Den bedste dag i Olli Mäkis liv

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning, men den indeholder enkelte let dramatiske eller konfliktfyldte scener. I én scene bliver en mand svimmel og falder omkuld i et omklædningsrum, i en anden scene flygter en mand med sine børn ud af en lejlighed, fordi en kvinde skælder ud og kaster med ting. Hertil kommer flere scener med boksekampe, hvoraf navnlig én er voldsom, dog uden at være udpenslet. Da man ikke ser nogen, som kommer til skade, og da fortælletempoet er langsomt, og filmen forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.02.2017
Originaltitel: 
Hymyilevä mies
Genre: 
Spilletid: 
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Billetter
3.6
4.7
Din bedømmelse: Ingen (15 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Skuespillere

Resumé

Filmen 'Den bedste dag i Olli Mäkis liv' er baseret på den sande historie om en finsk bokser, der i 1962 kæmpede om mesterskabstitlen i letvægtsboksning.

For at vinde titlen skal Olli koncentrere sig om sin træning og sin vægt. Men han distraheres i tiden op til den store kamp, da han forelsker sig i den smukke Raija.

Historien om Olli Mäki er en fortælling om et lands håb og drømme, der hviler på én mands skuldre.

'Den bedste dag i Olli Mäkis liv' modtog juryprisen i Cannes, hvor den deltog i sidekonkurrencen Un Certain Regard. Titelrollen spilles af Jarkko Lahti, der også kunne ses i den islandske Sparrows.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Det er en skøn, sjov og rørende kærlighedshistorie [...]. En film uden skurke og helte, men med ægte mennesker umuligt ikke at komme til at holde af." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Det bliver ikke bare en kamp mellem to mænd i en boksering, men også en dyst mellem uskyld og kynisk (kommerciel) udnyttelse af et talent. Det er et knockout af en film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Syngliggørelsen af afstandene mellem mennesker og mellem udkant og metropol er filmens originale styrke." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er sådan en film, man skal se, før postyret giver mening. [...] Det er en smuk beskrivelse af, hvad der sker, når besatte mænd forelsker sig, og den handler ikke alene om boksning." (Bo Green Jensen)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film