Guardians of the Galaxy

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en intens og spændingsladet grundstemning, rummer talrige actionscener med slåskampe, skyderier, eksplosioner og drab. I en scene slås en mand voldsomt i hovedet med en kæmpe forhammer. I en anden scene ses et menneskelignende væsen eksplodere. I en tredje scene ses en skurkagtig cyborgs metalhjerne blive revet ud. Der klippes dog bort fra sådanne voldsomheder og scenerne fremstår derfor heller ikke udpenslede. Der er endvidere mange komiske, afvæbnende optrin undervejs i filmen, den foregår i et urealistisk science fiction univers. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
31.07.2014
Originaltitel: 
Guardians of the Galaxy
Spilletid: 
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D
5.1
4.5
Din bedømmelse: Ingen (874 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Guardians of the Galaxy' handler om den kække, rapkæftede og ret så seje eventyrer, Peter Quill, der også er kendt som Star-Lord, er på en rejse i rummet ”kommet til” at stjæle en mystisk og magisk kugle.

Men han vidste ikke, at kuglen er den mægtige Ronans kæreste eje, og at den spiller en central rolle i hans ambitioner om at overtage magten i hele universet.Derfor bliver den selvsikre rumhelt målet for en hensynsløs menneskejagt.

For at undgå Ronans vrede, tvinges han til at slutte sig sammen med et hold bestående af nogle meget specielle typer: den talende vaskebjørn, Rocket, den trælignende kæmpe Groot, den mystiske og farlige Gamora og den hævngerrige Drax the Destroyer. Nu sætter Quill og hans nye rejsekammerater kampen ind mod Ronan for at redde selveste galaksen. 

’Guardians of the Galaxy’ er et superheltehold fra tegneserieforlaget Marvels mindre kendte afkroge. Det betyder dog ikke, at de er kedelige, nærmest tværtimod. Sammenlignet med The Avengers er det en samling yderst kulørte, mildest talt alternative superhelte.

Chris Pratt, der spiller Star-Lord, er Hollywoods nyeste fund, der excellerer i både komisk timing og nu også markerede muskler. Instruktionen er lagt i hænderne på James Gunn, der stod bag den undervurderede superheltehyldest ’Super’ (2010), og ’Guardians of the Galaxy’ byder på lige dele humor og action.

Hvad kan man ellers forvente af en film med Bradley Cooper som stemmen bag en våbenglad vaskebjørn? (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Sjældent er det lykkedes at lade action og humor gå så godt hånd i hånd i popcornland." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  6

  "... selvom den seneste 'Avengers' var fantastisk og hvert afsnit i 'Iron Man'-serien er forrygende, så er 'Guardians of the Galaxy' endnu bedre. Sommerens blockbuster er ankommet! (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "Sommerens skrupskøre blockbuster er landet – og det er lige ned i et sort hul proppet med effektive action-scener peppet op med humor og selvironi." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Det er barnlig underholdning, ikke stor filmkunst." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "... 'Guardians' fungerer forbavsende godt. Især lykkes det for filmen at være sjov, alvorlig og spændende på én gang." (Bo Green Jensen)

Segoy picture
Segoy 13 uger siden

Meget god....

4

Var underholdt, det bette store træ"menneske", herlig humor, action!!!

Antaeus picture
Antaeus 1 år siden

@Kino

3

Der må være noget galt med "likes" her.
Det kan umuligt passe at ALLE indlæg på side 1 har 45 likes (25-03-2016) og på side 2 etc. nærmest ingen likes.

Genererer siden selv likes...?
Jeg tror også det sker på andre af jeres sider.

Wayne picture
Wayne   →   Antaeus 1 år siden

@Antaeus

Man behøver ikke længere at have en bruger for at give likes - derfor de mange på forsiden. De anonyme brugere kommer sjældent dybere.

Antaeus picture
Antaeus   →   Wayne 50 uger siden

@Kino

Enhver burde kunne se at det bare er likes som genereres automatisk. Alle har lige mange likes. Waynes svar samt det andet svar har endda også begge samme antal likes.

Simon picture
Simon   →   Wayne 1 år siden

Det er rigtigt,

Men det er sgu' underligt at alle kommentarer har 45 likes, og hver computer og telefon kan kun give et like. Det er underligt.

Lilo Bergman Kock picture
Lilo Bergman Kock 1 år siden

god film

6

Dette er normal ikke min form for film men kende jeg ville se noget nyt og kan i dag ikke vente til den næste, er vild med Chris og glæde mig til og se ham i flere film i fremtiden.

den er nåede sjov og lidt interessant..

Antaeus picture
Antaeus 1 år siden

Underholdende tju-bang-film af middelkarakter

3

Fin film og underholdende, men det er bare en tju-bang-film, som slet ikke har den eftertænksomhed og mere gennemtænkte plot som visse af de andre Marvel film. Det kan i visse tilfælde godt bevæge film helt op i de højere luftlag karaktermæssigt, men her er vi slet ikke. Man er ok underholdt, men så heller ikke mere.

Politiken rammer ganske godt her og som barn ville jeg nok give noget højere karakter:
"Det er barnlig underholdning, ikke stor filmkunst."

Emil picture
Emil 1 år siden

God

5

Guardians Of The Galaxy er en stor overraskelse! Underholende med fantastiks action, humor og action blandede virker perfekt i den her film, men jeg synes skurken er dårlig, det er derfor filmen ikke får 6 stjerner

Nicolaj picture
Nicolaj 1 år siden

Lækker og alternativ superheltefilm

5

En rigtig god superhelte film med den "moderne" superhelt, som ikke helt er oplagt, men alligevel formår at trække sig op på niveauet - samt vinde publikum med over også. En rigtig god film, som også kan nydes af hele familien.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film