Frost

Tilladt for børn over 7 år
Filmens stemning veksler mellem at være sjov og dramatisk. I flere scener er hovedpersonerne i fare i et snedækket bjerglandskab og forfulgt af ulve eller et monster. De trues også af magi og af forbundsfæller, der viser sig at have skumle hensigter. Da de voldsomme og uhyggelige scener forløses relativt hurtigt i et godt grin, da filmens handling er henlagt til et urealistisk animeret univers, og da hovedpersonerne er handlekraftige, vurderes det, at den kun vil kunne virke skæmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.12.2013
Originaltitel: 
Frozen
Spilletid: 
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner:
2D, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster)

Billetter
5.1
4.2
Din bedømmelse: Ingen (1537 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Animationsfilmen 'Frost' handler om prinsesserne Anna og Elsa vokser op som tætte søstre, og lillesøsteren Anna elsker, når Elsa bruger sine magiske kræfter til at skabe is, sne og kulde. Men da hendes evne bliver skyld i et uheld, beslutter deres forældre at skille de to søskende ad samt skjule Elsas kræfter for både omverdenen og Anna.

Flere år senere er regentparret afgået ved døden, og Elsa skal krones som dronning samt genforenes med sin søster. Men hun kan ikke kontrollere sine kræfter. I raseri kommer hun til at indhylle kongeriget i evig vinter, og flygter langt op i bjergene.

Nu må den altid optimistiske Anna danne par med is-eksperten Kristoffer, hans trofaste rensdyr Sven og den levende snemand Olaf for at bryde den isnende forbandelse.

Disneys nye animationsfilm er inspireret af H.C. Andersens klassiske eventyr 'Snedronningen’ om en ond dronning, der får små børn til at glemme barnetroen. Handlingen i ’Frost’ er mildest sagt markant anderledes, men genbruger Andersen-karakterens kolde evner som udgangspunkt for fortællingen.

'Frost' modtog Oscars for Bedste animationsfilm og Bedste originale sang.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Et sjovt og rørende eventyr af den gamle skole, fortalt i fejende flot 3D." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  5

  "Ikke siden ’Løvernes konge’ har Disney således formået at inkorporere det eksistentielle i en tilsyneladende florlet historie for både børn og voksne." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'Frost' [...] er en eventyrligt smuk og ganske humoristisk animationsfilm, som fornøjer med sine elskelige personer og fornemt animerede landskaber." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Vel er der drama og sjove situationer i den ny historie, og Anna er et gævt nyt skud på Disneys prinsessestamtræ. Men HCA ville nu ikke finde mere levnet af sit kannibaliserede eventyr end den berømte kolde skulder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Især søstre vil synes om filmen. Drenge vil nok kede sig, medmindre de har hang til romantik og kan sætte sig i pigernes sted. Man bliver ikke rørt sådan helt ind i hjertet. Til gengæld griner man stort og godt [...]" (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (321)

Brugernes kommentarer (321)

Anne Kathrine picture
Anne Kathrine 1 uge siden

Frozen

5

Jeg var virkelig ikke særligt imponeret første gang jeg så Frozen, hvor jeg synes den var både plat og usammenhængende. Men så så jeg den igen, og da var min opfattelse en helt anden. Den er stadig en smule plat, men jeg er ret vild med de skæve karakterer og den måde Disney gør lidt grin med den klassiske Disney-romance. Virkelig god film.

Heidi S. Pedersen picture
Heidi S. Pedersen 21 uger siden

Super film <3

5

Super sød, skøn og fantastisk familiefilm! Vil sige at alle i alle aldre kan se den og vil blive kunne "fanget" af den. :)

Nikolaj picture
Nikolaj 18 uger siden

God film

4

Er stadig ikke vild med at Disney laver animationfilm, men Frost er udmærket.

Alexander picture
Alexander 27 uger siden

Skal vi ikke bygge en snemaaaaaand?

6

Her har de ramt rigtigt.. i dén grad :-) Mine 3 yngste unger (og jeg selv, sagde hunden) sad på kanten af stolen under hele filmen... og en tåre trillede (også fra farmand) da Anna blev til is... snøft. Olaf er nok den lykkeligste snemand der findes... og Svend... jamen for pokke... hvordan kan man andet end grine måsen af, da han, lidt ude i hjørnet, og hurtig skal man være for at se det, får tungen fastgjort til is-trappen op til Elsa slot... Herhjemme har vi nu i laaaang tid gået og sunget igennem nøglehuller... :-)

Marie picture
Marie 28 uger siden

Har set den 6 gange, så fantastisk er den!

6

Jeg elsker frost! Og blev da også helt vildt glad, da jeg så man kunne se den på Viaplay.
Historien er helt fantastisk skrevet, og sangene er gode at synge med på. Jeg er vild med temaet: Søster kærlighed, i stedet for at det altid skal være prisen på den hvide hest. Man tror først at det er et kærlighedskys der kan heale et frossent hjerte, men det er søsterkærlighed! er det ikke fantastisk?! :)

Kasper Richter Pedersen picture
Kasper Richter ... 28 uger siden

Fantastisk!

5

Frozen aka Frost er fantastisk skrevet og lavet. Og så er det vidst også den første Disney film der fortæller at man ikke bare skalgiftge sig med den første mand man møder :)

Segoy picture
Segoy 28 uger siden

En god kølig frost...

5

Filmen havde flere gode scener hvor jeg grinte, tema kærlighed valg, de søde trolde som Disney nu engang kan trylle, den må være et ønske til jul.

Nikolaj picture
Nikolaj 28 uger siden

Charmerende eventyr

4

Frozen leverer det en Disney-film skal levere! En rørende historie og sjove figurer! Filmen er opbygget rimeligt simpelt, og har et passende tempo, så også de mindste kan være med.

Der præsenteres en lidt overraskende kærlighedshistorie i filmen, som jeg må indrømme, jeg ikke lige gennemskuede med det samme. Det virkede rigtig godt, for jeg synes som regel der mangler de her overraskelser i Disney-film.

Jeg må også knytte en kommentar til den sjove snemand, Olaf! Jeg har på fornemmelsen at denne geniale figur vil blive brugt i fremtiden når Disney skal promoveres. F.eks. tager man stadig fat i Timon og Pumba som fremragende "ambassadører" for Disney, selvom det er 20 år siden de blev introduceret for verden i Løvernes konge!

Frozen er en rigtig godt Disney-film og kan ses af alle aldre!

Jane picture
Jane 32 uger siden

Alle traditionelle disney elementer i een film

5

Så den med mine børn (4 & 6), og den største er en følsom størrelse, så den ramte ham hårdt på alle registre...
Personligt synes jeg den havde alle de elementer, der netop kendetegner Disney film, og levede derfor op til mine forventninger.
Lidt flere twist til de voksne, så havde den fået fuld score :-)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film