Dallas Buyers Club

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående urolig stemning præget af en mands kamp for at overleve som HIV-smittet. Mange scener beskriver voldsom druk, skænderier, stofmisbrug, hurtig sex, overfald og slagsmål. I flere scener falder hovedpersonen hjælpeløs om, lige som der er scener med svækkede og døende patienter i hospitalssenge. Da hverken de volds- eller sexscener er udpenslede, og da hovedpersonen beskrives med en stærk overlevelsesvilje og et stænk humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
06.02.2014
Originaltitel: 
Dallas Buyers Club
Genre: 
Spilletid: 
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
4.8
Din bedømmelse: Ingen (261 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Dallas Buyers Club' begynder i 1985, i Dallas, Texas, og handler om Ron Woodroof, der er en vaskeægte cowboy.

Om dagen arbejder han som elektriker, men pengene - og pengeproblemerne - kommer hovedsageligt fra et udsvævende liv som rodeorytter, festabe og ikke mindst kvindebedårer. En dag bliver det vilde liv for meget, og Ron indlægges, hvorefter lægerne fortæller ham, at han er HIV-positiv.

Diagnosticeringen er en klar dødsdom, men Ron har aldrig været typen, der giver op, og inden længe tager han kampen op ikke bare imod sygdommen men også mod systemet. Den amerikanske medicinalindustri vil nemlig ikke sælge de rette medikamenter, men det vil Ron gerne...

Det sidste års tid har man i filmkredse snakket om en decideret Matthew McConaugheyrenæssance. Hans Golden Globevindende præstation som udmagret ballademager i det aktuelle, autentiske drama ’Dallas Buyers Club’ viser en McConaughey, der er stærkere end nogensinde før.

Det samme kan siges om hans medspiller Jared Leto, der er uhyggeligt overbevisende som transkønnet aids-patient.

Filmen modtog 3 Oscars, bl.a. for Bedste mandlige hovedrolle og Bedste mandlige birolle.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "[...] et på samme tid tragisk, morsomt og rørende portræt af en mand af en helt særlig støbning [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  5

  "Som tilskuer bliver man [...] transporteret helt ind på nært hold af denne fantastiske samling menneskelige individer, der stimulerer både ens hjerne og hjerte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "En fremragende film på alle parametre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'Dallas Buyers Club' er altså blevet en skuespillernes film, for selve fortællingen er konstrueret såre traditionelt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "[...] uden kunstigt oppustede dramatiske højdepunkter i en rustik og ligefrem iscenesættelse, der understreger trovædigheden i en fortælling, der psykologisk er noget ud over det sædvanlige [...]." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Man kan ikke skille tingene ad, men uden AIDS var der stadig en film i Ron Woodroof. Uden Ron var resultatet endnu en forurettet fortælling om den grådige medicinalindustri." (Bo Green Jensen)

Brugernes kommentarer (53)

Brugernes kommentarer (53)

Caroline picture
Caroline 26 uger siden

En film, som sætter ens tanker i gang!

4

'Dallas Buyers Club' er en tankevækkende og sørgelig film, med et fantastisk hold af skuespillere. Især de to oscarvindende skuespillere; Matthew McConaughey's og Jared Leto's forvandling er en god grund til at se den.
Historien om den AIDS-ramte Ron Woodroof, som kæmper for at andre AIDS-ramte får den medicin de har brug for, sætter tankerne i gang hos én.

Maria picture
Maria 27 uger siden

Fantastisk film

5

Dallas Buyers Club er en absolut must see-film. Jeg ELSKER bare samspillet mellem Matthew McConaughey og Jared Leto, som begge til fulde har fortjent deres oscarstatuetter.

Linda picture
Linda 27 uger siden

Værd at se

6

En film man absolut ikke må gå glip af. Fantastisk skuespil af både Matthew McConaughey og Jared Leto. Man bliver virkelig berørt af emnet og får virkelig levet sig ind i hele denne her verden om kampen om overlevelse. Skal ses!!

Iris picture
Iris 30 uger siden

Super

6

godt skuespil, være at se, kan virkelig anbefales.

Tanjasl picture
Tanjasl 32 uger siden

Tankevækkende og sublimt skuespil

5

Jeg nød at se filmen, kan bestemt anbefales!

Anonym picture
Annemette 32 uger siden

Fantastisk film!

6

En film, der er svær at slippe. Super flot skuespil.
Tror jeg napper den en gang til...:-D

Anonym picture
Tony 32 uger siden

Eminent skuespil

5

Er ikke den store McCognaughey fan, men i denne film er han helt forrygende! En kanon film, med store skuespilspræstationer også af birolleindehaverne.

Lisa picture
Lisa 34 uger siden

Drama

4

Historie og plottet er godt, eminente skuespil præstationer, men filmen formår ikke at fange mig før den er halvvejs :-S

FilmReview.dk picture
FilmReview.dk 34 uger siden

Flimrende Fortællestruktur

4

"Dallas Buyers Club" er et udmærket drama. Det er dog ikke til at komme udenom, at det er de eminente skuespilpræstationer som ydes af Matthew McConaughey, Jennifer Garner og Jared Leto, som giver filmen den medvind, den får hos både kritikere og publikum. Emnet er godt, og den alvorlige historie leveres med et smil, men der synes at være et underligt, anonymt lag i handlingsstrukturen som momentvis hægter filmen af og dermed forstyrrer forbindelsen til publikum.

www.filmreview.dk - Korte og præcise filmanmeldelser

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film