Get Out

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende og mystisk grundstemning og indeholder en del scener med voldsomt og skræmmende indhold, og der benyttes ofte gyser- og chokeffekter på billede- og lydside. I en scene vågner en hovedfigur op fastspændt til en stol, og det går op for den desperate person, at han skal udsættes for et voldsomt kirurgisk indgreb mod sin vilje. I en anden scene ses, hvordan en person får skåret hovedbunden op med skalpel og kraniet åbnes ved brug af sav. I en tredje scene ses en mand blive skudt i hovedet. Der er desuden en del brutale overfald og kampe, hvor personer slås ned eller spiddes med våben og genstande. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
30.03.2017
Originaltitel: 
Get Out
Genre: 
Spilletid: 
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio

Billetter
5
4
Din bedømmelse: Ingen (453 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I gyseren ’Get Out’ er Chris nervøs for at møde sine svigerforældre for første gang. Men han bliver endnu mere ængstelig, da han finder ud af at kæresten, Rose, ikke har nævnt for sine hvide forældre, at han er sort.

Da de ankommer til det afsides landsted, forsikrer de Chris, at de er liberale, og at han har intet at bekymre sig om. Alligevel opfører de sig upassende og direkte besynderligt.

Morens underlige insisteren på at hypnotisere Chris, så han kan kvitte smøgerne, og de to sorte ansatte, der bliver ved med at stirre på ham, forstærker mistanken om, at noget er helt helt galt...

’Get Out’ er blevet rost for sit indspark i racedebatten, og filmen blander satire med gyserelementer, der effektivt skaber en grundlæggende paranoia. Jordan Peele er nok mest kendt for sit humoristiske arbejde, men med den uhyggelige debutfilm markerer han sig som kompetent instruktør. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Get Out' leger dygtigt med publikums forventninger til såvel horrorfilmen som det psykologiske drama og komedien ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  4

  "Instruktørdebutanten, komiker Jordan Peele, har skrevet og lavet en original humoristisk gyser om racisme og hykleri." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  4

  "... et glimrende udgangspunkt for en seriøs debat om tunge emner. Sjældent har en svær diskussion været så forfriskende og sjov at se på." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... filmens racismekritik såvel som detaljer og bipersoner løfter [...] den demonstrativt overdrevne pointe over i en slags realistisk samtidsrum." (Søren Vinterberg)

Claus picture
Claus 1 dag siden

Hvad er 'Get Out' overhovedet ( udover at være enormt god )?!

6

Markedsføre den som en psykologisk thriller. Under genre bliver den kaldt en gyser. Instruktøren er en komiker og har selv sagt at der er scener der er ment humoristiske og det er der. Der er en besked/mening gemt i en stor del af de valgte rekvisitter, citater og scener.
- Spørger du mig vil jeg nok kalde den en humoristisk suspensefyldt thriller med en gyselig stemning, men jeg vil altid starte ud med at råbe: ">SE DEN! Den er VILDT GOD!<" for det er den.
Synes filmen fortjener bare et eller andet fra The Academy Award show ( hvis ikke den er blevet glemt til den tid ) da gysere som regel bliver overset "Host The VVitch, Babadook og Green Room".
Kløgtigt konstrureret og vildt underholdene både på den muntre og det modsatte af muntre måde. Virker heller ikke et minut for langt, både placeringer og figurer er fascinerende og jeg sad og tænkte ">Nå, er den allerede slut<" da den sluttede. Håber vi ser mere til dette univers.

Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener ( elsker denne dame ), Bradley Whitford, LilRel Howery og Stephen Root løfter alle denne film op på et niveau kaldet "At indeholde mesterligt skuespil" for de er alle strålende. Takket være dem at vi tror på at figurerne eksistere og hvorfor de gør som de gør ( også selvom nogle af beslutningerne er lidt for underlige ). Det er også lang tid siden jeg sidst har set en gyser iscenesætte en karakterbue og virkeligt gå i dybde med en karakter. Takket være dette får man mere end bare empati for Chris og det er til at bidde negle over om han overhovedet kommer helskindet ud.

Musikken hjælper med at sætte stemningen og løfter oplevelsen endnu højere. Soundtracket er ubeskriveligt godt udtænkt da scenerne de er tilføjet i bliver en hel del mere skumle eller livlige. Jeg havde aldrig troet at en sang som 'Run Rabbit Run, skulle kunne blive klam at høre på og gøre én utilpas indtil jeg hørte den heri. Og så er filmen også vildt godt filmet, med unikke perspektiver der sætter publikum mere end i hvad der foregår når det foregår. Var lidt skuffet over at scenen med skelethjorten fra traileren ikke dukkede op, men der er blevet bekræftet 'Deleted Scenes, på filmens BluRay så nu glæder jeg mig bare endnu mere til at anskaffe den.

