De eventyrlige vogtere 3D - dansk tale

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.11.2012
Originaltitel: 
Rise of the Guardians
Spilletid: 
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
3.4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)

Resumé

I animationsfilmen 'De eventyrlige vogtere' spreder Tandfeen, Julemanden, Påskeharen, Jack Frost og Sandmanden (en slags Ole Lukøje) hver dag glæde i verden gennem børns fantasi og vogter samtidig over dem.

Men da bøhmanden Pitch lægger en plan for at dominere verden og fylde den med frygt, kommer de fire eventyrlige karakterer for alvor på prøve. Nu må de skabe et drømmehold og tage kampen op for at bevare magien, fantasien og ikke mindst troen hos børn i hele verden.

Animationsfilmen, 'De eventyrlige vogtere', giver et utraditionelt twist på nogle højtelskede, traditionelle figurer. Filmen er baseret på en børnebog af William Joyce med titlen 'The Guardians of Childhood'.

Joyce skrev også bogen og instruerede filmen 'The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore', som tidligere i år vandt en Oscar for Bedste korte animationsfilm.

'De eventyrlige vogtere' vises i 3D med dansk tale. Filmen kan også ses i 2D med dansk tale og i 3D med engelsk tale.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'De eventyrlige vogtere' byder på masser af eventyrstemning og en spændende historie. Selv om figurerne er lige lovlig computerglatte at se på, og bombardementet af hæsblæsende kaneture og galopperende drømmefigurer til tider bliver lige vel heftigt, formår instruktør Peter Ramsay at afbalancere det med en række nærmest poetiske og rørende scener..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... et sandt sansebombardement, leveret i højt tempo, med mange sjove og godt tænkte indslag og en imponerende flot animation." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... den lidt rodede historie... har masser af tempo, men mangler lidt tyngde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... under den fejende flotte overflade, er der ikke så meget at hente." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... skyder over målet, nemlig de yngste biografgængere. [...] når voksenlogik skal gøre ammestuehistorier rationelle, bliver resultatet nu let noget knirkende..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Der er sandt nok megen farvet støj i begyndelsen, hvor det også er forstyrrende, at vi i Europa ikke har samme forhold til barndommens vogtere. Men da historiens åndedræt er faldet til ro, bliver filmen et udmærket drama, som har spænding, varm humor og nænsomhed med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Star

Den er lidt underholdende men fin film

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Figurerne er bedre end selve historien, men fin underholdning

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Viggar

Jeg så filmen her i går og måtte da lige se den en ekstra gang her i dag;) en super fed film, med en sød historie og nogen fantastiske personligheder! Min lille nevø på 3, var dybt fascineret af tandfeen, mens jeg nu selv synes bedst om Jack Frost og Påskeharen;) kan huske min mor snakkede om Jack Frost da jeg var lille, så jeg "kendte" ham godt før denne film, men filmen her, og jeg blev absolut ikke skuffet over Dreamworks version af ham. Simpelthen genialt! Jeg håber da virkelig på at de beslutter sig for at lave en 2'er for så skal jeg da helt sikkert ind og se den!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
FilmFaxuser/1051580

Det er ENDELIGT snart jul, og for at peppe den stemning op - især blandt de små, har man brug for en julefilm. Men skal i bruge en der vil kunne underholde jer voksne, samt de helt små med krudt i røven, så er der ingen vej udenom Dreamworks nyeste animationsfilm om de eventyrlige og elskelige vogtere/figurer. Umiddelbart kunne man når man så filmens plakat godt tænke, at det bare var endnu en i rækken af film der kombinere de klassiske figurer. Men et fantastisk manuskript løfter filmen op fra mængden af andre lignende film og giver genren et sjovt twist. Manuskriptet formår også at holde en fin balance mellem komedie, action, hygge og morale, hvor alle elementerne er en vigtig del af filmen, uden at de enkelte tager overhånd. Udover den gode historie, så er der også rigtig mange gode grin. Det sammenholdt med charmerende personligheder, et uforglemmeligt indhold af action, god musik og rigtig flot animation, giver en rigtig vellykket film. Dreamworks er nok det eneste Film Studio der kan finde ud af at bruge det kreative i 3D versionen. Diverse landskaber vi støder på undervejs ser forbasket flotte og livlige ud takket være det forrygende brug af de 3dimensionelle billeder, under de både mørke og lyse tidspunkter. De danske stemmer ligger lige i munden på figuren. For en gang skyld passer stemmerne mere til figurene, end de originale stemmer, hvilket også gøre denne mere værd at se. Filmen passer perfekt til en aften i familiens skød. Der er noget i filmen for alle, fra de små (omkring 6år) til de voksne, og så vil alle garanteret sidde med et smil på læben når filmen er færdig. Gensynet med de eventyrlige figurer er intet mindre end solid underholdning der udspiller sig på en utroligt fiktiv, herlig og forfriskende fortælling. 'De Eventyrlige Vogtere' er en af årets allerbedste og originale animationsfilm for alle aldre. Fem stjerner til denne fiktive fortolkning!

- Skrevet af: Simon

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Maria

Kunne godt lide den, og havde set frem til den længe før den kom! Jeg elsker eventyrsfilm, uanset om de er animerede eller med virkelige mennesker. Laver man en film med påskeharen, Ole Lukøje, tandfeen og Julemanden - så er jeg klar! :D

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Anette Saatterup

Kom da til at tro på Julemanden igen!!!!!

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
HeleneColor

Selvom jeg er 16 år, fik jeg loggede min mor med i biografen for at se filmen.
Jeg må indrømme at jeg vendte tilbage til barndommen! Jeg kan selv huske der jeg var lille. Jeg troede på Julemanden, Påskeharren, Tandfeen, Ole Lukøje(Sandmanden) og endda på Bøhmanden.. Men Jack Frost? Han var som en helt ny figur, der kom i karakter i denne eventyrelige film! Jeg kan ikke komme efter at jeg så til ham i min barndom? Men man fik en ny tro i denne her film! Man ser en barndom blive genfødt på ny!:)
- Ellers er filmen meget værd at se! Den kan bestemt anbefaldes!!:)
Til forældre der leder efter en film, at se sammen med sine børn.. Nogle unge på min alder, der vil se tilbage på barndommen igen.. :-)

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Steffen

Havde mine 3 drenge på 5,6 og 6 med i biffen og se denne film, og lad mig starte med at sige at der ikke blev blinket under hele filmen!
En film der har det hele, vidunderlig historie, sjov, uhygge og sørgelige indslag.
Kan kun varmt anbefales og specielt i 3D

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Kimuser/264153

Fantastisk flot animotions film, langr mere vellykket end den lidt kedelige Modig

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Liga

Why the hell can I NOT find an English 3D version to buy tickets for??? What is this discrimination? It not only is disrespect to the original voice-over-actors but disregarding the audience who would prefer to hear the original voices in English! So, should I just travel to another country in order to be able to have access to a movie in its original language? It's nonesense !

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.