Gravity

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, som har en intens og spændingsladet grundstemning, rummer flere scener med hovedfigurer i stor livsfare. I en angstfyldt scene er en astronaut ved at blive suget ud i det ydre rum. I en anden scene ses en død astonaut med dele af ansigtet kraftigt vansiret på grund af at der er gået hul på dennes rumhjelm. Da disse scener ikke er decideret udpenslede, samt filmen forløses positivt, vurderes filmen alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.11.2013
Originaltitel: 
Gravity
Genre: 
Spilletid: 
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 3D, IMAX 3D - uden undertekster

Billetter
4.8
5.6
Din bedømmelse: Ingen (1337 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I thrilleren 'Gravity' er Dr. Ryan Stone er en dygtig medicinsk ingeniør på sin første rummission. Med i rumskibet er den rutinerede astronaut Matt Kowalsky, som har kommandoen over den sidste flyvning, inden han skal pensioneres.

Men på den tilsyneladende ufarlige rumvandring rammer katastrofen, da skibet bliver ødelagt, og Stone og Kowalsky pludseligt befinder sig helt alene.

Kontakten til Jorden bliver afbrudt, og snart går det op for dem, at de ikke er tøjret til andet end hinanden. For hver indånding svinder den smule ilt, der er tilbage - og frygt udvikler sig til panik. Nu må de vægtløse bevæge sig i retning af andre rumstationer med den snert af håb, deres sammenhold kan give.

Hollywood-stjernerne Sandra Bullock (The Blind Side) og George Clooney (Ocean's-filmene) har rollerne som de to uheldige astronauter, der må kæmpe alt, hvad de har lært, for at komme tilbage til Jorden med livet i behold.

Skuespillerne, og især Bullock, der trænede seks måneder for at komme i fysisk form til rollen, leverer krævende præstationer som to meget forskellige mennesker med hver deres personlige bagage fra deres liv på Jorden. Kampen for overlevelse er central for filmens handling, der også kommer ind på mere eksistentielle spørgsmål.

'Gravity' er instrueret af manden bag Children of Men. Filmen modtog 7 Oscars, bl.a. for Bedste instruktør, Bedste originale musik og Bedste klipning.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  6

  "Man føler sig næsten vægtløs undervejs ligesom astronauterne, og når de får åndenød på grund af alt for lidt ilt, hiver man selv efter vejret i biografsædet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  6

  "Det er en film, der vil blive talt om. En film, der vil blive stående. Og en film, der efterlader dig vægtløs af begejstring." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  6

  "Jeg tvivler på, at vi kommer til at se noget på en gang mere originalt og basalt underholdende i biografen i år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Gravity' er det elegante, strengt komponerede eksempel på, at man kan sætte et 3D-filmisk jordskælv i gang [...]." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "'Gravity' [er] måske den mest overbevisende, svimlende, nervepirrende realistiske rumfilm, der hidtil er skabt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Atmosfæren af isoleret udsathed prioriteres over suspense og effekter. Det gør Gravity til en rumfilm for voksne, og af dem bliver der ikke lavet så mange." (Bo Green Jensen)

Anders picture
Anders 17 uger siden

ONLY IN 3D

5

Jeg er normalt imod 3D. For synes det er forstyrrende.
Men denne film i 3D i biografens mørke var helt outstanding.
Derfor den høje karakter for filmen for historien i den er ikke den der trækker op og de uha-lige-ved-og-næsten-momenter i filmen er der lidt for mange af.

Men jeg var blæst væk af den måde denne film er optaget på samt lydbilledet.

Henning picture
Henning 1 år siden

Hvad, hvordan helvede?

3

Hvordan kom de op i rummet? Der er jo ingen ilt i rummet? Der er heller ikke nogle eksplosioner? Udover det er det jo nogle tåbelige dragter, ser man dokumentaren Guardians of the Galaxy har de jo noget meget mere moderne udstyr!

Nikolaj picture
Nikolaj 1 år siden

Visuelt mesterværk

4

Gravity er noget af det flotteste der længe er set indenfor filmindustrien. Effekterne er guf for øjnene, og de gennemarbejdede detaljer i alle slags former venter i kø på at overraske publikum. Hvis jeg kunne skulle give stjerner for effekter, så ville det være en klar sekser!

Filmen halter en anelse på et lidt langtrukken plot, der dog har sine gode øjeblikke hvor man virkelig føler sig fuldstændig klaustrofobisk i det store "rum". Skuespillet er ganske okay, men ikke noget voldsomt. Det virker som om filmen er bygget mere op omkring det at kunne "blære sig" med alle de fede effekter istedet for et velfungerende plot.

Louise picture
Louise 1 år siden

Super flot film

5

Filmen er virkelig flot lavet og den holder spændingen hele vejen igennem. Spændende og super god!

Stump <3 picture
Stump <3 1 år siden

Stilhed...

God film og man tænker tit i filmen, hvad er virkelighed eller drøm...
Genial skuespiller i en god film.

Nikolaj picture
Nikolaj 1 år siden

Den bedste film i 2013

6

Jeg synes det var en fantastisk film, virkelig spænende og meget dramatisk.

At se den film i 3d er for mig den vildeste 3d film jeg nogensinde har set.

De begge to spiller godt, så hvorfor ikke give den 6 stjerner.

Klart en af mine ynglings film.

sandra picture
sandra 2 år siden

Totalt skuffende

1

Mega skuffende film, der sker ikke en skid i den.. Der kommer det der affald to gange i filmen, den eneste skuespiller som er med i mere en 30min er Sandra Bullock, og det er lidt skod, jeg havde glædet mig til lidt mere action mellem hende og George Clooney. Og Sandra Bullock er min ynglings skuespillerinde, men helt ærligt.. Det bedste ved den her film var grafikken og lyden.

---
Nu har jeg set anmeldelser på denne her og The Expendables 2, og er der en ting jeg ikke forstår, så er det at denne her film får så meget ros og at Expendables får så sindsygt meget kritik... Det giver ingen mening overhovedet. Jeg havde så høje forventninger til begge film, expendables overraskede mig mens Gravity skuffede mig nået så grusomt.. Tror aldrig jeg har været så skuffet til en film som jeg var da jeg så Gravity.

Kan IKKE ANBEFALES

FilmReview.dk picture
FilmReview.dk 2 år siden

En Uforlignelig Oplevelse

6

Lad os slå det fast med det samme: Er du ikke en af de mange der har set "Gravity", må du ikke snyde dig selv for at se den. Der er langt... langt imellem filmoplevelser af denne kaliber. Den er flot, indtagende og unik; akkurat som et stjerneskud. "Gravity" erobrer sit publikum og tager det med på en vægtløs, meget smuk og særdeles nervepirrende rumvandring - i storslået 3D.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Carsten Jørgensen picture
Carsten Jørgensen 2 år siden

Nej, nej, nej...

2

Utrolig flot film, men hold nu k**t hvor var den kedelig og lang! Sandra Bullock laver ikke andet end at spille fortabt og svæve rundt og generelt var det bare en utrolig dårlig film... der manglede bare lige et amerikansk flag der falder fra himlen til sidst og så havde den været helt "perfekt"...

Mai picture
Mai 2 år siden

Mesterværk

6

Det kan godt være filmen føltes lidt langtrukken, og der sker heller ikke så meget i den. Men alt i alt, så er den fantastisk!
Den er skidegodt lavet, og skuespillerne kan bare det der!

Da jeg kom ud fra biografen var jeg helt overvældet over hvor god en film den var, selvom der ikke skete forfærdelig meget!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film