Captain America: The First Avenger

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.08.2011
Originaltitel: 
Captain America: The First Avenger
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.6
4
Din bedømmelse: Ingen (256 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I 'Captain America: The First Avenger' erklæres Steve Rogers (Chris Evans fra 'Fantastic Four') uegnet til det amerikanske militær under 2. Verdenskrig.

Den unge splejsede mand må mod sin vilje droppe kampen mod nazisterne, men håbet melder sig i form af et tophemmeligt forskningsprogram, der forvandler Steve Rogers til supersoldaten Captain America, udstyret med et særdeles effektivt skjold.

Den onde Red Skull (Hugo Weaving) lurer dog i horisonten, og han bliver Captain Americas dødsfjende.

Marvels figur er én af de mest populære superhelte nogensinde. Første nummer af tegneserien udkom i 1941 (før angrebet på Pearl Harbour), hvor Captain America på forsiden knock-outer Adolf Hitler, og tegneserien solgte en million eksemplarer.

'Captain America: The First Avenger' vises også i 2D.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "... blander overbevisende og underholdende amerikansk fortid, nutid og fremtid." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  3

  "... den første time af den alt for lange actionfilm fungerer faktisk helt forrygende. Desværre mister instruktøren Joe Johnston snart overblikket. Et væld af kampscener ... kommer snart til at virke som én lang gentagelse." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Det imponerende flotte tidsbillede, den velfungerende naive retfærdighedssans og de mange humoristiske indspark gør dog sit til at løfte 'Captain America' op i den gode ende af de mange superheltefilm, der oversvømmer biografmarkedet. Det er godt gammeldags fedt at se Captain America give en lige højre til alverdens bisser. " (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... larmende action: Ildkampe på jorden og i luften, flyvende menneskekroppe og en uendelighed af blå lyn og flammegule eksplosioner." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "... interessant og ærbart underholdende, uden at føje meget til formen. Historien virker mindre træt end de seneste Marvel-produktioner, og strategisk anbragte karakterskuespillere som Tucci, Weaving og Tommy Lee Jones giver det hele et menneskeligt ansigt." (Bo Green Jensen)

Simon picture
Simon 46 uger siden

Captain America er for meget America, og for lidt Captain.

3

Behøves jeg skrive spoiler, når man ved dette sker: Skurkens død er tyvstjålet fra Raiders of the Lost Ark, og en motorcykel scene fra The Last Crusade, det hele er bare med mange flere latterlige eksplosioner.

Det er chliché på chliché på chliché, og filmen er bare forudsigelig. Hugo Weaving pisser mig af, og de scener hvor han er med i er irriterende.

Jacob picture
Jacob 1 år siden

Fase 1 gør sig klar til sin finale

6

Oprindelsen til supersoldaten er for mig det mest tiltrækkende ved den her helt, og mange vanvittige projekter så aldrig dagens lys under 2. Verdenskrig. Chris Evans går fra at være møgirriterende i Fantastic Four', til at blive gravalvorlig i rollen som Steve Rogers. Det bedste ved manden i rødt, blåt og stjerner er at han er mere end Amerika end nationen selv er.

The Other Account picture
The Other Account 4 år siden

'The First Avenger' Skuffer!

