Gummi T - 3D

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
16.05.2012
Originaltitel: 
Gummi T
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
3.2
3.4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)

Resumé

'Gummi T' er en animeret familiefilm baseret på Ole Lund Kirkegaards 'Gummi-Tarzan' om den skvattede knægt Ivan Olsen.

Til dagligt får Ivan bank og buksevand af skolens bøller, og når han kommer hjem til sin far, som er stor fan af Tarzan, får Ivan at vide, at han slet ikke er lige så dygtig og stærk som Junglens Konge.

Han er kun en "Gummi Tarzan", men alting ændrer sig, da Ivan møder en heks og får superkræfter for en enkelt dag. Ivans far er begejstret for sin søns nye styrker, men det er ikke altid sjovt at være så stærk og dygtig.

Og da superkræfterne ikke forsvinder som planlagt, beslutte Ivan sig for at finde heksen, så han igen kan blive sig selv. Ole Lund Kirkegaards populære børnebog blev filmatiseret af Søren Kragh-Jacobsen i 1981, og nu kan man se historien om Ivan Olsen som animationsfilm.

Samme filmstudie stod bag sidste års Orla Frøsnapper, og også denne gang leveres stemmerne af en lang række kendte danske skuespillere.

'Gummi T' kan også ses i 2D.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Omkring ti gange i løbet af filmen er der åbenlyse fejl i 3D-dybderne... Lad mig derfor forsigtigt anbefale at se 'Gummi T' i to dimensioner, for inde bagved den svigtende teknik kæmper en ganske fin historie til de mindste for at komme ud." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er en bedre historie gemt hér... havde ambitionsniveauet bag 'Gummi T' været lidt højere, kunne både bemeldte unger OG deres forældre godt have fået noget mere med hjem." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "... ['Orla Frøsnapper'] havde meget svært ved at være en hel spillefilmslængde. Det er som sådan ikke noget problem her. Og fortællingens hjerte er såmænd også intakt. Til gengæld kniber det noget med persontegningen, der aldrig kommer ud over det noget endimensionale eller karikerede." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... nyskabelserne er hverken ambitiøse eller synderlig velvalgte... 'Gummi T' er fin på sine helt egne præmisser, men når ikke Kirkegaards historie til sokkeholderne. Dertil er den alt for ligegyldig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... hele Lind Kirkegaards visuelle såvel som mentale univers er ramt på en prik, og med veloplagt fortællerytme og vittig dialog opfylder 'Gummi T' alle mirakelønsker..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

Lars Michael

Dejligt at se de her film blive lavet om til tegnefilm , super godt lavet ,sjov og godt fortalt ,
En rigtig børnefilm hvor selv voksne også kan se.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mathilde

Gummi Tarzan er helt klart min ønlings bog, og nu kommer filmen. Tja jeg er vild med denne film, den følger fint og på sin egen måde bogen og efterlader på den måde en god oplevelse. Ole lund kikegård burde være stolt, gummi t er årets tegnefilm jeg bestemt syntes du bør tage dine børn med in og se. Dejlig 3d og animation hele vejen igennem.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Elsker mimions ❤

Mine drenge på 8 og 9 år var helt væk hele filmen igennem

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Lotte

Ok film

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Neeluser/16521

Gummi T´s historie er lavet om i denne film, men på en god og moderne måde syntes jeg, men ja sådan var det jo også med den nye udgave af Orla frøsnapper :)

Man må sige at de kommer sgu godt med efterhånden hvad angår at lave film i 3 D der var da nogen gange hvor man virkelig følte at det var en 3 D film man var inde og se. Tænker her på heksens lå fugl/krave og når vandet ligefrem sprøjtede op på ens briller ha ha

Alt i alt glæder jeg mig allerede til næste film mon ik det bliver Otto er et næsehorn :) ????

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
sofie

Jeg syndes den var okay men den kunne godt havde været bedre

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Lulu

Har i dag set Gummi T med min datter på 4,5 år.

Jeg havde forventet mig en tegnefilm i samme gener som Orla Frøsnapper tegnefilmen, som vi har set for nylig, men stadig en tegnefilm som var forholdsvis tro mod filmen fra min barndom.

Historien var selvsagt forkortet, da der var tale om en tegnefilm... men der kunne godt være brugt lidt mere fra filmen- det virkede lidt hurtigt og overfladisk den måde forholdet mellem far og søn blev vist, hvilket efter min mening er ret væsentligt for hvorfor Ivan ønsker at blive god til alting... udover selvfølgelig at kunne slippe for buksevand i skolen..

Og ja, jeg fik bestemt en tegnefilm i samme gener som Orla Frøsnapper- efter min mening FOR meget af det samme- det skabte tydeligvis forvirring hos flere børn i biografen, at der var flere af de samme figurer med fra sidste film- den tykke dame med grisene og den gamle dame med hunden osv. men man forventede næsten også at se Orla stå et sted i byen..

Der kunne godt være skruet lidt ned for de grove gloser der bliver brugt i filmen, Jeg kan ikke se grunden til at børn fra små skal lægge øre til grimt sprog og slet ikke i en tegnefilm for børn. Der kunne godt være brugt andre ord til at sige det samme, men på en sjov måde.

3D effekten var fin i nogle af scenerne, men måske forventede jeg mig for meget?

'''men men vi grinede da et par gange i filmen .. bare ikke så meget som til Orla Frøsnapper..

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
FuzzyBear

Endnu en film i dette dejlige univers, havde mine 2 piger med på 14 & 8 år, de syntes også at den var sjov.
En sjov film for børn og barlige sjæle, filmen kan dog ikke helt leve op til bogen, men det kan de jo sjælden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
linda

Har lige set den med mine to børn på 5 og 8 år ... følgende kommentarer fra bagsædte hjem fra bio:
* Hvor sjovt at Orla Frøsnapper og Gummi T bor i samme by ,,,
* Har de mon mødt hinanden når de cykler eller går i byen ?
* Hvorfor er hans mor og far blevet skilt ?
* Hvorfor får han buksevand af en pige
* Mor tror du at Gummi Tarzan og Orla frøsnapper går på samme skole ?
* Det var ærgeligt hans gode voksne ven ikke var med.
* Og hvor kom heksen fra ?
De er helt klart tilhængere af den gamle film og den historie - men denne film er også god men slet ikke den samme.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Skaft

virkeligt dårlig animation med MANGE FEJL bestemt det ringeste 3D jeg har set til d.d.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.