Chinatown (1974)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
Chinatown
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Særvisning
4.8
0
Din bedømmelse: Ingen (26 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I Roman Polanskis 'Chianatown' spiller Jack Nicholson privatdetektiven Jake Gittes, der hyres af en rig kvinde, som mistænker sin mand for at have en affære. Det sætter ham på sporet af en farlig hemmelighed.

‘Chinatown’ forholder sig stilsikkert til Chandler, Hammett og hele film noir-traditionen. Instruktøren John Huston leverer en af sine bedste skuespilpræstationer, og Jack Nicholson brillerer som den arrogante og selvtilstrækkelige privatdetektiv Gittes. Filmen udspiller sig i 1930’ernes Los Angeles, hvor kampen om byens vandforsyning står centralt.

Filmens emne er menneskelig og politisk korruption, og tematisk er den et frontalt angreb på ‘the American Dream’. Teknisk set er ‘Chinatown’ præget af en imponerende klarhed, som nærmest indikerer et fuldstændigt overblik. Ironisk nok hjælper denne klarhed ikke Gittes i hans efterforskning, fordi han overser og overhører de spor, som kunne hjælpe ham på vej. Robert Towne vandt en Oscar for det stramt konstruerede manuskript.

Nikolaj picture
Nikolaj 24 uger siden

Film-noir i høj klasse

5

Om jeg føler at hele puslespillet blive samlet i en perfekt konklusion, ved jeg ikke. Men jeg synes, at stort set det hele bliver forløst. Plottet, skuespillet, scenografien, stemningen og musikken er bare lige sat i skabet. Og det er med stor glæde at give denne film-klassiker 5 stjerner!

Bjarke picture
Bjarke 1 år siden

En af de bedste neo noir -film nogensinde

5

"Chinatown" starter langsomt ud, men som plottet vokser, kan man ikke andet end at lade sig rive med i en af de bedste neo noir -film nogensinde. Krimiplottet kan, efter min mening, være lidt forvirrende at følge med i til at starte med, men som trådene og sporene samles, så stiger spændingen også. Hvor skal det hele ende? Jack Nicholson spiller den flabede men dygtige privatdetektiv Jake Gittes til perfektion, og de andre skuespilpræstationer sidder også lige i skabet. Der er altså tale om et genialt krimidrama, der bygger langsomt op (den første dele af filmen), men hvis konklusion er overraskende, tilfredsstillende og lige i klassisk film noir -ånd.

Erik picture
Erik   →   Bjarke 1 år siden

Enig.

Helt enig. Genså den for nylig, og den virkede dugfrisk, som var den lavet i går. Faktisk er plottet yderst aktuelt i dag, hvor Californien er ved at udvikle sig til en stor ørken, fordi det ikke har regnet i flere år.
Polanski kunne noget engang, men det er længe siden han har lavet noget der var værd at se.

Simon picture
Simon 1 år siden

Total fed!

6

Legendarisk film. Hvis at Godfather Part 2 ikke ville have lavet i 1974, havde denne film vundet mange flere Oscars.
Hvis du ikke har set den, så er det for dårligt.

Wayne picture
Wayne 5 år siden

Roman Polanski i topform.

Brilliant spil af Jack Nicholson - i denne film noir. Bogart kunne ikke have gjort det bedre. Har du den ikke på hylden,så skaf den!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film