Ernest & Celestine

Tilladt for alle
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Den indeholder mild dramatik med enkelte mareridtsscener, og afslutningsvis er hovedfigurerne på flugt fra en ildebrand. Da filmen foregår i et animeret univers fjernt fra realisme, og hovedfigurerne klarer sig ud af problemerne ved fælles hjælp, vurderes det, at den ikke vil virke skræmmende på de yngste.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
28.11.2013
Originaltitel: 
Ernest et Célestine
Spilletid: 
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.5
4.8
Din bedømmelse: Ingen (27 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I filmen 'Ernest & Celestine' bor den unge mus Célestine under jorden sammen med en masse andre gnavere. Hun bor på et børnehjem, hvor hun tit og ofte hører historier om de onde bjørne, der bor oppe i den frie luft, men hun har svært ved at tro på dem.

Som alle andre gnavere må Célestine uddanne sig til tandlæge og i den forbindelse drage op til overfladen for at stjæle mælketænder fra bjørneunger, der har lagt dem under deres hovedpude. Hun bliver desværre fanget midt i aktionen og jages ud i en skraldespand.

Dagen efter findes hun af bjørnen Ernest, der i første omgang forsøger at æde hende, men hurtigt kommer på andre tanker, da Célestine viser ham vejen til en kælder fyldt med mad. Dermed er tonen slået an til et umage venskab.

’Ernest og Célestine’ er baseret på en række populære, belgiske børnebøger, som er skrevet og illustreret af Gabrielle Vincent. Hans eventyrlige verden med gnavere og bjørne har forført både børn og voksne verden over, og filmen har vist sig populær på store festivaler i Cannes, Toronto og Hong Kong.

Derudover fungerer ’Ernest og Célestine’ også som et klassisk, europæisk modspil til de mere strømlinede, amerikanske animationsfilm til børn.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "[...] et fint bevis på, at børnefilm både kan underholde, indeholde stor poesi og være af høj kunstnerisk kvalitet." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "'Ernest & Celestine' byder bestemt ikke på nogen indviklet fortælling, men løber af stablen i et godt tempo med smittende morsomme, hyggelige scener [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Det rolige tempo vil tiltrække enhver, der er træt af forjagede og hæsblæsende børnefilm, og den fine allegoriske fortælling og den til tider næsten absurde humor [...] vil appellere til både børn og voksne." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  6

  "[...] en poetisk og komisk, flyvsk og snusfornuftig biograftegnefilm for de mindste - en vaskeægte sjældenhed!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Animationsfilmen prøver heldigvis ikke at forvandle universet til en glat, rund, computerskabt ting. Tværtimod vil den levendegøre de sart nuancerede akvareller." (Bo Green Jensen)

Maj-Britt picture
Maj-Britt 3 uger siden

Okey

3

Sød børnefilm, i rigtig børnehøjde. Dette er en familie film, men børn får mest ud af den. Varm film.

Bjerg picture
Bjerg 3 år siden

Flot nostalgisk animationsfilm!

3

Men jeg syntes den manglede en smule på historien og moralen er set lidt for mange gange. Havde regnet med mere af en oscar-nomineret film, men den var da sød og hyggelig. :)

S. Rico picture
S. Rico 3 år siden

Hyggelig tegnefilm

4

Og med en herlig opfindsom historie. Ok, bøgerne fandtes i forvejen, men da de ikke er så kendt herhjemme, så vil jeg tillade mig at betegne det som en super original historie om venskab og outsidere. 3½ stjerner.

Simone Katrine picture
Simone Katrine 3 år siden

Dejlig lille tegnefilm!

5

Skov, spændende og skøn! Jeg var underholdt. Jeg elsker film om venskab mellem 2 forskellige typer! Børnene fortjener en pause fra det overvurderet Disney, og i stedet bruge tid på denne "anderledes" tegnefilm der sikkert vil kunne underholde alle i alle aldre! Jeg nød den for engangskyld og de danske stemmer var der heller ikke noget i vejen med! Se den og du forstår sikkert hvad jeg mener!

Janarth picture
Janarth 3 år siden

For barnlig

Synes den virker kedelig

Michala picture
Michala 3 år siden

Den smukkeste tegnefilm jeg nogensinde har set!

Som min overskrift også fortæller, så er Ernest og Célestine, den smukkeste tegnefilm jeg nogensinde har set!

Der er ingen animation eller computereffekter med i filmen. Alt er tegnet, ganske som en rigtig tegnefilm bør være, efter min mening.

Det er en fantastisk universel historie om venskab der overvinder alt!

Twister picture
Twister 3 år siden

Fantastisk børnefilm!

Enormt smuk, hjertevarm og sød børnefilm om et umage venskab!

Virkelig en fantastisk oplevelse som jeg kun kan anbefale til børn og deres forældre, der gerne vil have en smuk og hyggelig børnefilm lige op til jule-måneden!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film