Dræberne fra Nibe

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en karikeret og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del indledende scener med et seksualiseret sprogbrug samt flere dramatiske scener med truende lejemordere, forfølgelser, brutal vold og drab. I én scene ses eksempelvis liget af en mand, der er blevet slået ihjel med en kuglepen gennem det ene øre. Endvidere ses en psykopatisk kvinde, som har fået stukket en kniv i brystet. Da volden er fremstillet på absurd-komisk vis og de pågældende scener ikke udpensles eller trækkes ud, men derimod generelt forløses hurtigt med simple komiske elementer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.01.2017
Originaltitel: 
Dræberne fra Nibe
Genre: 
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio
3.5
2.3
Din bedømmelse: Ingen (1220 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I komedien ’Dræberne fra Nibe’ tjener to håndværkere, Edward og Ib, godt på at narre sorte penge fra de lokale indbyggere.

Deres hustruer lever højt på indtægterne, og laver ikke andet end at brokke sig og gå til salsa. Men Edward og Ib er efterhånden ret trætte af deres ægteskaber og får et chok, da de finder ud af, hvor meget det koster at blive skilt.

Makkerparret drukner deres sorger i en ordentlig omgang øl og får en fiks idé. De hyrer en lejemorder! De har dog ikke overvejet fortrydelsesretten, og måske er deres koner lidt mere snu end først forventet.

Komedien foregår – som titlen afslører – i den nordjyske by Nibe. De seneste år har budt på en række film placeret i Jylland (Når dyrene drømmerRosita og Klumpfisken finder alle sted i en nordjysk havneby) og ikke mindst Under sandet, der foregår på vestkysten.

Ole Bornedal har instrueret, og genremæssigt kan 'Dræberne fra Nibe' vække minder om den mørke komedie Frygtelig lykkelig. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  2

  "'Dræberne fra Nibe' skal roses for at satse på det samme punkede overdrive, man kender fra andre farcer om lejemordere [...], men som komedie fejler filmen katastrofalt ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  2

  "Ideen til filmen fejler intet, der er også flere små guldkorn i manuskriptet, og kvindernes figurer er til tider ret sjove, men alt andet er så karikeret ..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "Det er den på en gang spinkle og fortænkte præmis [...], der vist gerne vil være en grovkornet, begsort sag i traditionen fra 'I Kina spiser de hunde' til 'Mænd og høns' [...] Den har bare det alvorlige problem, at den ikke er morsom." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... dansk film ville bestemt være fattigere uden den her stille nordjyske spradebasse, der insisterer på at lave film med amerikansk ekspressionisme og udadvendthed i lille Danmark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  2

  "End ikke de altid forrygende skuespillere kan få pustet liv i en dødssejler af et manuskript ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "... demonstrativt skideligeglad med sine tomme karakterer ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "De nationale stereotyper, lejemordernes henholdsvis russiskhed og britiskhed, er lige den grad mere fladpandede end de regionale stereotyper, håndværker-parrenes jyskhed, men i begge tilfælde skriger manglen på meta-bevidsthed til himlen." (Lars Bukdahl)

Jan Engel picture
Jan Engel 2 uger siden

Fin gakket humor

5

God humoristisk dialog. Elegant plotopbygning. Veloplagte skuespillere.

Man klukler det meste af filmen igennem. Ligesom da man så lignende film med suveræn gakket humor, såsom ’Adams æbler’, ’Mænd og høns’, osv.

Anne picture
Anne 4 uger siden

Søvn og Sørgelighed

2

En i det cast har skyldt instruktøren en tjeneste!!
Denne film er i sandhed en skændsel for dansk filmindustri og burde aldrig være blevet produceret.
Under filme faldt flere fra publikum i søvn og et par stykket begyndte at tænde mobilen.
Det er sku sørgeligt at se at en film som denne er nået helt ud til biograferne.

Poul picture
Poul   →   Anne 3 uger siden

Jeg blev.....

.....da helt ked af det, da jeg læste din anmeldelse. Hvor i landet er du fra?

Marianne picture
Marianne 4 uger siden

Sjældent har jeg set noget så morsomt og så nordjysk.

6

Den sad lige i skabet, for mit og min søns vedkommende. Drøn skøn humor, og på bekostning af den nordjyske til tider tykpandede-hed. Men måske som de skriver i Weekend avisen: Meta- bevidsthed er en forudsætning.... ingen tvivl.
Den har vi.
og vi kunne ha´trillet rundt på gulvet af grin, hvis der var plads.

Rikke picture
Rikke 6 uger siden

Skuffet.

1

Havde forventet meget mere humor i filmen - Det er meget p.., pa.... etc. Ikke nødvendigvis sjovt at høre på, når det bruges i flæng.

Maggie Smith picture
Maggie Smith 6 uger siden

Plat og lidt sjov

3

Haha, sikke en plat film og den var alligevel så plat, at den var sjov. Jeg grinede og var underholdt af Ulrich Thomsen og Nicholas Bro og selvfølgelig den arabiskspillende og rusiskspillende mand.

Sabine Stæhr picture
Sabine Stæhr 6 uger siden

En film der skal ses derhjemme

3

Filmen er sjov, men vil sige at traileren har taget de fleste sjove scener, så man griner ikke så meget af den, når scenen kommer i filmen. En film jeg vil anbefale at se på sofaen derhjemme, når den kommer i tv'et.

helle picture
helle 7 uger siden

skuffende

2

Synes ikke helt man har formået at ramme stemningen. Synes skuespillerne overspiller på dialekten - men man skal nok (som jeg) være fra området, for at kunne danne sig en holdning til det.

Der er få sjove passager, men det er ikke Ole Bornedals glansnummer

Per picture
Per 7 uger siden

Tak for advarslerne!

Selv på Biografklub-betingelser gider vi ikke ofre en bøjet 50 øre på den film - det er jo heller ikke helt gratis, at skulle transportere sig i biffen ;o) For ikke at glemme udgifterne til popcorn!

Vi fik nok i starten af Biografklub-sæsonen med tåkrummende 'Swinger'...

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film