Fifty Shades of Grey

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig grundstemning, og meget af handlingen foregår i dialogen. Filmens gennemgående tema er imidlertid sex og sadomasochisme, og der er adskillige sexscener, hvoraf nogle indeholder handlinger, hvor den mandlige hovedperson påfører den kvindelige hovedperson fysisk smerte. [...] På grund af de mange og relativt langvarige seksuelle skildringer samt det forhold, at flere af scenerene indeholder afvigende seksuel adfærd vurderes det, at filmen kan virke grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.02.2015
Originaltitel: 
Fifty Shades of Grey
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.5
2
Din bedømmelse: Ingen (1072 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I filmen 'Fifty Shades of Grey' indleder den litteraturstuderende Anastasia Steele et seksuelt forhold til den mystiske mangemilliardær Christian Grey.

Den magtfulde og dragende mand er ikke blot underligt reserveret men også yderst kontrollerende. Dette standser dog ikke Anastasia i at forsøge at komme ham nærmere.

Til sin overraskelse finder hun ud af, at Greys dominerende væsen også har indflydelse på hans noget usædvanlige sexvaner, og snart må den seksuelt uerfarne unge kvinde træffe en beslutning om, hvor langt hun egentlig vil gå for at tilfredsstille Mr. Grey.

Det erotiske drama 'Fifty Shades of Grey' er filmatiseringen af det første bind i E.L. James' bestseller-trilogi, der gik hen og blev en kæmpe bogsensation verden over. 

I de bærende roller ses de relativt ukendte Dakota Johnson og Jamie Dornan, mens instruktøren Sam Taylor-Johnson allerede har erfaring som kunstner samt med filmen Nowhere Boy. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  2

  "Den farlige seksuelle spænding mellem de to mangler ganske enkelt totalt. Tilbage er kun en i stigende grad kedelig romantisk kurtiseren, tilsat lidt små-smæk af "åh, gjorde det ondt"-kaliber uden skyggen af andet end en stiv og postuleret liderlighed..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  2

  "Hvis man forventer at få lidt æggende smæk for skillingerne i biograferns mørke, kan man godt tro om igen." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  1

  "Pladderromantik af den mest trælse slags, garneret med banal lommepsykologi og kønsstereotyper, som man nærmest ikke engang længere finder dem i reklameverden." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Man savner, at filmen lader sig rive lige så liderligt og mandebegærligt, uforfængeligt og uselektivt med, som E.L. James gjorde i sin roman: skamløst smagløst - og effektivt. Det gør Sam Taylor-Johnson ikke. Hun gør noget andet, der så er imponerende i sig selv: Hun vælger, på godt og ondt, at dyrke den såkaldt gode smag og selvrespekten, når hun filmatiserer en løbsk fanfictionfantasi..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  2

  "Filmen svigter i den grad det publikum, der søger et stykke smålummert erotica, der kan få ham eller hende til at vride sig diskret i biografsædet." (Nanna Frank Rasmussen)

Natasja picture
Natasja 15 uger siden

Skuffende!

Jeg er kæmpe fan af bøgerne og jeg havde glædet mig super meget til filmatiseringen, men desværre blev jeg meget skuffet over både manuskript og skuespillere. Meget dårlig film!

S. Rico picture
S. Rico 18 uger siden

Seriøst!

1

Er det virklig meningen, at man skal tage den film seriøst. Man har taget 9½ uge, blandet den med Pretty Woman - og så tilsat et lille bitte stænk SM. Men hov - ikke nok med det. Samtidig besluttede man sig også lige for at lave filmen om til én lang kæmpe parodi !!!

Fifty Shades of Grey er ganske enkelt den ene enorme kliché efterfulgt af den anden. Jeg har aldrig i mit liv set noget så frygteligt før. Normalt ville jeg slukke sådan en film efter 2 minutter, men jeg tænkte, at den da for pokker MÅTTE indeholde et eller andet, med al den opmærksomhed, som filmen har fået.

