Ghost in the Shell

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et futuristisk science fiction-univers, har en dramatisk og actionpræget stemning. Der er mange skud- og kampscener med eksplosioner og drab, samt en voldsom lydside og enkelte chok-effekter. I en scene mister en hovedfigur en af sine få nære, og i en anden scene udsættes en hovedfigur for et medicinsk indgreb mod sin vilje, hvor en nål injiceres i vedkommendes hoved. Da filmen foregår i et tydeligt science fiction-univers, hovedfiguren er handlekraftig og volden generelt ikke er udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
06.04.2017
Originaltitel: 
Ghost in the Shell
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D

Billetter
4
3.7
Din bedømmelse: Ingen (145 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

'Ghost in the Shell' er en filmatisering af Masamune Shirows manga-forlæg om en kvindelig cyborg, der kommer på sporet af en berygtet hacker.

I en ikke alt for fjern fremtid får Major nyt liv. Hun er blevet reddet efter en frygtelig ulykke og cyber-forbedret til den perfekte soldat. Missionen er at stoppe verdens farligste kriminelle.

Sammen med sit team kommer hun på sporet af cyber-skurken Kuze, der truer sikkerheden i Hanka Corporation. Men netop på denne opgave opdager Major, at hun måske har mere til fælles med målet, end hun bryder sig om.

Karakteren Major Motoko Kusanagi så dagens lys i 1989 som en japansk mangaserie. Seks år senere udkom en animeret spillefilm, der blev et fænomen i den vestlige verden takket været en kompleks moralsk historie og en særlig kinetisk energi.

'Ghost in the Shell' har også en bærende rolle til Pilou Asbæk, der dermed spiller sammen med Scarlett Johansson for anden gang. Første gang var i Lucy fra 2014.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er spændende at gå på opdagelse i den sære fremtid ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "... kemien mellem Johansson og medspillere som Juliette Binoche [er] [...] imponerende nuanceret. Og endelig er computereffekterne nærmest frygtindgydende flotte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "Det er ganske enkelt lykkedes at skabe et blændede flot, dystopisk fremtidsunivers, der ligner en slags 'Blade Runner' på turbo i syreregn." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det [er] det visuelle der skal sælge Sanders’ version. Og det gør det. Det er ganske enkelt fantastisk at se på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  2

  "Det er actiontungt cyberpunk-sci-fi, der har visuelt velfungerende scener her og der, men som tynges af kedsommelige plotudredninger og slåskampe." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Filmens univers er et gennemført globaliseret teknoprojekt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "... Scarlett Johansson agerer med overbevisning [...] [men] 'Ghost in the Shell' er en skal uden sjæl, som er glemt igen på en uge." (Bo Green Jensen)

Michael picture
Michael 4 dage siden

Visuelt rigtog flot, men...

2

du gode gud hvor klichefyldt og tanketomt i forhold til plot og dialoger. Hilsnerne til Blade Runner of Det 5. element nærmer sig plagiat, desværre uden stemningen fra den ene og humoren fra den anden. Den er fin til Netflix, til en søndag uden for mange tømmermænd.

Line FS picture
Line FS 4 dage siden

-

3

Filmen mangler simpelthen sjæl. En sjæl i karaktererne, som er kolde og intetsigende, og en sjæl i fortællingen som er forudsigelig, kedelig og uinspirerende. Det er ærgerligt, for det er et spændende og flot univers der bliver bygget op i filmen, og jeg føler det har stort potentiale.
Visuelt er filmen fantastisk, og det er som om alle penge og arbejde er blevet lagt her, og så har de droppet at udarbejde en ordentlig fortælling.

Segoy picture
Segoy 1 uge siden

okay film

3

Den var okay, hen af vejen kunne jeg se den røde tråd men den blev ikke fulgt ordentlig til dørs.

Vældig mange ting/billeder, fart over flere ting på en gang.

