En chance til

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er knugende og trist, og der er adskillige scener med vold, stoffer og med ulykkelige og desperate mennesker. I flere scener slås og mishandles en kvinde af sin kæreste, og gentagende gange ses en vanrøgtet baby samt et babylig. I en scene forsøger en kvindelig hovedfigur at tage sit grædende spædbarn op, men hun tvinges med vold til at give barnet fra sig, og man ser efterfølgende barnet, som er smurt ind i afføring, blive ladt alene på gulvet i et badeværelse, mens forældrene forbereder et heroinfix. På baggrund af filmens grundlæggende trøstesløse og dystre stemning samt de barske voldsskildringer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
15.01.2015
Originaltitel: 
En chance til
Genre: 
Spilletid: 
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner:
En chance til, En chance til - m/danske tekster
4.5
2.7
Din bedømmelse: Ingen (237 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Dramaet ’En chance til’ handler om de to politibetjente, Andreas og Simon, der har vidt forskellige tilværelser. Hvor Andreas nyder livet med sin smukke hustru og nyfødte barn, dulmer Simon sin smerte fra et forlist ægteskab ved at tage på stripklub og drikke sig fuld.

En rutineopgave tager en uventet drejning, da de bliver kaldt ud til husspektakel hos et junkiepar, hvor Andreas finder en forsømt baby. En familietragedie presser den ellers retskafne betjent til at begå en handling, der sender Andreas på vej mod afgrunden.

Susanne Bier følger op på succeskomedien Den skaldede frisør med et drama om skyld, retfærdighed og moralske dilemmaer. Ikke fremmede temaer for danskeren, der modtog en Oscar for Hævnen, hvor lignende temaer var på dagsordenen. Fælles for hele hendes filmografi er også sansen for den skrøbelige familie som set i fx Brødre, og den synes endnu mere vakkelvorn i ’En chance til’.

Denne gang har hun hyret Nikolaj Coster-Waldau til hovedrollen som Andreas, og Ulrich Thomsen spiller hans makker og gode ven. Nikolaj Lie Kaas spiller den aggressive junkie, Tristan, mens fotomodellen Lykke May Andersen spillefilmsdebuterer som hans forslåede kæreste, Sanne. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er en god historie, som indeholder indtil flere overraskelser [...] Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  3

  "'En chance til' er ikke nogen dårlig film, men det er skuffende, at det ikke er blevet en bedre film." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "'En chance til' er muligvis en film om kontroltab, men er så gennemkontrolleret i sin udførelse, at det eneste man taber, er publikums opmærksomhed. Og det er ikke skuespillernes skyld, for de gør skam, hvad de kan." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  2

  "Alt i ’En chance til’ bliver skåret ud i store firkantede klodser, smidt lige i fjæset, stoppet ned i halsen, så man – hjææælp – ikke kan få vejret." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Susanne Biers film om retten til forældreskabet er for konstrueret til at blive andet end en god idé på papiret." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "Det er en film, som tror, at alle voldsomme effekter skaber voldsom effekt." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "I formel forstand er det en meget smuk film. Problemet ligger nede i historien. [...] Bier er fortsat formens mester, men næste gang må løsningen godt blive personlig." (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (56)

Brugernes kommentarer (56)

Nellie picture
Nellie 9 uger siden

Rigtig skuffet

3

Jeg havde forventet lidt mere spænding i filmen. Sad lidt med følelsen af at al spændingen i filmen, var det som blev vidst i traileren. Så derfor manglede jeg altså lidt. Men det er en udemærket film og både Nikolaj Coster-Waldau, Ulrik Thomsen og Nikolaj Lee Kaas spiller rigtig godt.

Lone picture
Lone 13 uger siden

FANTASTISK

5

En af de bedste film jeg længe har set. Den er barsk, med en fremragende handling. Alle skuespillere spiller super godt. Filmen er intet mindre end fantastisk. Kan kun anbefales..

Anonym picture
Gritt 14 uger siden

Okay

3

Fremragende skuespil. God film, med en spændende historie.

Anonym picture
Anne 15 uger siden

Fantastisk skuespil

5

overraskende slutning, en hård film på flere måder og en film, jeg havde svært ved at ryste af mig, da jeg kom hjem.

Ejvind Dines picture
Ejvind Dines 15 uger siden

Medrivende på den positive facon.

5

Susanne Bier kan det der med at skabe en seværdig. Det er igen bevist.
Det er så godt at få repeteret, at selv om alt, rent materielt, ser så godt ud på overfladen, så kan der gemme sig megen ulykke under.

Marishen76 picture
Marishen76 15 uger siden

Lie Kaas er fantastisk

5

Og filmen generelt er fremragende. Fremragende fordi Lie Kaas giver en hel fantastisk troværdig præstation. Han kan spille SÅ mange forskellige roller, og kan rigtig godt lide ham i de lidt tossede, anderledes typer. Men alle andre er også med i gode præstationer, så absolut en seværdig film.

Lulu picture
Lulu 15 uger siden

Uhhha, dansk spænding når det er bedst

En efter traileren at dømme god og spændende film med gode stjerne skuespillere som bla Nicolaj Coster Waldau og Nicolaj Lie Kaas.
Jeg glæder mig til at sidde med tilbageholdt åndedræt og både gyse og knibe en tåre..

Anonym picture
Ulla 16 uger siden

Skuffet

2

Det gode ved denne film er de gode skuespils præstationer af alle. Positivt overraskelse over Lykke May Andersen. Men filmen er så urealistisk så det gør ondt.

mia picture
mia 16 uger siden

Jeg blev positivt overrasket☺

6

Jeg så filmen i går, trods dårlige anmeldelser. Og som altid, holdt min tese endnu en gang: Dårlige anmeldelser=fantastisk film☺ Det var en fremragende film, med fantastiske skuespil præstationer!!! Der var nogle virkelig overraskende ting i løbet af filmen, der fik mig helt ud på kanten af sædet. Det er sjældent det sker. Jeg plejer altid at regne det hele ud, men bestemt ikke i denne film.Tak for det☺Til gengæld synes jeg det var synd at Lykke Mai havde fået rollen som narkoman. Hun ER jo ikke skuespiller, og spillede alt for overdrevet og karikeret. Øv for det, når man nu tænker på hvor mange
dygtige unge skuespillere vi har i Danmark. Men kendisfaktoren vejede åbenbart mest. Men det er også det eneste minus i denne glimrende film.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film