3

Der er KUN 1 grund til, at denne film skulle ses af undertegnet. Og det er fordi: Captain America! ÉN af mine absolut yndlings helte (dengang jeg var mindre) har ENDELIGT fået sin egen (filmmæssigt) ny morderne film, så i kan tro, jeg havde store forventninger til filmen, men måske havde jeg også lidt for store forventninger. Det jeg først og fremmest kunne lide ved filmen, var den tidslinje den udspillede sig på: 2. Verdenskrig, men at de bibeholder og samtidigt tilføjer noget nyt (som f.eks. noget "Light Historielektion"), og udnytter tiden til at vise Steve Rogers/Captain America under den hårde periode, er fantastisk, for det ser hele tiden ud som om holdet bag, prøver på at hylde karakteren! Og ikke nok med at historien er velskrevet, men det meste andet, f.eks. humoren, fungere, men det bedste ved det komiske er at filmen (i forhold til mange andre) heldigvis udelader de platte og åndssvage replikker, og snubler således aldrig over sin egen selvironi.
Til at begynde med frygtede jeg egentligt at Chris Evans ikke var den rette til rollen, og var bange for at han ville gøre karakteren lige lovligt urealistisk, men alt det sank jeg i mig igen (- sammen med min sodavand), for Evans var faktisk ufatteligt nem at sammenligne med helten i hvidt, rødt og blåt lige fra da filmen begyndte, og han spillede også troværdigt og positivt godt - faktisk, meget bedre end forventet! Resten af skuespillerne var også temmelig gode, især Hayley Atwell som den charmerende Peggy Carter. Dog jeg syndtes bare at Red Skull, skuffede lidt! Hugo Weaving spillede ham fortrinligt! Jeg synes bare aldrig at selve karakteren får særlig meget "Show time", og heller ikke nok tid til at udfolde sine holdninger!
Filmens brug af action er også meget godt skruet sammen, men det er så også kun i det første stykke tid. Passer man ikke på, så vil man nemt kunne blive træt af støjen fra nogle ret gentagene (men flotte) action-sekvenser, også dominere tju-bang stilen lige lovligt i den sidste time. 3D var der så lidt af, og fungerede så uklart, at jeg helt har glemt hvor og hvordan det var!

Det er lidt ærgerligt, idet filmen bruger lang tid på at opsætte en masse spændende problematikker, hvilket baner vejen for et seriøst og vedkommende eventyrdrama, men pludselig løber den tør for tid, forkorter historien og speeder alle kampslag op. Det holder ikke helt trods vellykkede og underholdende actionscener. Tilgengæld kan vi så glæde os over en ikke helt så klassisk slutning og en åbning, der inviterer til et snarligt gensyn med en hård nyser af en superhelt.

Men i helhed var jeg godt underholdt, men ikke så godt underholdt som man bør tro. Mine grimasser ændrede konstant undervejs. Sommetider sad jeg med et skuffet blik, og andre gange med et lille smil. Jeg havde forventet en fremragende og fejlfri filmatisering af en af mine yndlings helte, men fik i stedet et skuffende slag over hovedet. Jeg ville give den fire stjerner, hvis jeg kunne, men jeg føler sgu at jeg mangler noget, og min personlige vurdering har ikke løst til at give filmen mere end tre stjerner, så det bliver desværre også det den får!

Den vil sikkert være underholdene blandt de forventningsløse biografgængere, men jeg er sikker på at enhver SAND fan, vil finde et eller andet skuffet over handlingen! Men den var på ingen måder decideret dårlig

Håber at 'The Avengers' og den planlagte 2'er af 'Captain America' bliver MEGET bedre!

Mike picture
Mike 4 år siden

Fed film

5

Fed film, muligvis nogle fejl og mangler i forhold til marvel universet men stadig mega fed!

Og kan godt li' ironien i at en "super soldat" blandt andet stopper tyskerne i at udvikle den perfekte soldat, en super soldat xD

Wayne picture
Wayne 3 år siden

Ikke på højde med Iron Man.

5

I hvertfald ikke den første af dem, men pænt på niveau med Thor, og ganske underholdende. Det er umiddelbart svært at se at der skulle være nok stof til en 2'er i serien, det er der ikke kød nok på figuren til - især efter han har været nedfrosset siden krigen. Men så er der jo Avengers at glæde sig til. Jeg var dog slet ikke skuffet over den, som mange andre.

Magnus picture
Magnus 5 år siden

God film!

5

Glæder mig til at se mere i The Avengers(2012)! :D
Skulle have fortsat i slutningen. :)

A picture
A 5 år siden

God film for mig!

5

Jeg syns at den he filmen var god og hade en historia som var intressant nok til at man faktiskt gad se hele filmen og ikke hade lust til og gå på toilettet eller ud før en smøg! Defenetivt en film jeg vil se en gang til i framtiden!

Nikola picture
Nikola 5 år siden

Yessir!

4

Fed film, og god 3D!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film