Fantastiske skabninger... og hvor de findes

Tilladt for børn over 11 år
*SPOILERS* Filmen har en eventyrlig og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med truende væsner, forfølgelser, bygninger der styrter sammen, panik blandt byens borgere og kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger. I flere scener dræber et overnaturligt væsen personer, der efterfølgende ses ligge livløse, og i en længere, meget dramatisk scene er nogle af filmens hovedfigurer tæt på at miste livet ved henrettelse. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk eventyrunivers der er velkendt for mange børn, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener og da ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
17.11.2016
Originaltitel: 
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
5
4.5
Din bedømmelse: Ingen (3311 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I adventure-filmen ’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ ankommer efter en verdensomspændende rejse Newt Scamander til New York i 1926 for at finde og redde magiske skabninger.

Troldmanden er imidlertid lykkeligt uvidende om den voksende uro i byen, hvor en gruppe af fanatiske ikke-magiske mennesker er opsatte på at udrydde al magi, efter en mystisk skikkelse er begyndt at terrorisere byboerne. Samtidig er Europa blevet efterladt i ruiner af den berygtede, ondskabsfulde Gellert Grindelwald, der er sporløst forsvundet.

Situationen spidser derfor til, da den intetanende Kovalski ved et uheld slipper adskillige af Scamanders magiske væsner løs. Newt må derfor sammen med sine venner finde dyrene, før chefen for den magiske efterretningstjeneste, Percival Graves, gør det.

’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ er baseret på Harry Potter-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn. Forfatteren skriver selv manuskriptet, og der er planer om at lave fem film i alt om Newt Scamanders eventyr, der spilles af Eddie Redmayne.

Selvom filmen foregår i samme magiske univers som Harry Potter-serien, finder begivenhederne sted ca. 70 år, før drengen med lynet i panden starter på Hogwarts. Indenfor universets fiktive rammer blev fagbogen, som filmen er opkaldt efter, udgivet i 1927, hvor den lynhurtigt blev en bestseller. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Det er de gode karakterer, det konsekvent gennemførte filmunivers, der myldrer med detaljer, og den velsmurte handling, der får filmen til at virke, som blev der svirpet med en særligt potent tryllestav." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  5

  "... der er lagt godt i ovnen til et nyt, spændende troldmands-eventyr hvert andet år frem til 2024, og hvis de holder standarden som den første her, er der klart noget at glæde sig til." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "'Fantastiske skabninger...' er [...] en visuel tour de force, og de utallige digitale effekter er simpelthen en fryd for øjet i samtlige 133 minutter samtidig med at de ikke overdøver det udmærkede skuespil, der også bydes på undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "... jeg [gyser] lidt ved udsigten til hele fem film med Newt Scamander og 'Fantastiske skabninger', men kan på den anden side ikke udelukke, at det hele vil blive bedre og sjovere, efterhånden som præmisserne og persongalleriet bliver etableret." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen er fuld af fantastiske kampe, der ser meget livagtige ud. Det er smukt, når kæmpeørnen Frank får lov at strække vingerne, men generelt er der mere mørke end lys, helt som i de sidste Harry Potter-film." (Bo Green Jensen)

Line Fallesen Nielse picture
Line Fallesen Nielse 2 uger siden

Ikke helt hvad vi havde forventet

4

Efter at have set alle Harry Potter filmende havde både mig og min mand forventet os bedre.
Filmen var flot lavede og vi elsker universet den er sat i men historien falt lidt fladt.

PaLasse picture
PaLasse 2 uger siden

Den første af i alt fem nye film

3

Måske var/er det grunden til, at den føltes så langtrukken. Det er ikke altid nemt at skulle introducere et helt nyt univers og nogle nye figurer, og samtidig gøre det spændende.

Filmen var visuelt i særklasse og selvom jeg ikke just kaster alverdens roser efter denne film, så skal jeg være den første til at anerkende den store idérigdom og kreativitet, der gennemsyrer hele dette projekt.

Der var nogle gode sekvenser indimellem, men filmen føltes lang og forklarende, qua mine tanker i første afsnit.

Jeg glæder mig til næste kapitel.

Louise picture
Louise 4 uger siden

Et spin-off der fungere

6

Jeg tror sjældent at verden har set en franchise reboot der fungere så godt som denne film.
Hvor de andre film i universet har været bygget på JKR`s bøger kan man her gå ind og nyde filmen uden at skulle vide noget som helst om universet forinden. Hvilket klart er til filmens fordel.
Filmen sætter ikke en fod forkert.

Binh M. picture
Binh M. 5 uger siden

Visuelt flot film

4

Filmen er fantastisk lavet og bør ses på et stort lærred.

Jeg er helt vild med opdelingen i filmen mellem det sjove/skøre/søde og den mørke del, hvor især Ezra Miller gør det fantastisk.

Jeg synes at den skøre, sære stemning, som der er over Eddie Redmayne og dermed også filmen bliver for meget i filmen, hvorfor jeg ikke har givet filmen super høj karakter.

Maria picture
Maria 6 uger siden

Skøn film

5

Dejlig film der er i stil med Harry Potter dog mere voksen og finurlig. Dejlig film som helt klart skal ses igen en dag.

Peter picture
Peter 8 uger siden

Skuffende og først og fremmest kedelig

1

Flotte special effects kan ikke redde denne film.
Den er forudsigelig og sentimental, og som en lang demonstration af diverse sære kreaturer, bliver det, selvom nogen af dem er nuttede og andre sære, bare tom fylden tid ud.
Det er svært at forestille sig hvad Rowlings har tænkt sig med denne historie, og næsten ubærligt at forestille sig at der skal komme 4 mere.
Dog med det lille håb, at den næste historie bliver mere fri, når den ikke er afhængig af en bog, der ikke egner sig til filmatisering.

Martin Frisk picture
Martin Frisk 8 uger siden

Var ikke som forventet

3

Jeg er tilhænger af Harry Potter-universet, men denne falder helt udenfor, i min optik. Det føles som om filmen prøver at gabe over for meget, men den er dog tålelig og der indgår mange fede og gennemtænkte scener.

Nanna picture
Nanna 8 uger siden

Fantastisk film

6

Filmen "De fantastiske skabninger" er en fantastisk film.

Troldmanden Eddie spiller i filmen hovedrollen. Han er fortræffeligt god til at træde ind i sin karakter, og forstår at udføre rollen fuldt ud. Hans mission er at få verden til at åbne sine øjne op for hans virkelighed.

Jeg synes at det er en helt klart god adventure-film, som jeg helt klart vil anbefale andre at se. Især hvis de er Harry Potterfan eller de har set nogle af Harry Potter filmene af den samme forfatter J.K. Rowlings.

Hvis der bliver lavet flere film i denne serie, skal jeg helt klart ind at se dem.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film