Dengang i maj

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en alvorlig grundstemning, og den indeholder mange scener med realistiske krigsskildringer, som i stort omfang udspiller sig omkring et barn. I flere scener ses blodige lig, og i én scene ser man en familie, der er blevet skudt på vejen, og der dvæles kortvarigt ved hvert enkelt dræbte familiemedlem. I en anden scene ser man et langvarigt luftbombardement og efterfølgende ses nogle dræbte kvinder, som sidder blodige i en lade - den ene døde kvinde med et skrigende spædbarn i favnen. I en tredje scene graver en hovedperson liget af et barn op. Da filmen er fortalt i et roligt tempo, og da den også indeholder varme og positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
06.04.2017
Originaltitel: 
En mai, fais ce qu'il te plaît
Genre: 
Spilletid: 
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Billetter

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Dengang i maj' foregår da Frankrig blev invaderet af de tyske tropper i maj 1940.

Beboerne i en lille nordfransk landsby tvinges til at flygte i håb om at finde et sikkert sted på kysten. Byens borgmester Paul forsøger sammen med sin kone Mado, at holde humøret oppe, mens den unge lærerinde Suzanne tager sig af Max, der er blevet væk fra sin far, Hans.

Faren blev arresteret af tyskerne, men bliver senere løssluppet, og vender tilbage til byen. Her møder han den skotske officer, Percy, som har mistet alle sine folk. Sammen drager de ud for at finde Hans’ søn, og officeren skal finde tilbage til England.

Hans bliver spillet af August Diehl, som har medvirket i mindre roller bl.a. i spiondramaet Allied.

Mere omtale af 'Dengang i maj' følger...

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film