Den gode dinosaur

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen foregår i et fantasipræget animationsunivers med talende dyr. Den har flere steder en dramatisk og i perioder også ildevarslende stemning og indeholder flere scener med forfølgelser, kampe og bortførelser. Der er endvidere en scene, hvor en angst søn ser sin far blive fanget og ført bort af en tsunamilignende flodbølge med døden til følge. I disse scener er der en dramatisk intensitet og en markant lydside, der dog afbrydes af mere rolige passager med en mere humoristisk og godmodig stemning. Selvom filmens handling foregår i et univers fjernt fra hverdagsrealisme, filmens hovedkarakterer er stærke og handlekraftige, og handlingen forløses positivt, vurderes filmen alligevel at ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.01.2016
Originaltitel: 
The Good Dinosaur
Spilletid: 
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, Babybio - 2D
4.4
3.3
Din bedømmelse: Ingen (420 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Animationsfilmen 'Den gode dinosaur' foregår i en verden befolket af dinosaurer, fordi Jorden aldrig blev ramt af den meteor, der ellers udryddede de store dyr.

Handlingen følger den unge Apatosaurus, Arlo, der pludseligt mister sin far. Forældreløs må han stå på egne ben og begive sig ud på en farefuld rejse for at genfinde mening med tilværelsen samt opdage sit indre mod.

På rejsen danner den 21-meter høje dino et umage venskab med den lille menneskedreng, Spot, der kravler på fire ben og befinder sig på et udviklingsstadie tættere på en hund end nutidens homo sapiens.

'Den gode dinosaur' er den 16. film fra Pixar, der denne gang bevæger sig over i samme boldgade som 80er-tegnefilmen 'Landet for længe siden'.

Instruktøren bag er den debuterende Peter Sohn, der tidligere har været animator på Pixars Find Nemo, De utrolige og Ratatouille. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det hele foregår i en enkel karakteranimation, der næsten er på kanten til det klumpedumpede, men der fungerer alligevel fint. Blandt andet fordi filmfolkene har god flair for også at vise de store bredder i den amerikanske natur i fuldt flor ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Filmen er varm, animationen hot, og i modsætning til de mange hysteriske familiefilm, der huserer på markedet, kan 'Den gode dinosaur' nærmest fungere som let balsam for sjælen hos den stressede børnefamilie." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "Det ligner faktisk en af de vitaminfattige samlebåndsproduktioner, som Pixar i sin tid var en reaktion på. Øv." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det er alt i alt ikke nogen stor Pixar-film. Men mindre er også godt. Og den lille, gode dinosaur ændrer ikke ved, at nogen af os allerede er begyndt at savle hvis nogen siger 'Pixar'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'Den gode dinosaur' er mere sød, end den er original, og derfor er den et oplagt bud på biografunderholdning til også de mindre børn. Alle vil dog, som med alle Pixars film, kunne få noget ud af den, ikke mindst fordi animationen er så bjergtagende smuk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "I denne ny Disney-Pixar-film er både fortælling og figurdesign desværre så uoriginale, at værket nok (forhåbentlig?) snart vil være nådigt glemt igen." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Der er ikke noget i vejen med 'Den gode dinosaur'. Den kunne bare have været en bedre film, som var mere original." (Bo Green Jensen)

HeleneColor picture
HeleneColor 33 uger siden

Fra barn til voksen

5

Vil starte ud med, at jeg ærlig troede at jeg skulle se en mindre årig børnefilm, da jeg så på vores hovedperson dinosauren Arlo - men ej, det er ikke bare en nuttet børnefilm. Den indebære meget mere end bare børne underholdning, men også voksne referencer kommer i spil i filmen.
Arlo kan man sige er ikke den stærkeste i hans familie, men under uventede hændelser ender han ude i "vild-marken", langt væk fra familiens trygge rammer, og han bliver nødt til at finde hjem igen, da hans familie er afhængig af ham.
- Han får dog en gæst med på turen, som senere hen bliver Arlos første rigtige ven.

