En chance til

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er knugende og trist, og der er adskillige scener med vold, stoffer og med ulykkelige og desperate mennesker. I flere scener slås og mishandles en kvinde af sin kæreste, og gentagende gange ses en vanrøgtet baby samt et babylig. I en scene forsøger en kvindelig hovedfigur at tage sit grædende spædbarn op, men hun tvinges med vold til at give barnet fra sig, og man ser efterfølgende barnet, som er smurt ind i afføring, blive ladt alene på gulvet i et badeværelse, mens forældrene forbereder et heroinfix. På baggrund af filmens grundlæggende trøstesløse og dystre stemning samt de barske voldsskildringer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
15.01.2015
Originaltitel: 
En chance til
Genre: 
Spilletid: 
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner:
En chance til, En chance til - m/danske tekster

Billetter
4.6
2.7
Din bedømmelse: Ingen (159 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Dramaet ’En chance til’ handler om de to politibetjente, Andreas og Simon, der har vidt forskellige tilværelser. Hvor Andreas nyder livet med sin smukke hustru og nyfødte barn, dulmer Simon sin smerte fra et forlist ægteskab ved at tage på stripklub og drikke sig fuld.

En rutineopgave tager en uventet drejning, da de bliver kaldt ud til husspektakel hos et junkiepar, hvor Andreas finder en forsømt baby. En familietragedie presser den ellers retskafne betjent til at begå en handling, der sender Andreas på vej mod afgrunden.

Susanne Bier følger op på succeskomedien Den skaldede frisør med et drama om skyld, retfærdighed og moralske dilemmaer. Ikke fremmede temaer for danskeren, der modtog en Oscar for Hævnen, hvor lignende temaer var på dagsordenen. Fælles for hele hendes filmografi er også sansen for den skrøbelige familie som set i fx Brødre, og den synes endnu mere vakkelvorn i ’En chance til’.

Denne gang har hun hyret Nikolaj Coster-Waldau til hovedrollen som Andreas, og Ulrich Thomsen spiller hans makker og gode ven. Nikolaj Lie Kaas spiller den aggressive junkie, Tristan, mens fotomodellen Lykke May Andersen spillefilmsdebuterer som hans forslåede kæreste, Sanne. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er en god historie, som indeholder indtil flere overraskelser [...] Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  3

  "'En chance til' er ikke nogen dårlig film, men det er skuffende, at det ikke er blevet en bedre film." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "'En chance til' er muligvis en film om kontroltab, men er så gennemkontrolleret i sin udførelse, at det eneste man taber, er publikums opmærksomhed. Og det er ikke skuespillernes skyld, for de gør skam, hvad de kan." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  2

  "Alt i ’En chance til’ bliver skåret ud i store firkantede klodser, smidt lige i fjæset, stoppet ned i halsen, så man – hjææælp – ikke kan få vejret." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Susanne Biers film om retten til forældreskabet er for konstrueret til at blive andet end en god idé på papiret." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "Det er en film, som tror, at alle voldsomme effekter skaber voldsom effekt." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "I formel forstand er det en meget smuk film. Problemet ligger nede i historien. [...] Bier er fortsat formens mester, men næste gang må løsningen godt blive personlig." (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (45)

Brugernes kommentarer (45)

Jens Kirk picture
Jens Kirk 16 timer siden

Lidt for konstrueret og skåret ud i pap, men......

4

............fantastiske skuespilpræstationer hæver dog filmen op på 4 stjerner. Susanne Bier har tydeligt noget på hjerte, men fortællingen fungerer desværre ikke helt. Det kunne jeg ellers godt have undt denne film og dens fantastiske hold af stjerneskuespillere. Og så er jeg imponeret over Lykke May Andersen, der har præsteret en flot spillefilmsdebut.

Anne Mette picture
Anne Mette 1 dag siden

Syg, urealistisk og langtrukken

2

Da det par, som sad bag mig i biografen, hviskede - det er vist en syg film, vi er kommet ind at se - havde jeg lyst til at vende mig om og give dem ret. Den var nærmest splat-agtig dramatisk med usømmelig omgang med barnelig. Skuespillere var tilgengæld dygtige, må jeg indrømme.

Jimmi picture
Jimmi 2 dage siden

Elsker film der går helt ind i hjertet

1

...og denne film gjorde alt andet end det!

Der er ikke noget bedre end når man kan føle med skuespillerne eller man får klumper i halsen over en film.

ALT i denne film er SÅ overdramatiseret at det er helt pinligt.

Og at man har samlet det helt store hold af store skuespillere har tilsyneladende heller ikke betydet noget.
Coster-Waldau har åbenbart kun 1 karakter han kan spille - for han er nærmest identisk med hans rolle i Nattevagten.

Og er det bare mig... eller er de ikke ualmindelig afslappet overfor afføring??

Mariahyra picture
Mariahyra 2 dage siden

Lie Kaas

4

Det er mange år siden jeg har set Lie Kaas spille så fremragende! Generelt syntes jeg, at skuespillerne leverer den ene fremragende præstation efter den anden.

Men... Hvor "Efter brylluppet" tog mig med storm, er jeg lidt mere ambivalent med denne film. Syntes at jeg bliver styret meget i en retning og på tvunget nogle stemnings-følelser.

Tina picture
Tina 2 dage siden

ØV!

2

Spækket med stjerner, men det kan desværre ikke løfte en historie, der virker inspireret af politimanden og schæferhunden Thor krydret med et par junkier.

Benny picture
Benny 3 dage siden

Barsk film, skal ses og dan din egen mening

5

God film om et tabu emne, de spiller rigtig godt alle sammen, dog er der en ting som er øv, der er flere steder hvor der mumles.

Ninse picture
Ninse 3 dage siden

Mesterværk

6

En`af de bedste film jeg har set :)

Anne picture
Anne 3 dage siden

En uhyggelig vedkommende film

6

En film der smækker alle vore fordomme lige op i fjæset på os, vender det hele 180 grader og lader os tilbage med en følelse som efter et jordskælv. Hvad er rigtigt og hvad er forkert i vores bedømmelse af andre mennesker. Der er noget at tænke over.

Karin picture
Karin 4 dage siden

Susanne Bier har gjort det igen.

6

Fremragende og medrivende film med et hæsblæsende og uforudsigeligt plot. Skuespillet er helt i top af samtlige medvirkende.
"Brødre" var fantastisk, denne film er endnu bedre.

Stok picture
Stok 4 dage siden

Utroværdig og ikke særlig god

1

Denne film skuffede fælt! Dialogerne virkede mange gange karikerede, og hele setuppet var rimeligt utroværdigt. Den var ikke specielt underholdende af netop denne grund. Har set langt bedre Bier film end denne.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film