Den Anden Side

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning og et langsomt fortælletempo. Anslaget er dog hektisk og voldsomt, det præges af hurtig klipning, høj pulserende lyd, og man ser blandt andet en bil, som kører galt og eksploderer. Hertil kommer enkelte scener, hvor hovedpersonen bliver forvirret, trist og får det skidt. Da fortællingen ellers er rolig og primært udspiller sig gennem dialog, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
27.04.2017
Originaltitel: 
Den Anden side
Genre: 
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.7
4.3
Din bedømmelse: Ingen (18 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Resumé

'Den Anden Side' er en dokumentarfilm om en af landets største komikere, Anders Matthesen.

Han har netop rundet de 40 år og har længe været et fænomen i dansk underholdning. Med samme råhed og ærlighed, som vi kender ham fra scenen, bliver man for første gang inviteret med ind Anders Matthesens private øjeblikke og situationer.

Publikum møder en dedikeret kunstner, der konstant arbejder på at forblive original og præstere noget, der er bedre end sidst. Men også en mand, som løber ind i en krise med stress og usikkerhed, der får ham til at overveje, om han skal fortsætte karrieren.

'Den Anden Side' er resultatet af en fire år lang rejse med Anders Matthesen gennem kaos, succes, tvivl og grin. Komikeren har efterhånden medvirket i en række spillefilm, og han har desuden instrueret komedien Sorte kugler.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "[Pernille Rose Grønkjær] er [...] god til at krabbe sig ind på dygtige Matthesen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Pernille Rose Grønkjær [har] bestemt præsteret en spændende og dramaturgisk flot dokumentarfilm ..." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Matthesen er [...] interessant nok til at kunne bære al opmærksomheden, og Grønkjær formår den svære balancegang at holde sig fra det decideret private i dette meget personlige portræt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  5

  "Der er noget troværdigt og ligefremt ved udleveringen af Matthesens anden side, og den åbenhed gør ikke kun ’Den anden side’ til et spændende portræt af Matthesen, men også til et fascinerende billede på en kreativ proces." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Den anden side' bliver [...] ikke blot en historie om den geniale ener, men også et bevis på det professionelle samarbejdes skabende kraft." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "... som filmelsker kan [man] nyde Jacob Thuesen og Kasper Leicks klippekunst og Torsten Høgh Rasmussens design. [...] men denne Grønkjær-fan er altså endt med at blive mildt skuffet." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Den anden side' er mere interessant end forventet. Pernille Rose Grønkjær tegner et fortroligt portræt, og filmen er effektivt klippet af Kasper Leick og Jacob Thuesen." (Bo Green Jensen)

TheGreatAngel picture
TheGreatAngel 2 dage siden

Godt lavet!!

Den Anden Side er for mig lige som en dokumentar skal være, hørte kun meget få lyde i redigeringen jeg ikke var helt glad for, men alt andet fangede mig! At den så var trist på nogle tidspunkter gjorde ikke det store da det er ægte og så var man jo også forberedt fra traileren.
Det er ærligt den bedste danske dokumentar jeg har set i en biograf, der sker noget nyt hele tiden, der er standart Matthesen jokes, men alligevel har man ikke hørt dem før, og så er jeg helt vild med hvor meget den ramte mig rent tankemæssigt og inspirations mæssigt.. Synes han havde det med at gentage sig lidt dog, men ellers den helt rigtige cinematiske oplevelse der skal kunne gives og jeg skal klart se den igen engang :) Men det er også en der skal opleves i biffen, uden tvivl!

Kasper G. Jakobsen picture
Kasper G. Jakobsen 3 dage siden

Respekt!

Virkelig god dokumenter men på nogle punkter lidt sørgelig.. Men den satte virkelig nogle tanker igang.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film