Kan så godt se det med at hun ikke er "japansk" .....

Ser hende som menneske med en robotkrop , manipulation , magt, aktion.

Ex Machina op imod Ghost in the Shell , kunne bedre lide Ex Machina , måske det ændre sig når filmen engang kommer ud på bluray det vil vise sig anderledes.

Poul Wegener picture
Poul Wegener 2 uger siden

Fart på fra start til slut

5

God action hele vejen gennem filmen.
Både Scarlett og Pilou spiller godt.
Jeg vil gense den når den kommer på DVD.

HeleneColor picture
HeleneColor 2 uger siden

En kulørt science fiction film

4

Ikke en film som jeg havde sat mig for at se. Men af en eller grund blev jeg lidt hypet til, at jeg gerne vil ind og opleve filmen
Hvorfor? Tjo, jeg er lidt af en beundre når det kommer til science fiction film. Kan godt lide det fremtidsagtige look, og så er jeg frisk på en ny historie(ja, jeg må desværre tilstå, at jeg først har hørt om Ghost in the Shell nu, og ikke før...)
Men en trejde vigtigt grund er, at jeg vil ind og opleve vor kære danske skuespiller Pilou Asbæk, i en amerikansk filmproduktion.
- lige for at se hvad han kan præstere i sådan en genre :)

Fascinerende univers og formidable karakter, som jeg ville ønske man kunne have fået lidt mere fra filmen. Var vild begejstret over Asbæk præsentation i filmen - jeg ville ønske vi kunne opleve mere af ham, fordi han var så sej. Og cool. Og så underholdende - kemien med Asbæk og Johansson er virkelig optur

Positiv overrasket er jeg, og er virkelig lykkelig over at jeg oplevede filmen i 3D - det gav altså filmen en kapow effekt

S. Rico picture
S. Rico 2 uger siden

I, Cyborg

4

Filmen starter i bedste RoboCop, Hardcore eller Westworld stil med at der skabes en hybrid mellem menneske og robot. Det er selvfølgelig Scarlett’s karakter, ”Major”, vi her ser komme til live. Vi får at vide, at hun er blevet reddet efter en ulykke, som dræbte resten af hendes familie, men at hendes krop desværre ikke kunne reddes. Herefter springes der et år frem i tiden, og Major er nu en agent, der arbejder for regeringen og på en mission for at fange nogle hacker-kriminelle.

Vi befindes os i en super flot og eksotisk fremtidsversion af Tokyo. Her er det normalt, at mennesker udskifter adskillige dele af deres krop med syntetiske robotkomponenter, og at robotter er blevet så avancerede, at de ligner mennesker. Dermed bliver det i praksis næsten umuligt at skelne levende mennesker fra robotter - hvilket selvfølgelig er en del af pointen med historien.

Men selv om det visuelt er meget imponerende at se på, så er det også lidt kedeligt. Det at filmen i starten vælger at springe et år frem uden yderligere forklaring gør, at man ikke når at identificere sig med hovedkarakteren. Hvis man havde brugt bare 5-10 minutter på at vise hendes kamp for at starte en ny tilværelse, så ville man nok langt bedre kunne føle hende. Resultatet er desværre, at den første del af filmen indeholder meget ligegyldig action uden nogen særlig interessant historie.

Men så sker der noget. Historien tager en drejning. Pludselig handler det ikke længere om at fange kriminelle hackere, men at finde sin identitet og opklare, hvad der egentlig skete med det såkaldte projekt 2571. Dette løfter filmen voldsomt, og samtidig bliver vores hovedperson Major også mere menneskelig og interessant at følge. Anden halvdel af filmen er klart oppe på 5 stjerner, men sammenlagt kan det kun blive til 4 styk ialt.

Kan nogen i øvrigt forklare mig, hvorfor Major er forpustet, da hun kommer op af vandet, eller hvorfor hun stønner, når hun anstrenger sig? Hun har vel ingen organiske lunger...

