Grusomme mig 3

Tilladt for alle
Filmens handling udspiller sig indenfor rammerne af et humoristisk og urealistisk animeret univers. Den indeholder mild dramatik og karikeret animationsvold. I en scene befinder tre små piger sig på en afsats med risiko for at falde meget langt ned. Da alle scener forløses på humoristisk vis, vurderes filmen dog ikke til at virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.06.2017
Originaltitel: 
Despicable Me 3
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio 2D
Billetter
4.2
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (187 votes)

Resumé

I animationsfilmen 'Grusomme mig 3' møder superskurken Gru sin hidtil sværeste modstander i form af den tidligere barnestjerne Balthazar Bratt, som er besat af den karakter, han spillede i 1980erne.

Samtidig skal skurken også tackle sin ukendte tvillingebror Dru, der er en helt anden type end den grusomme Gru.

'Grusomme mig 3' har med sit farverige karaktergalleri, Gru, de tre adoptivdøtre og ikke mindst de små, gule håndlangere, opnået storartet popularitet over hele verden. Det, at gøre skurken til hovedrollen, har vist sig at være en genistreg, ikke mindst fordi han viser sig ikke at være helt så ond, som man skulle tro.

Familiefilmserien består ikke kun af de to direkte forgængere, men også et endnu mere indbringende spinoff med fokus på Grus ballademagere, Minions.

'Grusomme mig 3' vises både med dansk og engelsk tale.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Kampen mellem Gru og Bratt er filmens dramatiske motor, men det er nu de kuriøse sidehistorier, som gør filmen værd at se. Ikke mindst dem, hvor Minions [...] er på spil." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "[Instruktørerne] ved stadig, hvordan halvanden times vellykket underholdning skal skrues sammen." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "... mens det støjer og sine steder underholder, så understreger det også, at Coffins originale idé er slidt op." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "En menneske- og børnevenlig kerne af ømhed og eftertænksomhed adskiller 'Grusomme mig'-filmene fra de mange konkurrerende, hektisk højrøstede animationsfilm." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Du kan sagtens få en god dag i biografen. Men treeren er kun halvt så sjov som toeren ..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Adamuser/19535

En produktionsmæssigt flot og tidssvarende film, men uden en ordentlig fortælling. Jeg fandt filmen fragmenteret, og mest af alt virkede den på mig som et forsøg på at kombinere forskellige typer elementer som man har set fungere i andre sammenhænge, blot uden hensyntagen til om de rent faktisk også gjorde det i denne sammenhæng.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jonas Nikolaj

Grusomme mig 3 er en sjov film, som godt kan anbefales.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Linde

Grusomme mig 3 holder flot stilen fra de 2 foregående og som forælder til 2 Minions tossede unger, så var det en fornøjelse at se denne film. Der er masser af "forældre humor" så den bliver ikke kedelig så mange andre film for børn. Vi var i hvert fald godt underholdt alle mand.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Yusuf

Super fed film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Peter

Det er bare skide sjovt og ikke meget mere, hvilket det heller ikke behøve være.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Sissel user/1154547

Minions leverer som altid underholdning så tårene triller.
En sød men sjov film for store og små

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
René Elias

Grusomme Mig 3 er en rigtig sjov film som film sagtens kan anbefales.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Illumination har scoret samme hattrick som Pixar. Toy Story 1-3 har hidtil været den eneste animations-trilogi, hvor alle tre film er absolut fremragende (jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om andre). Men nu har Illumination gjort Pixar kunsten efter med denne tredje film i serien om Gru, Agnes, Edith, Margo og deres små gule håndlangere.

Efter spin-off filmen Minions, som ikke var på samme niveau som de to første Grusomme Mig film, så kunne man godt frygte, at der ikke var mere at komme efter i det univers. Men det er der. Og det skyldes primært det super charmerende persongalleri. Gru er en genial og unik karakter, fordi han både er skurk og helt, og fordi han både er kynisk men samtidig har hjertet på rette sted. I Grusomme Mig 3 møder Gru så en tvillingebror, han ikke anede eksisterede, og dette bidrager yderligere til at udforske hans helt specielle personlighed.

Herudover er der Gru’s kollega og hustru Lucy, som nu blevet fast ”inventar”, og det er ganske morsomt at se hende prøve kræfter i hendes nye rolle som stedmor for de tre piger. Sidst men ikke mindst kommer man ikke uden om, at de tre super charmerende piger i høj grad er med til at sikre succes’en med Grusomme Mig filmene. Især er lillesøster Agnes jo helt umulig at stå for, og det giver rig mulighed for at krydre filmen med andet end blot helte/skurke action og Minions fjollerier.

Historien er som sådan ikke særlig original. Der introduceres en ny skurk (Bratt), der ved hjælp af en kæmpe diamant vil virkliggøre sin ungdomsdrøm og samtidig ødelægge Hollywood. Da det mislykkes for Gru at fange Bratt, bliver han fyret som hemmelig agent i Anti-Villain League (jvf. Grusomme Mig 2). Og så er det jo oplagt, at der kun er én vej frem for Gru, hvis han vil have sit job og selvtillid tilbage...

Der er med andre ord tale om en ret forudsigelig historie. Til gengæld er skurken herlig exentrisk. Et 80’er barndomsidol, som ikke kan slippe 80’erne og derfor går klædt i kikset 80’er tøj og har totalt kliché 80’er frisure. Det sjoveste er dog, at hans skurke våben er designet efter 80’er gadgets som yoyo’er, Rubiks’s Kube, bubble tyggegummi, walk-man, ghettoblaster etc. Og det hele ledsages naturligvis af klassiske 80’er pophits. Man kan indvende, at det er en billig måde at score point på hos alle os, der elsker 80’erne. Men hey, det virker!

Hvad så med vores kære Minions? Well, de er selvfølgelig med. Men de har ingen vigtig rolle i denne film, og de er mest med som pauseklovne, og selvfølgelig fordi det forventes. Det er fint nok, for vi har jo næsten lige haft en hel film kun med dem. Faktisk synes jeg, at der er en helt perfekt balance mellem den tid, der bliver brugt på selve hovedhistorien med Gru vs. Bratt, sidehistorierne hjemme hos Lucy og de tre piger, og pauseklovnerierne med vores små gule venner.

Bemærk også at Illumination er begyndt at gå Pixar i bedene mht. at lave referencer til deres eget filmunivers. I alle Pixar film er der som bekendt referencer til andre Pixar film, og den idé låner Illumination nu. Måske for lige at erkende, at der er tale om ”Pixars idé”, så er der tidligt i filmen en reference til netop en Pixar film - nemlig Find Nemo. Men senere er der referencer til Illuminations egne Dr. Seuss, Sing og Minions + selvfølgelig en masse 80’er film.

Filmen har ikke fået vanvittige gode anmeldelser, men hvis man er fan er universet og det uimodståelige charmerende persongalleri, så er Grusomme Mig fremragende underholdning.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Søren

Skurken hænger fast i 80'erne, så der er rigtig meget musik fra det årti og det er total sjovt for os i 40'erne.
Minions er som altid god for sjove og tossede indslag.
Det er ikke den bedste i trilogien, men helt klart værd at se

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.