Get Out

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende og mystisk grundstemning og indeholder en del scener med voldsomt og skræmmende indhold, og der benyttes ofte gyser- og chokeffekter på billede- og lydside. I en scene vågner en hovedfigur op fastspændt til en stol, og det går op for den desperate person, at han skal udsættes for et voldsomt kirurgisk indgreb mod sin vilje. I en anden scene ses, hvordan en person får skåret hovedbunden op med skalpel og kraniet åbnes ved brug af sav. I en tredje scene ses en mand blive skudt i hovedet. Der er desuden en del brutale overfald og kampe, hvor personer slås ned eller spiddes med våben og genstande. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
30.03.2017
Originaltitel: 
Get Out
Genre: 
Spilletid: 
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio
5.2
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (942 votes)

Resumé

I gyseren ’Get Out’ er Chris nervøs for at møde sine svigerforældre for første gang. Men han bliver endnu mere ængstelig, da han finder ud af at kæresten, Rose, ikke har nævnt for sine hvide forældre, at han er sort.

Da de ankommer til det afsides landsted, forsikrer de Chris, at de er liberale, og at han har intet at bekymre sig om. Alligevel opfører de sig upassende og direkte besynderligt.

Morens underlige insisteren på at hypnotisere Chris, så han kan kvitte smøgerne, og de to sorte ansatte, der bliver ved med at stirre på ham, forstærker mistanken om, at noget er helt helt galt...

’Get Out’ er blevet rost for sit indspark i racedebatten, og filmen blander satire med gyserelementer, der effektivt skaber en grundlæggende paranoia. Jordan Peele er nok mest kendt for sit humoristiske arbejde, men med den uhyggelige debutfilm markerer han sig som kompetent instruktør. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Get Out' leger dygtigt med publikums forventninger til såvel horrorfilmen som det psykologiske drama og komedien ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktørdebutanten, komiker Jordan Peele, har skrevet og lavet en original humoristisk gyser om racisme og hykleri." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... et glimrende udgangspunkt for en seriøs debat om tunge emner. Sjældent har en svær diskussion været så forfriskende og sjov at se på." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... filmens racismekritik såvel som detaljer og bipersoner løfter [...] den demonstrativt overdrevne pointe over i en slags realistisk samtidsrum." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

iqbal

Jeg har set mange film gennem årene, men det er kun få af dem, som efterlader et indtryk. Get Out er en af de få.

Mange få film formår at efterlade en god morale, noget man kan identificere sig med. Get Out er skruet sammen på en helt specielt måde, en smule komedie, en smule seriøsitet, en smule historie, en smule gys osv. Den har en smule af det hele.

Jeg blev nogle gange i tvivl om hvilken århundrede man er i, i selve filmen. Og for at forstå alle de små scener og elementer i filmen, skulle jeg se den mindst to gange mere. Jeg blev positiv overrasket, da jeg endelig opdagede hvordan det hele hang sammen.

Man skal ikke blive narret, når man læser at en af filmens genre er komedie. Det er nemlig ikke komedie, hvor man er flad af grin der er tale om. Næ nej, det er en helt anden form for sarkastisk komedie, der dækker over filmens gys- og thriller-træk.

Alt i alt en komplet film, som får alle stjerner!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jesperuser/367160

k

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Anton Berg

Måtte se hvad "The Fuzz was about" og kan bestemt godt forstå den. Snedig og vildt underholdene thriller forklædt som gyser. Tilfredstillende slutning, med et bestemt øjeblik jeg overhovedet ikke havde set komme. Kan derfor konkludere at Jordan Peele har lavet én af de mest geniale film, nogensinde.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Anton Berg

har netop genset den tredje gang, og bliver mere og mere vild med den, fra hver gang jeg ser den. Kan ikke få mig selv til andet end at give den topkarakter (førstehåndsindtryk: 5 stjerner)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Christoffer

Helt sindsyg sjov film også meget spøjs men virkelig sjov. Hun er ret lækker surt for ham haha

Mvh
Christoffer
http://www.123trafik.dk/

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Andreas

Efterlades med en væmmeligt tænkevækkende følelse indeni... og det er helst sådan noget en godkendt mysterisk gyser skal gøre.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
James

nice movie

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Anton Berg

http://www.kino.dk/film/m/mi/mit-liv-som-squash

Tror du ville traumatisere en masse børn hvis du viste dem Get Out istedet for Mit Liv Som Squash.

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)
Carstenuser/1441604

Har lige set hvordan den anden slutning (Alternate ending) Jordan Peele skrottede, ville have været... I forhold til alt det Chris gik igennem i Get Out er jeg nu blevet endnu mere glad for den valgte slutning (Theatrical ending). Den alternative slutning efterlader en dårlig smag i munden og var simpelthen alt for realistisk og dermed deprimerende at se på.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Tupannaq

Var lidt skeptisk om jeg overhovedet ville se filmen udfra alt den positive omtale den fik. For jeg er som regel langt mere kritisk overfor de film som alle åbenbart skal kunne lide. Men det er svært at se Get out med de ellers finpudsede kritiskebriller for den er altså virkelig god og det bedste er nok den originalitet der ligger i filmen. Jeg blev helt investeret i figurerne og hele opbygningen til klimakset var interessant og gjorde bare ens forventninger til slutningen endnu højere. Jeg var dog ikke just vild med hvor hurtigt alting gik til sidst, men det var godt udført og behageligt at se på, trods det var voldeligt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter