Dræberne fra Nibe

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en karikeret og humoristisk grundstemning. Den indeholder en del indledende scener med et seksualiseret sprogbrug samt flere dramatiske scener med truende lejemordere, forfølgelser, brutal vold og drab. I én scene ses eksempelvis liget af en mand, der er blevet slået ihjel med en kuglepen gennem det ene øre. Endvidere ses en psykopatisk kvinde, som har fået stukket en kniv i brystet. Da volden er fremstillet på absurd-komisk vis og de pågældende scener ikke udpensles eller trækkes ud, men derimod generelt forløses hurtigt med simple komiske elementer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.01.2017
Originaltitel: 
Dræberne fra Nibe
Genre: 
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio

Billetter
3.4
2.3
Din bedømmelse: Ingen (827 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I komedien ’Dræberne fra Nibe’ tjener to håndværkere, Edward og Ib, godt på at narre sorte penge fra de lokale indbyggere.

Deres hustruer lever højt på indtægterne, og laver ikke andet end at brokke sig og gå til salsa. Men Edward og Ib er efterhånden ret trætte af deres ægteskaber og får et chok, da de finder ud af, hvor meget det koster at blive skilt.

Makkerparret drukner deres sorger i en ordentlig omgang øl og får en fiks idé. De hyrer en lejemorder! De har dog ikke overvejet fortrydelsesretten, og måske er deres koner lidt mere snu end først forventet.

Komedien foregår – som titlen afslører – i den nordjyske by Nibe. De seneste år har budt på en række film placeret i Jylland (Når dyrene drømmerRosita og Klumpfisken finder alle sted i en nordjysk havneby) og ikke mindst Under sandet, der foregår på vestkysten.

Ole Bornedal har instrueret, og genremæssigt kan 'Dræberne fra Nibe' vække minder om den mørke komedie Frygtelig lykkelig. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  2

  "'Dræberne fra Nibe' skal roses for at satse på det samme punkede overdrive, man kender fra andre farcer om lejemordere [...], men som komedie fejler filmen katastrofalt ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  2

  "Ideen til filmen fejler intet, der er også flere små guldkorn i manuskriptet, og kvindernes figurer er til tider ret sjove, men alt andet er så karikeret ..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "Det er den på en gang spinkle og fortænkte præmis [...], der vist gerne vil være en grovkornet, begsort sag i traditionen fra 'I Kina spiser de hunde' til 'Mænd og høns' [...] Den har bare det alvorlige problem, at den ikke er morsom." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... dansk film ville bestemt være fattigere uden den her stille nordjyske spradebasse, der insisterer på at lave film med amerikansk ekspressionisme og udadvendthed i lille Danmark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  2

  "End ikke de altid forrygende skuespillere kan få pustet liv i en dødssejler af et manuskript ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "... demonstrativt skideligeglad med sine tomme karakterer ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "De nationale stereotyper, lejemordernes henholdsvis russiskhed og britiskhed, er lige den grad mere fladpandede end de regionale stereotyper, håndværker-parrenes jyskhed, men i begge tilfælde skriger manglen på meta-bevidsthed til himlen." (Lars Bukdahl)

Jan picture
Jan 16 timer siden

Intet andet end genial

6

Den RAKKES ned af mange - men det MÅ være dem der ikke forstår jysk - og er født helt uden humor.....

Indrømmet, jeg grinede højt og længe - men der er også stille og lidt underlige perioder, men helheden er en ganske sjov og underholdende film.

Vibeke Jo picture
Vibeke Jo 1 dag siden

Lige tilpas plat

4

Filmen havde ikke så meget vid og bid som mange andre danske komedier, men vi grinede højt og larmende min mand og jeg. Ikke hver gang af de samme ting, men vi havde en skæg aften.

Jens Kirk picture
Jens Kirk 1 dag siden

En sjov film

4

"Dræbene fra Nibe" er sjov underholdning - intet andet. Der er ikke noget forkert i, at en film ikke vil andet end underholde. Og den præmis opfylder filmen. I hvert fald for mig. Jeg fik et godt grin, og hvad er mere befriende, end netop et godt grin? Jeg har aldrig før set Ulrich Thomsen spille komedie og være sjov. Men den opgave løste han på fornemmeste vis. Nicolas Bro er altid et sikkert kort i en komedie og Mia Lyhne kan som ingen anden underspille en rolle. Men det er dog uden tvivl Lene Maria Christensen der stjæler billedet. Hele plottet og alt der sker i filmen er totalt konstrueret, selvfølgelig. Det er derfor op til skuespillerne at få alle de konstruerede situationer til alligevel at blive sjove. Og ja, det lykkes. Har du behov for en lille grinepause, så smut ind og se dræberne i aktion, men hvis du som de professionelle filmanmeldere forventer et stort anlagt episk drama med en seriøst anlagt morale til slut, så er du gået forkert.

Heidi picture
Heidi 1 dag siden

Pivringe

1

Aldrig har jeg set så dårlig en film og elendigt skuespil. Og hvor blev det sjove af??? Filmen er hypet helt vildt, og det lokker mennesker i biffen. Jeg kan ikke anbefale at bruge tid og penge på den... om man forstår, hvad der har fået skuespillerne til at lægge navn til og præstation i den film.

Marianne picture
Marianne 1 dag siden

Plat, men sjov film

6

Total griner,super skuespiller, masser af sort humor, super sjov og godt underholdt.

Lone picture
Lone 2 dage siden

Plat - og til tider sjov

2

Ikke en film der går over i historien - den er meget hurtig glemt...

Peter picture
Peter 2 dage siden

Hyggelig

3

Nok ikke en film man ser flere gange, men ganske sjov.

Inge picture
Inge 2 dage siden

god underholdning

5

Vi var altså ret godt underholdt, - dårlige anmeldelser eller ej.

Elzbieta picture
Elzbieta 2 dage siden

Elzbieta

2

Det var ikke et stor kunstværk men en sjov film med god skuespill fra dansk side og to fantaskiske lejemorder den engelske var bedre en den rusiske.Jeg morede mig meget.

Charlotte picture
Charlotte 3 dage siden

Plat humor

3

Men det kan jo også være sjovt.
Ulrich Thomsen er skide sjov deri.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film