Four Christmases

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
05.12.2008
Originaltitel: 
Four Christmases
Genre: 
Spilletid: 
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
3.6
2.5
Din bedømmelse: Ingen (350 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

'Four Christmases' er en julekomedie med Vince Vaughn og Reese Witherspoon.

Ingen holder mere af julen end Brad og Kate. Hver jul drager kæresteparret på ferie til en eksotisk sydhavsø, og på den måde slipper de for deres besværlige familier og forældrenes nye koner, mænd og børn.

Denne jul bliver imidlertid anderledes. Lufthavnen bliver lukket pga. tågebanker, og en lokal tv-station fanger Kate og Brad på kamera. Hermed har de ingen undskyldninger for ikke at besøge Brads far... og Kates mor... og Brads mor... og Kates far... Fire juleaftener på én dag!

Udover Vince Vaughn og Reese Witherspoon byder 'Four Christmases' på biroller til Robert Duvall, Jon Favreau, Sissy Spacek, Jon Voight, Mary Steenburgen og Dwight Yoakam.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  2

  ... en enerverende oplevelse, der dyrker en støjende form for satire med et ubehageligt anstrøg af vrængende misantropi (Ebbe Iversen).

 • BT

  BT

  4

  ... takket være en veloplagt perlerække af skuespillere, så morer man sig faktisk kosteligt. Og så kan man godt bære over med, at moralen er mere sukkersød end en hel skål juleknas dyppet i sirup (Nikolai Schulz).

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  ... 'Four Christmases' indeholder flere ret sjove øjeblikke (Henrik Queitsch).

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  1

  Indbydende Reese Witherspoon kæmper en brav kamp mod et elendigt manuskript, og havde jeg ikke allerede i forvejen syntes, at Vince Vaughn var jordens mest irriterende menneske, så vil jeg i hvert fald gøre det nu (Katrine Sommer Boysen).

S. Rico picture
S. Rico 2 år siden

Julekomedie for voksne

4

En film om et helt almindeligt (sådan da) barnløst par - med nogle temmelige ualmindelige familier. Da Brad og Kate mere eller mindre bliver tvunget til at besøge 4 x forældre + søskende opstår der en hel del - og ganske sjov - komik. Men glemmer i hvert fald ikke lige med det samme Robert Duvall som Brads far samt Brads torskedumme brødre. De er i den grad en ”pain-in-the-ass”, men man kan alligevel ikke undgå at holde lidt af dem.

Filmen er et godt bud på en julefilm for voksne, som ikke gider alt for meget julehalløj. Her er der nemlig lagt vægt på familiedrama/-komedie, som ”tilfældigvis” foregår i julen.

Jakob P. picture
Jakob P. 2 år siden

Familieaffære i højsædet!!!

4

Four Christmases får 4 stjerner af Anmelderen ****

En mere tosset og frisk komedie skal man lede længe efter, der er godt gang i de mærkelige, akavede scener i denne her jule-komedie, som handler om familie dybest set. Reese Witherspoon viser endnu en gang, denne gang sammen med Vince Vaughn, at hun mestrer de her kærligheds-komedier rigtig godt. Endnu en gang kan man tydelig mærke at Reese er på hjemmebane, når det gælder denne type film her, og i selskab med Vince, er denne komedie en af hendes gode film i rækken af alle de film hun efterhånden har været med i.

Brad og Kate har en årlig tradition omkring juletid, som går ud på at i stedet for at tilbringe juletiden med familien, så tager de på ferie. Gerne med en god historie om at de som regel tager ud i verden, og laver humanitært arbejde. Men denne gang er lufthavnen lukket, og samtlige flyafgange er aflyste, og de uheldigvis ender på nationalt TV i et interview, ved hele familien at de er i landet, og ufrivilligt går de med til at tilbringe julen med familien denne gang. Efter en gang krybbespil, familiemiddage, og hoppeborg med en masse hysteriske unger, så er spørgsmålet om Brads og Kates forhold overhovedet kan overleve juledagene.

Reese Witherspoon og Vince Vaughn gør det godt og overbevisende i rollerne som Brad og Kate, og de tilføjer en god portion dybde til deres karakterer, som gør at man synes de lige præcis er interessante nok til at se filmen, som varer godt og vel halvanden time. Reese er rigtig god til de her kærlighedskomedier, og man kan tydelig mærke på hendes rolle i Four Christmases, at hun helt sikkert er i vante omgivelser. Filmen har også en god pointe synes jeg, og den sætter gang i nogle tanker. Nogle gange er det man vil, og det man vil have, ikke altid det man lige gik og troede det var. I dette gode selskab, kommer man steder hen i denne film, hvor der er trygt og godt at være, samtidig med at grænserne bliver udforsket. Kort sagt, det er en god film.

Wayne picture
Wayne 5 år siden

Hæderligt bud på

4

en moderne julekomedie. Ganske vist overdrevet, men det var Fars fede juleferie også - selvom den indeholder langt større klasse. Der var flere steder jeg fik et godt grin.

Natascha picture
Natascha 7 år siden

kun 4 stjerner.

3

god film, men ikke en jeg synes var fantastisk,

men jeg ser den gerne igen.

brokkebolle picture
brokkebolle 7 år siden

Overraskende undeholdende

2

Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til filmen, og derfor blev jeg meget positivt overrasket, men en god film, det er det sgu ikke!

Christina picture
Christina 7 år siden

Morsom film

6

Sjov film.. Jeg syntes den var god på en morsom måde.. Reese Witherspoon og Vince Vaughn klæ'r hinanden godt.. :)

Sofia picture
Sofia 7 år siden

Sød

4

Det er en sød film. Ikke mange overraskelser - meget forudsigelig. Lidt en efterligning af så mange andre søde film, men sød var den jo, derfor kan den godt ses igen :D

Rikke Nydam picture
Rikke Nydam 8 år siden

PLAT

2

Jeg synes det var en virkelig ringe film. Jah den var sjov, men PLAT! siger jeg. Kan bedre lide Reese Witherspoon i hendes blondine film.
Synes den var ringe da personerne kommer ud for nærmest uvirkelige oplevelser, med hinandens familier.

NeoTrix picture
NeoTrix 8 år siden

GRINE FLIP!!!!!!

Den var da total grineren. Jeg grinte så meget at jeg dårligt nok kunne se. :-).......

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film