Det udsædvanlige makkerpar tager på noget af en rejse for at komme hjem, og farer truer rejsen. Imellem tiden lære Arlo at bekæmpe sin skræk for næsten alt ting, til at blive en voksen dinosaurus

Emne/Historien har vi hørt op til flere gange, og man kan sagtens lave flere af dem. "Den Gode Dinosaur" er en ny-pusset diamant, med kærlighed for Pixars animation, som varmer for en hver alder. Filmen taler til alle, fordi vi bliver voksne en dag, og så skal vi selv klare os ude i den "vilde verden", som venter på os

Er man ikke stor fan af karakterne eller historien, så synes jeg bare man skal lade sig overvælde over den smukke animation, som har gjort filmen helt levende flot! :)

Gustav picture
Gustav 44 uger siden

Dejlig film

5

Var igennem hele filmen ekstremt betaget af hvor virkelighedstro alle landskabs scenerne var! Nogen gange så meget at jeg fik lyst til at pause forestillingen midt i biografen bare for nærstudere hvor flot og detaljeret det hele var animeret.

Ud over det så var filmen også spænende og underholdende hele vejen igennem, og var især vild med ideen om at mennesket var "kæledyret" for dinosaurerne, god drejning som gjorde filmen meget mere seværdig (Vi er så vandt til at være i toppen af fødekæden, så det er dejligt at vi kan blive revet ned på jorden igen).

Lisette picture
Lisette 48 uger siden

Fint budskab!

4

Rigtig sød film med fint budskab. Min søn på 5½ var vild med den, og han snakkede meget om den efterfølgende. Skal helt sikkert ses igen.

4/6 stjerner herfra!

Silja picture
Silja 50 uger siden

Smuk film

5

Jeg synes det var en meget smuk film, handlingen var meget forudsigelig, men hvis man ikke hang for meget i det var det en virkelig god film. Det var en smuk film, flot verden og karakterer var meget tiltalende.

jane picture
jane 51 uger siden

god film

6

filmen er rigtig god

S. Rico picture
S. Rico 51 uger siden

Den mindre gode Gode Dinosaur

3

Så kort tid efter Inderst Inde havde jeg svært ved at forvente endnu et stort værk fra Pixars hånd. Og Den Gode Dinosaur føles da også som noget, der er lavet af Pixar’s B-team. Bedre og mere original end tilsvarende B-produktioner som eksempelvis Flyvemaskiner (Planes) – men ikke meget.

Grundidéen med dinosaurer og mennesker levende side om side er god, men jeg synes ikke, at idéen udnyttes godt nok. Historien bliver hurtig kedelig og føles som noget, man har set mange gange før i forskellige forklædninger.

Aysegul picture
Aysegul 1 år siden

Sød film

4

Super sød og rørende film.

Katrine picture
Katrine 1 år siden

En skøn og kærlig film..

6

Den første Pixar film hvor jeg både har grad, grint og inlevet mig i karakterene, trods den sjove lidt klodsede animation stil. Love It !

Christine picture
Christine 1 år siden

Pixar har gjort det igen!

5

Som overskriften lyder, så har Pixar gjort det igen.
De har endnu engang leveret et super stykke arbejde. Jeg må indrømme at jeg græd en gang eller to under filmen da den undervejs byder på nogle traumatiske hændelser. Men på trods af det syntes jeg også at det er en super smuk film som også viser et smukt bånd mellem et umage vennepar!

ali picture
ali 1 år siden

Lidt tam

3

En ok underholdning af disney. Den er lidt tam. Ikke en film jeg vil se igen og igen. Og den bliver helt sikkert ikke en af Disney klassikerne. Og det er heller ikke fordi man vil føle en hvis tomhed i livet hvis man ikke ser den. Men har du lovet børnene en tegnefilm og du ikke kan finde andet, ja så kan du se den her.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film