Spring over navigation

Elysium

3.888618
3.798
Din bedømmelse: Ingen (390 stemmer)
Premiere: 
15.08.2013
Instruktør: 
Genre: 
Spilletid: 
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
Elysium
Resume:

Science fiction-filmen 'Elysium' foregår i 2154, hvor menneskeheden er delt i to.

Den ene og yderst velhavende halvdel lever et paradisisk liv på den enorme rumstation Elysium, hvor selv alvorlige sygdomme kan elimineres, imens størstedelen må tage til takke med den voldsomt overbefolkede og i princippet ødelagte jordklode.

Staten har derfor indsat den ubarmhjertige Secretary Rhodes til at holde Elysiums beboere stærkt adskilt fra Jordens befolkning, der til stadighed forsøger at skaffe sig illegal adgang til det forjættede land i himlen.

Midt i det hele står den tidligere straffede Max De Costa, som modvilligt må acceptere en mission for at redde sit liv, men som måske kan bringe menneskehedens to vidt forskellige verdener i balance.

I 2009 debuterede sydafrikaneren Neill Blomkamp med den vildt originale og tilsvarende voldsomme science fiction- og samfundssatire, 'District 9'. Filmen overraskede alt og alle med stor kunstnerisk og kommerciel succes til følge, og nu, først fire år senere, er instruktøren klar med ’Elysium’, der med god grund kan kategoriseres under "Længe ventede begivenheder".

Matt Damon (The Bourne Ultimatum) spiller hovedrollen i 'Elysium' som manden, der udfordrer verdens urimelige indretning og tager kampen op med den kyniske Rhodes spillet af Jodie Foster (Panic Room). Der er desuden roller til Alice Braga (Predators), William Fichtner (Armageddon) og ikke mindst Sharlto Copley, der fik sit gennembrud med hovedrollen i District 9.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  4.998

  Det er derfor med et lettelsens suk, at man fire år efter kan konstatere, at Blomkamp med 'Elysium' har klaret sin transition til Hollywood og filmbyens fristende kæmpebudgetter med bravour. (Kristian Lindberg)

 • BT

  3

  Da den sociale præmis først er etableret, mister den hurtigt igen sin brod, i takt med at plottet går fra tjekket, over tåleligt til tåbeligt. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  4.002

  Som en regulær action-basker-pakke svøbt i science fiction-papir er 'Elysium' dog ganske seværdig. Gerne med et stort bæger popcorn til. (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  3

  Er den film værd at se? Ja! Værd at elske? Næppe! Værd at beundre? Ja - især på grund af Matt Damon! (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  4.002

  Hvor 'District 9' virkelig var et sci-fi-alternativ, lander den mere hårdtpumpede end velskabte 'Elysium' en kende naivt og for fuld motorkraft med et alternativt bump midt i mainstream. (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Ser man på 'Elysium' isoleret som actionfilm, så er det en af sommerens flotteste, selvom historien og plottet er en smule simpelt." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  I 'Elysium' har Blomkamp fået nøglerne til den store værktøjskasse og et fuldt budget at arbejde med. Den bedste investering er Matt Damon, som fremstiller Max med en nuanceret menneskelighed, der kompenserer for den mekaniske kamptummel. (Bo Green Jensen)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 73

OK

29.01.2014 - 19:51
3

filmen er ''ok'' pga. den har mange gode action scener, grafiken er god og at rekvisiterne og roboterne er godt lavet, men det trækker meget ned at historien er så tynd, plus at den er alt for forudsigelig f.eks (spoiler alert) da Matt Damon arbejder på robot fabrikken, hvor han sætter robotdele ind i et kammer, hvor der pludselig er noget, der sidder fast i døren så Matt Damon bliver nød til, at gå ind i kammer for at fjerne det. tingen der sad fast bliver taget ud, og døren går i, og maskinen går i gang med at bestråle alle robotdelene (han bliver selvfølgelig også bestrålet).

jeg synes at, skuespillerne gjorte det god, men at plottet er for tyndt så vil kun anbefalde den, hvis i er til action og ikke tænker særlig meget over plottet.

Synes godt om
Stem op!
0
killerbee picture
killerbee
1 indlæg

Tilfredsstillende.

29.01.2014 - 10:32
4.02

Den er ikke på højde med Distrit 9 - men der er klare paralleller.

Vi er i en fremtid, hvor ikke alle har lige adgang til ressourcerne. Et spirende oprør sættes i gang ved en nødvendighed.

Min største anke ved filmen er at jeg ikke helt er overbevist af Mat Damon og hans karakter - og jeg bliver aldrig grebet af historien om kvinden og det syge barn. Neill Blomkamp svigter simpelthen i personskildringen, og så ender en film med stort potentiale med at gennemsnitlig i stedet for noget som kunne have endt som en klassiker.

Synes godt om
Stem op!
0
Wayne picture
Wayne
6642 indlæg

Befriende standard sci-fi action

05.01.2014 - 22:48
4.02

Efter den i mine øjne totalt opreklamerede District 9, var det med en vis skepsis at jeg satte mig til rette for at se Elysium. Men som fan af de gode gamle action-80'ere blev jeg absolut ikke skuffet.

