Cookie- og Privatlivspolitik

Get Out

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende og mystisk grundstemning og indeholder en del scener med voldsomt og skræmmende indhold, og der benyttes ofte gyser- og chokeffekter på billede- og lydside. I en scene vågner en hovedfigur op fastspændt til en stol, og det går op for den desperate person, at han skal udsættes for et voldsomt kirurgisk indgreb mod sin vilje. I en anden scene ses, hvordan en person får skåret hovedbunden op med skalpel og kraniet åbnes ved brug af sav. I en tredje scene ses en mand blive skudt i hovedet. Der er desuden en del brutale overfald og kampe, hvor personer slås ned eller spiddes med våben og genstande. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
30.03.2017
Originaltitel: 
Get Out
Genre: 
Spilletid: 
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio
Billetter

Resumé

I gyseren ’Get Out’ er Chris nervøs for at møde sine svigerforældre for første gang. Men han bliver endnu mere ængstelig, da han finder ud af at kæresten, Rose, ikke har nævnt for sine hvide forældre, at han er sort.

Da de ankommer til det afsides landsted, forsikrer de Chris, at de er liberale, og at han har intet at bekymre sig om. Alligevel opfører de sig upassende og direkte besynderligt.

Morens underlige insisteren på at hypnotisere Chris, så han kan kvitte smøgerne, og de to sorte ansatte, der bliver ved med at stirre på ham, forstærker mistanken om, at noget er helt helt galt...

’Get Out’ er blevet rost for sit indspark i racedebatten, og filmen blander satire med gyserelementer, der effektivt skaber en grundlæggende paranoia. Jordan Peele er nok mest kendt for sit humoristiske arbejde, men med den uhyggelige debutfilm markerer han sig som kompetent instruktør. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Get Out' leger dygtigt med publikums forventninger til såvel horrorfilmen som det psykologiske drama og komedien ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktørdebutanten, komiker Jordan Peele, har skrevet og lavet en original humoristisk gyser om racisme og hykleri." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... et glimrende udgangspunkt for en seriøs debat om tunge emner. Sjældent har en svær diskussion været så forfriskende og sjov at se på." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... filmens racismekritik såvel som detaljer og bipersoner løfter [...] den demonstrativt overdrevne pointe over i en slags realistisk samtidsrum." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

Christoffer

Helt sindsyg sjov film også meget spøjs men virkelig sjov. Hun er ret lækker surt for ham haha

Mvh
Christoffer
http://www.123trafik.dk/

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Andreas

Efterlades med en væmmeligt tænkevækkende følelse indeni... og det er helst sådan noget en godkendt mysterisk gyser skal gøre.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
James

nice movie

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Anton Berg

http://www.kino.dk/film/m/mi/mit-liv-som-squash

Tror du ville traumatisere en masse børn hvis du viste dem Get Out istedet for Mit Liv Som Squash.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Carstenuser/1441604

Har lige set hvordan den anden slutning (Alternate ending) Jordan Peele skrottede, ville have været... I forhold til alt det Chris gik igennem i Get Out er jeg nu blevet endnu mere glad for den valgte slutning (Theatrical ending). Den alternative slutning efterlader en dårlig smag i munden og var simpelthen alt for realistisk og dermed deprimerende at se på.

Stem op!
4
Stem ned!
-1
(reset)
Tupannaq

Var lidt skeptisk om jeg overhovedet ville se filmen udfra alt den positive omtale den fik. For jeg er som regel langt mere kritisk overfor de film som alle åbenbart skal kunne lide. Men det er svært at se Get out med de ellers finpudsede kritiskebriller for den er altså virkelig god og det bedste er nok den originalitet der ligger i filmen. Jeg blev helt investeret i figurerne og hele opbygningen til klimakset var interessant og gjorde bare ens forventninger til slutningen endnu højere. Jeg var dog ikke just vild med hvor hurtigt alting gik til sidst, men det var godt udført og behageligt at se på, trods det var voldeligt.

Stem op!
1
Stem ned!
-1
(reset)
Tim

This man is one to keep an eye out for. Get Out contains a nonstop combination of chills and thrills - the story is thought-provoking to so extreme an extend that you might not forget it years from now. Impressed.

Stem op!
2
Stem ned!
-1
(reset)
Adem

Den er jo totalt underlig den film... Det er en sjov og original ide men havde ikke ventet en eneste af de mange underlige ting der ville ske i den.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Claus

Markedsføre den som en psykologisk thriller. Under genre bliver den kaldt en gyser. Instruktøren er en komiker og har selv sagt at der er scener der er ment humoristiske og det er der. Der er en besked/mening gemt i en stor del af de valgte rekvisitter, citater og scener.
- Spørger du mig vil jeg nok kalde den en humoristisk suspensefyldt thriller med en gyselig stemning, men jeg vil altid starte ud med at råbe: ">SE DEN! Den er VILDT GOD!<" for det er den.
Synes filmen fortjener bare et eller andet fra The Academy Award show ( hvis ikke den er blevet glemt til den tid ) da gysere som regel bliver overset "Host The VVitch, Babadook og Green Room".
Kløgtigt konstrureret og vildt underholdene både på den muntre og det modsatte af muntre måde. Virker heller ikke et minut for langt, både placeringer og figurer er fascinerende og jeg sad og tænkte ">Nå, er den allerede slut<" da den sluttede. Håber vi ser mere til dette univers.

Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener ( elsker denne dame ), Bradley Whitford, LilRel Howery og Stephen Root løfter alle denne film op på et niveau kaldet "At indeholde mesterligt skuespil" for de er alle strålende. Takket være dem at vi tror på at figurerne eksistere og hvorfor de gør som de gør ( også selvom nogle af beslutningerne er lidt for underlige ). Det er også lang tid siden jeg sidst har set en gyser iscenesætte en karakterbue og virkeligt gå i dybde med en karakter. Takket være dette får man mere end bare empati for Chris og det er til at bidde negle over om han overhovedet kommer helskindet ud.

Musikken hjælper med at sætte stemningen og løfter oplevelsen endnu højere. Soundtracket er ubeskriveligt godt udtænkt da scenerne de er tilføjet i bliver en hel del mere skumle eller livlige. Jeg havde aldrig troet at en sang som 'Run Rabbit Run, skulle kunne blive klam at høre på og gøre én utilpas indtil jeg hørte den heri. Og så er filmen også vildt godt filmet, med unikke perspektiver der sætter publikum mere end i hvad der foregår når det foregår. Var lidt skuffet over at scenen med skelethjorten fra traileren ikke dukkede op, men der er blevet bekræftet 'Deleted Scenes, på filmens BluRay så nu glæder jeg mig bare endnu mere til at anskaffe den.

Det er noget nær perfektion vi har med at gøre her og en gyser der forhåbentligt vil blive set og husket så vi i fremtiden kan få flere perfekttænkte gysere af lignene kvalitet.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Henriette69

Faktisk var den ret god. Lidt usædvanlig, uden at jeg helt kan sætte ord på helt præcist hvad der gjorde, at jeg synes den var det.
For den er ikke rigtig til at putte i en bestemt genre-kasse. Man gyser, hopper lidt i sædet, griner, bider negle, hepper og overraskes :)
Skuespillet er i top. Kender ikke rigtig nogen af dem, men de gjorde det nærværende og troværdigt
Absolut værd at bruge en aften i biografen på

Stem op!
5
Stem ned!
-1
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.