Frost (2013)

Tilladt for børn over 7 år
Filmens stemning veksler mellem at være sjov og dramatisk. I flere scener er hovedpersonerne i fare i et snedækket bjerglandskab og forfulgt af ulve eller et monster. De trues også af magi og af forbundsfæller, der viser sig at have skumle hensigter. Da de voldsomme og uhyggelige scener forløses relativt hurtigt i et godt grin, da filmens handling er henlagt til et urealistisk animeret univers, og da hovedpersonerne er handlekraftige, vurderes det, at den kun vil kunne virke skæmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.12.2013
Originaltitel: 
Frozen
Spilletid: 
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner:
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)

Billetter
5.1
4.2
Din bedømmelse: Ingen (1317 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Buzz me

Resumé

Animationsfilmen 'Frost' handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.

Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.

Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.

Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr 'Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frost’ er mildest sagt markant anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

'Frost' modtog 2 Oscars, for Bedste animationsfilm og Bedste originale sang.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Et sjovt og rørende eventyr af den gamle skole, fortalt i fejende flot 3D." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  5

  "Ikke siden ’Løvernes konge’ har Disney således formået at inkorporere det eksistentielle i en tilsyneladende florlet historie for både børn og voksne." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'Frost' [...] er en eventyrligt smuk og ganske humoristisk animationsfilm, som fornøjer med sine elskelige personer og fornemt animerede landskaber." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Vel er der drama og sjove situationer i den ny historie, og Anna er et gævt nyt skud på Disneys prinsessestamtræ. Men HCA ville nu ikke finde mere levnet af sit kannibaliserede eventyr end den berømte kolde skulder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Især søstre vil synes om filmen. Drenge vil nok kede sig, medmindre de har hang til romantik og kan sætte sig i pigernes sted. Man bliver ikke rørt sådan helt ind i hjertet. Til gengæld griner man stort og godt [...]" (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (312)

Brugernes kommentarer (312)

Jane picture
Jane 2 dage siden

Alle traditionelle disney elementer i een film

5

Så den med mine børn (4 & 6), og den største er en følsom størrelse, så den ramte ham hårdt på alle registre...
Personligt synes jeg den havde alle de elementer, der netop kendetegner Disney film, og levede derfor op til mine forventninger.
Lidt flere twist til de voksne, så havde den fået fuld score :-)

Sandie picture
Sandie 2 uger siden

Fantastisk Disney og H.C. Andersen-oplevelse!

Jeg elsker Disney film - jeg kan ikke få nok af gode eventyr og historier - og i "Frozen"s biografaktuelle periode rendte jeg ind i, at mine venner ikke havde tid til en biograftur samtidig med mig. Det var ren panik da jeg bare måtte og skulle se Disneys fortolkning af H.C. Andersens eventyr "Snedronningen" http://visitandersen.dk/snedronningen/!
Men hvad gør man så, når man ikke vil være en "loner" blandt et yngre publikum? - Man inviterer sin fætter med i biografen!

Efter en god biografoplevelse med min fætter - kunne jeg så betale min fætter tilbage med lidt funfact. Nemlig at "Frozen" indeholder navnene: Hans - Kristoff - Anna - Sven, hvilket må anses som en hyldest til eventyrdigteren, H.C. Andersen!

Anonym picture
jenny 4 uger siden

DISNEY er tilbage.. :D

Endelig en film, som følger Disney stilen.. :D Virkelig god og hjertevarmende.. :D

sandra picture
sandra 4 uger siden

Klassisk

6

Endelig en Disneyfilm som i de gamle dage, med alle de skønne elementer og musik. En film som har klassiker skrevet all over, og ikke bare fordi det er blevet et trademark at kalde dem alle klassikere.

Anonym picture
Jimmy Hjorth 6 uger siden

Super film.

Bestemt en fil som alle 3 unger var vilde med.

Nimmy picture
Nimmy 6 uger siden

Den er fin, men....

Altså der var nu meget godt ved den, men gal der var mange sorte huller i. Man endte med at sidde tilbage med en masse spørgsmål og bla, bla bla...
Og jeg tænker sådan lidt, at Elsa godt kunne øve sig i at prøve at få frosten væk, altså den var meget god, og sangene var gode nok, men.... Der manglet lidt mere handling i...

Anonym picture
michael 6 uger siden

Børnenes favorit

6

Hold nu op en fed film pigerne på 6 og 10 elskede den senere mest den 6 årige som selvfølgelig også skal eje alle dukkerne. Og drømmer om at blive som Elsa. Endnu en film om grådighed og kærlighed. Meget vellykket.

Jeanette picture
Jeanette 6 uger siden

Bedste Disney film længe

Fantastisk film... Vi var 3 generationer inde og se den sammen, og alle var enige om at dette måtte være den flotteste/bedste Disney film længe!
Den alt det en Disney film skal have, den er både rørende og morsom (ikke mindst takket være Olaf)
Kan anbefales...

Lene picture
Lene 6 uger siden

Sjov film

Ja her i huset er det yderst populær!
Og fantastisk i 3D.
Elsa er gået lige i hjertet på min datter.
Og sangene er super gode.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Create profile.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film