor lov og orden er gode manerer.

Filmen lever i høj grad af sine små oaser af typer, som er helt genialt fundet til lejligheden.

Blandt andet står vores Texas Rangers hos en lille Diner og får det simple valg fra en gammel servitrice; What is it that you ain't having? Med det mener hun at det eneste de serverer er T-Bones, med bønner ELLER majs. Så er menuen til at overse...

På et andet tidspunkt møder samme rangers en farmer som proklamerer, at han har tænkt sig at gøre noget selv hvis han møder røverne. "Det vil spare alle for meget - undtagen dig" siger Marshal Marcus Hamilton (Jeff Bridges). "Det kommer an på om du kan finde ud af hvilket træ (de hænger i - underforstået)" replicerer farmeren.

Det er den tørre dialog, som præger filmen. Stort set alle mænd i filmen bærer et skydevåben på sig - og er klar til at bruge det. Det gør et almindeligt røveri i en lille bank ekstremt farligt for alle. Blandt andet tøver en gammel bedstefar ikke med at skyde efter de to, ved første lejlighed.

Filmens cast er enkelt og genialt; Jeff Bridges er en gammel Ranger, som kender sine lus på travet - han ved hvad de vil gøre næste gang af erfaring, samtidig fyrer han nederdrægtige racejokes af i hver anden sætning - man kan ligefrem se hvor ondt det gør på partneren, som er af indiansk afstamning og skydeskive for det meste.

Ben Foster er den ene bror, Tanner - en halvgal kriminel, som har levet det mest af sin tid i fængsler, og som absolut intet har at miste - bortset fra kærlighed til broderen.

Chris Pine spiller den anden bror, Toby og beviser her at han sagtens kan spille en tung og dyb rolle, hvor replikkerne ikke er de vigtigste. Meget mere af det, tak.

Ud over det trøstesløse landskab og den særlige vindtørre humor spiller musikken en kolosal rolle for stemningen. Man er aldrig i tvivl om hvor vi befinder os - midt i det moderne og alligevel ældgamle West, hvor der altid står nogen klar til at tage det der er dit hvis du ikke er i stand til at forsvare dig.

Handlingen er såre simpel - men det er alle de små gaver der er lagt ind undervejs, som gør at man er nødt til at se den igen og som gør at den kan få klassikerstatus. En af årets bedste film.

S. Rico picture
S. Rico 19 uger siden

Fremragende western

5

Hvad sker der, hvor er publikum henne? Denne film har fået kanon gode anmeldelser fra alle medier, bl.a. topkarakter fra både Filmland og Filmselskabet (ja, ok - samme person, men anyways). På trods af dette bliver den vist i en mennesketom sal i Århus kun få dage efter premieren (3 personer i salen inkl. mig selv). Og vi snakker altså ikke om et eller andet tungt polsk drama i det fjerneste hjørne af Øst for Paradis.

Tværtimod er Hell or High Water en topunderholdende nyfortolkning af western-genren med alt hvad der hører til af lækre stemningsfulde country billeder af Texas, et par banditter på rov i nogle små byflækker med cowboys og indianere i hælende. Der er drabelige skuddueller, et væld af skæve karakterer, og filmen er samtidig spækket med virklig god humor.

Og for at det ikke skulle være nok, så har vi Jeff Bridges i absolut topform. Godt hjulpet på vej af et genialt manuskript og super skuespilpræstationer fra hele castet. Så gå dog ind og se den film, inden jeg kommer efter jer med min seksløber!

Michael picture
Michael   →   S. Rico 18 uger siden

har du lagt mærke til den ikke går nogen steder?

Jeg prøvede at finde et sted jeg kunne se den I københavn som tager sit publikum seriæst. Den går i Palads i en sal med en 55 tommers fladskærm og 48 sæder.
Som så mange andre sætter jeg ikke mine ben i Palads længere, men at de samtigt kun smider den i den lille sal er helt væk
Samtidigt har den haft premiere for så lang tid siden at man kan se den lovligt fra jeg ved ikke hvor mange udenlandske stremaing tjenester...så derfor bliver de største feinsmeckere nok væk...
men way to go af den danske filmindustri...Far til fire og andet jammerligt snaks skal nok få alle muligheder for at blive vist, men gode "mindre" film som denne bliver gemt væk.

Johnny picture
Johnny   →   Michael 14 uger siden

Så virkelig frem til denne film,

men da jeg ville bestille bilet til den i premiereweekenden,
opdagede jeg til min store undren, at den ikke kommer i Biocity Herning. Til gengeæld går Assassin's Creed stadig :-(, og endda med 3 forestillinger pr dag. Der er åbenbart publikum til sådan en omgang lort.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film