Det er noget nær perfektion vi har med at gøre her og en gyser der forhåbentligt vil blive set og husket så vi i fremtiden kan få flere perfekttænkte gysere af lignene kvalitet.

Henriette69 picture
Henriette69 1 dag siden

Den var s.. da meget fed :)

5

Faktisk var den ret god. Lidt usædvanlig, uden at jeg helt kan sætte ord på helt præcist hvad der gjorde, at jeg synes den var det.
For den er ikke rigtig til at putte i en bestemt genre-kasse. Man gyser, hopper lidt i sædet, griner, bider negle, hepper og overraskes :)
Skuespillet er i top. Kender ikke rigtig nogen af dem, men de gjorde det nærværende og troværdigt
Absolut værd at bruge en aften i biografen på

Melissa Amalie picture
Melissa Amalie 3 dage siden

Allison Williams <3

6

Kan ikke fatte at Girls er slut. Elsker skuespillerinderne i serien og især Williams, derfor måtte vi bare se hende i hendes første biograffilm. Hun gør det super godt. Filmen var spændende med lige store dele af sjov og gys. Slutningen var lidt for voldsom for mig men det gav mening. Ville nok også, eller bare forsøge at, gøre det samme hvis det var mig der var havnet i sådan et fedtefad.

Kristian picture
Kristian 3 dage siden

Jesus Kristus!!

6

Syg, syg tankegang. At man kan finde på sådan en dyster historie når man er komiker er mig en gåde. Havde ikke troet at man kunne de racekritik som noget sjovt og forurolignende men det kan man og det er gjort vild godt. Bestemt en god chokerende film der bliver svær at ryste af sig. Også dejligt med en horror der gør plads til publikums hjerneceller med symboler og hidden messages iscenesat forskellige steder

Segoy picture
Segoy 4 dage siden

God film.....

4

Ja fik da et hop i sæddet , viste jo det var en gyser ikke lige min stil, men efter have læst flere skrivelser tænkte ok lad prøve ad....

God film, den kunne efter min holding godt have haft lidt mere kant, været lidt mere udspekuleret, men der var fint skuespil, tanker myldrede rundt hvad var de lige ude på....

Grum tankegang, sort/hvid.....

Åhh blinkende bil fed scene......

Vi fik en god dialog efter filmen så ligger heldigvis ikke vågen hele natten , pyh ....;-))

Jannie picture
Jannie 1 uge siden

Virkelig seværdig

5

Creepy, spændende, tankevækkende film. Både min mand og jeg syntes den var rigtig god. Se den!!

Isabella picture
Isabella 1 uge siden

Uhyggelig? Næ! God? Heller ikke! "Fantastisk" er lige mine ord!

6

Som regel bliver jeg godt skuffet når den valgte gyser ikke skræmmer mig. Når det så ikke kan lade sig gøre, må filmen bedømmes på hvad den er som en film, der samtidig bør kunne få mig til at forstå hvordan andre skulle kunne blive påvirket. Men den fantastisk og jeg vil sagtens kunne forstå hvis nogle mennesker faktisk bliver påvirket. Det gør jeg fordi handlingen vi har med at gøre her, er så originalt fundet på udfra lånte materialer at der faktisk dannede sig en forurolignende historie og en i alt fucking god film.

SuperMayo picture
SuperMayo 1 uge siden

Fed film!

5

En af de bedste thrillers jeg har set - fem stjerner!

annemette picture
annemette 1 uge siden

Sjov og thriller!

5

Vi var begge enige om efter filmen at det ikke var en gyser men nærmere en psykotisk thriller.
Kan ikke huske hvornår jeg sidst Har grint så meget pga en thriller! Tak til universel for det! De laver gode film endnu en gang
Den er helt klart pengene værd!

Karoline Katrine picture
Karoline Katrine 1 uge siden

Hvorfor spise popcorn, når du kan bidde negle

5

Det er ikke bare mørk humor der bruges til at tackle det korrupte "liberal racism". Det er også en originalt og ligepå mørk/dyster måde at fortælle en historie om det på.

Hele logikken omkring hvordan te-hypnotiseringen fungerede måtte de gerne have lidt mere styr på, så det ikke bare virkede som noget der kun havde en mening når plottet ville have det.

Men på nær denne flaw var Key & Peele stjernens første film som instruktør, en godt tankevækkende og påvirkende film.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film