Den danske pige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt forløb og en følelsesladet stemning. Den indeholder en del scener med en knuget og ulykkelig mand, en dødeligt syg kvinde, samt en scene, hvor en mand overfaldes med slag, spark og verbale ydmygelser. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på mindre børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
04.02.2016
Originaltitel: 
The Danish Girl
Genre: 
Spilletid: 
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
4.8
4
Din bedømmelse: Ingen (557 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Dramaet 'Den danske pige' foregår i København i 1926. Da kunstneren Einar Wegener sidder model iført kjole til hustruen Gerdas maleri dukker hans sande identitet, kvinden Lili Elbe, op. 

En transformation, der ikke kun indebærer metamorfosen fra mand til kvinde, men også en radikal ændring af ægteskabet, tager sin begyndelse.

Gerda accepterer sin elskede og støtter samtidig beslutningen om at fuldende forvandlingen fysisk. Men for hvert skridt Lili tager i sin banebrydende udvikling, må Gerda langsomt sige farvel til det menneske, hun giftede sig med.

’Den danske pige’ fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation. Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København.

Svenske Alicia Vikander vandt en Oscar i birolle-kategorien. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Eddie Redmayne (...) er igen fremragende. Med komplet kropskontrol og delikat gestik klarer han både Einar og Lili og alle etaperne på forvandlingens vej mellem de to skikkelser." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Selvom 'Den danske pige' ikke er den perfekte film, så er portrættet af Gerdas og Lilis kærlighed, hengivenhed og ultimative opofrelse nok til at sikre en biografoplevelse, der er svær at glemme." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "Eddie Redmayne leverer en habil præstation - og sætter ganske effent Einars desperation i spil. Tilmed er Alicia Vikander pragtfuld [...] Som filmen skrider frem, kommer man som beskuer til at savne en snert af ydre drama." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Einars dilemma udfoldes elegant, og man føler inderligt med ham og Lili i den kropsligt splittede persons higen efter forståelse. I filmens centrum funkler Eddie Redmayne og Alicia Vikander side om side. Begge spiller de titlens danske pige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Det (er) Lilis (og altså Redmaynes) skønhed, der er filmens overbevisende transformative kraft." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Den danske pige' mangler modet til at tro på anslagets trods, håb og kærlighed, og kvæler sin egen sjæl i træt konvention." (Linea Maja Ernst)

lars picture
lars 3 uger siden

En sød film

5

En sød og smukt film som der fortæller om den unge danske mand som finder ud af at han i virkeligheden er en kvinden , men tiden dengang var så frygteligt at MSN ikke bare kunne gøre sådan noget , stærk skuespil god film.

Linda picture
Linda 4 uger siden

Meget rørende historie

5

En film med super godt skuespil, og som samtidig foregår i Danmark. Einar er Gerda's livskærlighed, det var bare så rørende at se hvordan hun tilsidesætte sig selv, for at hendes mand kunne blive "hel".

Lise picture
Lise 9 uger siden

Fantastisk

6

Fantastisk film som giver en god skildring af de vanskeligheder, som opstår, når man er anderledes. Eminent skuespil talent

Biancha picture
Biancha 9 uger siden

super god film.

6

Både Eddie Redmayne og Alicia Vikander gør det rigtig godt i filmen, kan helt klart anbefale filmen til andre.

Katja* picture
Katja* 9 uger siden

Den svenske pige

4

Er i den grad hende, jeg synes imponerede mig mest! Alicia udstråler en selvsikkerhed og en følsom side på en og samme tid og den kombination er enestående for filmen.

Velfortjent Oscar til den søde svensker! Tillykke!

Karen picture
Karen 9 uger siden

Den danske pige - en tankevækkende og smuk film

5

Den danske pige tager med stor indføling fat på de vanskeligheder, der er ved at være transseksuel. Det er et tabu, som i disse år forsøges nedbrudt. Eddie Redmayne leverer en pragtpræstation som den transkønnede Ejnar/Lilli. Alicia Wikander er også troværdig som den frigjorte kunstner Gerda. Filmen er meget smukt optaget. København vises i det smukkeste gråhvide lys. VisitDenmark må elske denne film. Den må tiltrække turister. Byen København bliver vist på mest indtagende vis.

Rikke picture
Rikke 9 uger siden

Super godt Drama

5

Et godt drama, hvor skuespillet er helt i top. Sjældent har jeg set et så ømtålelig emne blive behandlet så fint, og så på trods af at der er tale om en amerikansk filmatisering. Den Danske Pige handler om måske verdens første transkønnede kønsskifteoperation, men den virkelige historie er om det sammenhold og kærlighed, som der er mellem Einer (Eddie Redmayne) og konen Gerda (Alicia Vikander), selv den dag Einer bliver til Lili. Et rørende drama med super godt skuespil, som samtidig er baseret på en sand historie og foregår i Danmark, omend Danmark ser lidt anderledes ud en vi er vandt til at se det :-)

Helle Harder picture
Helle Harder 10 uger siden

Aldeles fremragende skuespilpræstationer

6

Eddie Redmayne havde virkelig fortjent en Oscar (men det var uundgåeligt at den gik til DiCaprio).
Synd at filmen ikke læner sig lidt mere op ad virkeligheden; iflg udstillingen på Arken vekslede han/hun fint mellem at være Ejnar og at være Lili - filmens budskab (i min optik et testamente til hvad venskab og kærlighed kan opnå) ville stadig komme fint ud over rampen.

Per picture
Per 10 uger siden

Smukke billeder

4

Det er ikke den transeksuelle Einar/Lili spillet af Eddie Radmayene med røde øjne og fimsede håndbevægelser, der er den spændende person, men hustruen Gerda Wegener (en strålende Alicia Vikander), der bruger sin ægtefælles feminine side som model på billeder, der bobler af frivol seksualitet, og elsker sin "mand" med en kærlighed, der bryder alle grænser. Så i stedet for et tungt eller tankevækkende psykodrama om en transeksuel, bliver det et okay kærlighedsdrama, en chick flick og et skitseagtigt kunstnerportræt filmet i et mærkeligt menneskeforladt kandiseret Nyhavn og et hjem, der ligner et billede af Hammershøj, og en Vejle Fjord, der ligner en Norway Powered by Nature-reklame

Rikke picture
Rikke 10 uger siden

The Danish Girl

6

Fantastisk film baseret på en virkelig historie - og så endda fra lille Danmark. Intet mindre end forrygende skuespil, der giver mig som tilskuer plads til at leve mig ind i karakterene og situationen. Meget rørende og bestemt en biograftur værd!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film