Men nej! Det går allerede helt galt i den første scene, hvor man ser Mr. Grey gå ind i sit walk-in closet. Alt tøj og sko er lagt så SYGELIGT snorlige op, at man straks mister al sympati for ham. Jeg elsker selv orden, men dette her er virklig langt ude og CREEPY! Ikke lang tid efter blev jeg nød til at skrige højt (bogstaveligt talt), da Grey i hardware-forretningen siger til Ana, at han ikke behøver at købe en overall for at beskytte sit fine tøj - for man kan da bare arbejde helt uden tøj på... Den bemærkning tog ordet ”sleazy” til helt nye højder.

Det eneste positive der er at sige om Fifty Shades of Grey er, at den faktisk er utrolig flot filmet. Og her tænker jeg ikke på de erotiske scener, som man hurtigt får lyst til at spole forbi. Men en hel del af udendørs scenerne er ganske imponerende. Hvilket med nød og næppe hiver filmen op på 1 lille stjerne.

mie picture
mie 23 uger siden

Super sexet film

5

Fifty Shades of Grey er en super sexet film! Rigtig godt plot men jeg savner mere erotik:) Derfor vil det være fantastisk hvis rygterne taler sandt om at det danske svar på Fifty Shades of Grey, Direktørens sekretærer bliver filmatiseret og kommer i biografen i 2017:)

peter wichmann picture
peter wichmann 27 uger siden

Lorte film

Hvorfor kommer man i biografen for at se en klam film med nogle der har sex kino burde fjerne alt om den fucking lorte film

Majbritt picture
Majbritt 28 uger siden

Super film

6

Lidt ligesom Dan Brown's "Da Vinci Mysteriet", så rammer Fifty Shades of Grey det store publikum, selvom kritikere og snobber nok ikke finder filmen særligt god, så er vi mange der ikke går så meget op i det, men stadig får hevet værdi ud af denne film. Min kæreste og jeg blev inspireret til at shoppe lidt udstyr efter vi var på Fisketorvet og se filmen. http://www.dildomama.dk/972-fifty-shades-whip.html?search=fifty

Henriette picture
Henriette 39 uger siden

Ikke helt som bogen

3

Havde store forventninger til filmen, dog levede den ikke helt op til mine forventninger.
Synes den kører hurtigt over nogle ting der godt kunne være filmet mere, mere i dybden.
Synes også der mangler ret meget i forhold til bogen, men selvfølgelig kan/skal filmen ikke have alt fra bogen med.
Og så er skuespilleren Mr. Grey i filmen ikke den mand jeg havde tegnet et billed af dengang jeg læste bogen.
Men alt i alt en okay film. Og ja jeg skal da også se den næste i rækken :-)

joan picture
joan 28 uger siden

Elendigt og spild af tid

1

Denne film er så tam at det gør ondt. Handlingen kedelig. Sexscenerne gab. Skuespillerne har man lyst til at slå, det er voldsomt idioti det her...dø dø. en pinsel og dum film, der er værre en både Dallas og dollers. helt til grin

Nimmy picture
Nimmy 47 uger siden

Filmen...

5

Jeg fik købt mig filmen her ikke så længe siden, faktisk da den næsten lige kom ud.
Og jeg må hvert fald sige at det er virkelig godt! Dog synes jeg der er nogle steder der går for hurtigt, hvor de godt måtte have blevet lidt længere ved nogle af scenerne, men ellers virkelig en fræk, spændende, og hvad ved jeg af en film at være. c:

Simon picture
Simon   →   Nimmy 47 uger siden

Hmmmmm

Har godt set din debat. Der spørger du om, hvornår den udkommer på DVD, fordi du ikke fik set den i biffen. Du ved ikke hvornår den udkommer på DVD, og så siger du at den ikke har været ud i lang tid... Der var en der fortalte dig at den var udkommet på DVD. Men ikke om den har været ude i lang, eller kort tid.

Nimmy picture
Nimmy   →   Simon 47 uger siden

?

Jeg tror heller ikke den her været ude særlig lang tid, kun kort
men altså jeg så bare et sted hvor der stod den var udkommet nu på dvd/blue ray.
Det var på stereo studio.....
men det er også ligegyldigt, det er jo ikke noget særligt, eller så vigtigt. :)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film