Filmen er gennemsyret af ned-på-jorden, befriende standard action fra ende til anden uden de store overraskelser. De forskellige hovedcasts præsenterer os ikke for noget vi ikke har set før, dog blev jeg lidt skuffet over Jodie Foster, der efter min mening ikke lever op til det man kunne forvente af hende. Jeg sad med fornemmelsen af at det havde været bedre, hvis hun kunne spille sig selv og ikke den påtagede franske figur.

Alt i alt en underholdende og filmisk flot film.

Synes godt om
Stem op!
1
Camie picture
Camie
130 indlæg

Udmærket sommerfilm

18.11.2013 - 19:31
4.02

Måske ikke den mest imponerende historie, hvilket tydeligvis er filmens fokus. Men skuespillerne formår alligevel at præstere nogle meget gode performances, og tempoet var mere end udmærket. Synes da også, at actionscenerne var MEGET godt lavet, og Elysiums robotter var yderst realistiske. Kommer sikkert til at købe den på Blu-Ray uden at fortryde det.

Synes godt om
Stem op!
0
Thomas picture
Thomas
19 indlæg

Fed film

05.11.2013 - 20:10
3

Den er nok mere til en sofa-aften, men den er værd at se.

Synes godt om
Stem op!
0
Kriss picture
Kriss
12 indlæg

God film overall

28.10.2013 - 14:47
4.02

Det er en god film overall jeg kan varmt anbefale den til andre som er intrasseret

Synes godt om
Stem op!
0

Ok film

21.10.2013 - 09:50
3

Den var ikke fantastisk og nyskabende. Men en ok action film.

Man keder sig ikke, mens man ser filmen. Det er en flot film. Historien er dog forudsigelig og historien meget smal.

Synes godt om
Stem op!
0
Brian picture
Brian
65 indlæg

Super scienfi

16.10.2013 - 16:35

tak til instuktøren

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
Klaus
17 indlæg

Ren action

07.10.2013 - 14:39
3

Er man til kopier a la Die Hard 172,3 hvor actionen er i højsæde men historien er stor set none-excistance, ja så er det lige en film for dig.

Sørger man der i mod efter noget lidt andet end District 9 fortyndet historie eller blot en lidt andet end en total forudsigelig historie, så spar pengene til DVD.
Eneste grund til 3 stjerne og ikke 2 var fordi den blev set i Imperial med 3D-lyd - og hold da op det rykker (y).

Gik lettere skuffede derfra, da jeg havde forventet lidt mere originalitet fra en så stor opslået film...

Synes godt om
Stem op!
0
Det sprøde popcorn picture
Det sprøde popcorn
36 indlæg

Beskidt Jord anno 2154

03.10.2013 - 20:10
4.02

"Elyisum" (2013), instrueret af Neill Blomkamp (District 9, Smallville m.v.), fortæller historien om fremtidens klassekamp, taget til ekstremerne. Kalenderen siger 2154, og Jorden er stærkt overbefolket, beskidt, forurenet og hårdhændet kontrolleret af robotter, styret af overklassen, der bor på den gigantiske rumstation, "Elysium".

Klasseforskellene er ekstreme. Elysium huser alverdens rigdomme, overdådige villaer, ønskværdige teknologier (heriblandt en maskine, der kan registrere og kurere alle tænkelige sygdomme, knoglebrud og det, der er værre i løbet af få sekunder), alt sammen indhyldet i en helt ren luft. Jorden og den resterende befolkning er på den anden side efterladt i fattigdom og lever under uhumske forhold stærkt overvåget af overklassens robotter. Overklassen er, ganske som forventet, komplet ligeglade med underklassen - så længe robotproduktionen opretholdes.

Filmens hovedperson, Max (Matt Damon), er en af de få heldige med arbejde, men med en længere straffeattest er livet langt fra problemfrit. Den nærmest Big Brother-lignende overvågning skaber nemlig dagligt problemer, og Max må tage til takke med robotternes slag og mekaniske svar.

Da Max i forbindelse med sit arbejde bliver udsat for dødelig radioaktiv bestråling og får fem dage at leve i, tager handlingen fat. Max må, koste hvad det vil, tage turen til Elysium og finde en lægemaskine. Max tager kontakt til sin tidligere, kriminelle arbejdsgiver, Spider, der kan arrangere en risikofyldt tur til Elysium. De skrøbelige rumskibe skal nemlig både slippe uset gennem Elysium's fejlfri forsvarsystemer og undgå nedskydning på vejen.

Prisen for billetten betyder en actionfyldt nedskydning af Elysium-forretningsmanden John Carlyle (William Fictner) og senere overførsel af hjerne-data. Carlyle har, uden Max' eller Spiders kendskab, indgået en streng fortrolig aftale med Elysiums forsvarsminister, Delacourt (Jodie Foster). Max står pludselig tilbage med uerstattelig information, der kan betyder en ændring i historiens gang.

"Elysium" byder på storslået action med god underholdningsværdi, men desværre bliver man aldrig helt introduceret til universet anno 2154, og mange muligheder med stort potentiale står ubenyttet hen. Historien er ligeledes meget lige til og uden de store overraskelser - der kører dog en sideløbende historie med barndomskæresten Frey (Alice Braga) og kampen for hendes kræftramte datters overlevelse.

Synes godt om
Stem op!
0
InSite picture
InSite
3 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Brugernes top 10