Laura picture
Laura 2 uger siden

Utrolig flot og visuel film

5

Jeg så Ghost in the Shell i IMAX i Cinamaxx Fisketorvet. Filmen er helt vildt flot lavet; det er selvfølgelig computeranimeret, men stadig en utrolig flot film. Fremtide Tokyo ser fantastisk ud, robotterne, bilerne; alting! Så 3 af stjernerne jeg har givet, er på grund af hvor flot den er.

Selve filmens plot er også fint. Lidt voldsomt/overdrevet, men jeg synes det er okay med denne film. Desuden er den baseret på en manga/anime, så hvad kan man ellers regne med. Jeg synes at skuespillerne spillede godt, specielt Scarlett Jo' spillede virkelig godt. Dog ville jeg lidt ønske at hovedrollen var spillet af en asiater, men hun spiller så flot at det er okay. Plottet var spændende.

Jeg tror at det at se den i IMAX, gør filmede dobbelt så god. Den er så flot lavet, og det er pengene eller køreturen (alt efter hvor man bor)værd at se den i IMAX istedet for i en normal biograf.

Overall en god film, som jeg helt klart synes er værd at se.

Jakob P. picture
Jakob P. 2 uger siden

Imponerende film og historie!!!

5

Ghost in the Shell får 5 stjerner af Anmelderen *****

For fanden da hvor var denne her film dog fed! Men jeg er også en sci-fi mand, jeg kan godt lide rigtig mange genrer og mange forskellige film, og en af mine yndlingsgenrer er helt klart sci-fi genren. Ghost in the Shell er filmatiseret ud fra en Masamune Shirows manga-forlæg, som kort sagt handler om en kvindelig cyborg som kommer på sporet af en farlig kriminel, som også er en meget berygtet hacker. Det er plottet kort fortalt, men oveni dette er filmen imponerende flot rent visuelt, og historien er unik og speciel og rummer en masse dybde som bare fanden. Disse ting kombineret gør bare, at jeg personligt blev blæst bagover af denne film, og jeg gik ud af biografen i Fields både overrasket og beriget med en fed filmoplevelse i baggagen. Det er lige før jeg har lyst til at se den igen, jeg overvejer det i hvert fald, så fed var den simpelthen.

I en ikke så fjern fremtid får Major (Scarlett Johansson) nyt liv, da hun bliver reddet fra en frygtelig ulykke, og hendes hjerne bliver indsat i en kunstig krop. Hun er nu en kvindelig cyborg, den første af hendes slags, og fremtiden for Hanka Corporation. Hendes mål og formål er at jagte hårde kriminelle, med hendes team af agenter hvor bl.a. Pilou Asbæk spiller en af disse agenter. Major kommer på sporet af en farlig og berygtet cyber-skurken Kuze, men jo nærmere hun kommer på ham, jo flere ligheder finder hun af at hun har med ham.

Jeg synes denne film er genial, simpelthen mega fed, og hamrende genial. Det er sci-fi når det er bedst, og skuespillet bliver leveret selvsikkert og overbevisende af både Scarlett og Pilou, og af Takeshi Kitano. Jeg synes denne her film er rigtig fed, handlingen er spændende, og historien er rigtig god med en masse dybde synes jeg. Dette er en udpræget actionfilm, og derfor ligger tempoet også i den høje ende, der er nogle få stille øjeblikke men ellers er filmen i gang hele tiden. Jeg kan godt lide universet, som filmen foregår i, og med dens unikke historie og visuelle effekter er jeg virkelig imponeret over denne film. Rytmen er lige i øjet, scenerne følger begivenhederne rent tempomæssigt, og sørger for en god og flydende rytme. Fed film.

Laura picture
Laura   →   Jakob P. 2 uger siden

Enig

Jeg kunne ikke være mere enig! Det var simpelthen sådan en fed film!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film