Fantastiske skabninger... og hvor de findes

Tilladt for børn over 11 år
*SPOILERS* Filmen har en eventyrlig og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med truende væsner, forfølgelser, bygninger der styrter sammen, panik blandt byens borgere og kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger. I flere scener dræber et overnaturligt væsen personer, der efterfølgende ses ligge livløse, og i en længere, meget dramatisk scene er nogle af filmens hovedfigurer tæt på at miste livet ved henrettelse. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk eventyrunivers der er velkendt for mange børn, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener og da ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
17.11.2016
Originaltitel: 
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D

Billetter
5
4.5
Din bedømmelse: Ingen (2837 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I adventure-filmen ’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ ankommer efter en verdensomspændende rejse Newt Scamander til New York i 1926 for at finde og redde magiske skabninger.

Troldmanden er imidlertid lykkeligt uvidende om den voksende uro i byen, hvor en gruppe af fanatiske ikke-magiske mennesker er opsatte på at udrydde al magi, efter en mystisk skikkelse er begyndt at terrorisere byboerne. Samtidig er Europa blevet efterladt i ruiner af den berygtede, ondskabsfulde Gellert Grindelwald, der er sporløst forsvundet.

Situationen spidser derfor til, da den intetanende Kovalski ved et uheld slipper adskillige af Scamanders magiske væsner løs. Newt må derfor sammen med sine venner finde dyrene, før chefen for den magiske efterretningstjeneste, Percival Graves, gør det.

’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ er baseret på Harry Potter-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn. Forfatteren skriver selv manuskriptet, og der er planer om at lave fem film i alt om Newt Scamanders eventyr, der spilles af Eddie Redmayne.

Selvom filmen foregår i samme magiske univers som Harry Potter-serien, finder begivenhederne sted ca. 70 år, før drengen med lynet i panden starter på Hogwarts. Indenfor universets fiktive rammer blev fagbogen, som filmen er opkaldt efter, udgivet i 1927, hvor den lynhurtigt blev en bestseller. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Det er de gode karakterer, det konsekvent gennemførte filmunivers, der myldrer med detaljer, og den velsmurte handling, der får filmen til at virke, som blev der svirpet med en særligt potent tryllestav." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  5

  "... der er lagt godt i ovnen til et nyt, spændende troldmands-eventyr hvert andet år frem til 2024, og hvis de holder standarden som den første her, er der klart noget at glæde sig til." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "'Fantastiske skabninger...' er [...] en visuel tour de force, og de utallige digitale effekter er simpelthen en fryd for øjet i samtlige 133 minutter samtidig med at de ikke overdøver det udmærkede skuespil, der også bydes på undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "... jeg [gyser] lidt ved udsigten til hele fem film med Newt Scamander og 'Fantastiske skabninger', men kan på den anden side ikke udelukke, at det hele vil blive bedre og sjovere, efterhånden som præmisserne og persongalleriet bliver etableret." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen er fuld af fantastiske kampe, der ser meget livagtige ud. Det er smukt, når kæmpeørnen Frank får lov at strække vingerne, men generelt er der mere mørke end lys, helt som i de sidste Harry Potter-film." (Bo Green Jensen)

Aggie picture
Aggie 6 dage siden

Visuelt vanvittig flot film

5

Jeg sad dog tilbage med en følelse af at der manglede et eller andet.

sofus09 picture
sofus09 1 uge siden

fantastisk

5

Helt igennem en god forhistorie til harry potter.
virkelige gode visuelle effekter og en fremragende lydspor.
virkelig gode skuespillere og gennemtænkte figurer.

Simon picture
Simon 1 uge siden

Magisk univers men utrolig skuffende...

3

Jeg havde virkelig sat mine forventninger op til denne film da jeg er stor fan af det univers.. men historien var lang og gav faktisk ikke rigtig nogen mening! Flotte scener tilgengæld og smuk slutning men altså jeg manglede lidt historien :)

God fornøjelse...

Gudrun picture
Gudrun 1 uge siden

underholdende

5

Filmen var underholdende morsomt

Samuel picture
Samuel 2 uger siden

Havde ikke de store forventninger, men blev glædeligt overrasket

5

Overskriften siger det hele. Det er vigtigt at huske, at det IKKE er Harry Potter, men en film i Harry Potter universet, ligesom Hobbitten er det i Ringenes Herre. Dette skal forestille at være en del år inden Harry Potter.
Filmen fungerer udemærket og kan sagtens ses om man er Harry Potter fan, fan af universet eller bare fan af fantasy.

Anne-Sofie picture
Anne-Sofie 2 uger siden

LOVE IT!!!

6

J.K. Rowlings verden lever videre! Det er lige meget om du er Harry Potter fan eller ej vil du elske denne film!

Chrina picture
Chrina 3 uger siden

Meget underholdene.

4

Hyggeligt at være nogenlunde tilbage i potter universet igen, men jeg kan ikke se hvordan der skulle komme flere...det hele skete jo i den her... god underholding.

Julie picture
Julie   →   Chrina 1 uge siden

:D

Har læst et sted (kan ikke huske hvor) at i de næste film der kommer ser man hvad der skete mellem Dumbledore og Grindelwald. :D

Chrina picture
Chrina   →   Julie 2 minutter siden

:)

Spændene. Lad os se. :)

Antaeus picture
Antaeus 2 uger siden

Magisk univers, men dårlig fortælling

3

Jeg elsker Harry Potter universet så når der kommer en film i universet er jeg meget spændt.

Og vi får også en masse magi og flotte scener, men historien er langt fra de fremragende Harry Potter plots. I praksis er den nærmest ikke eksisterende eller for at være mere nøjagtig, helt usædvanlig tynd. Havde man bare formået at lave en god historie så kunne den have været fremragende. Den har en masse gode elementer og jeg var også underholdt langt hen af vejen og synes rigtig godt om slutningen, men havde de bare haft en bedre fortælling, suk...

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film