Blade Runner - The Final Cut

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dyster grundstemning. Den indeholder en række meget barske og blodige scener med kampe, overfald og drab. Flere scener dvæler ved smerte og lidelse hos døende mennesker. Dertil kommer at hele filmen udspiller sig i et gennemgående dystert og kynisk univers. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.05.2015
Originaltitel: 
Blade Runner
Genre: 
Spilletid: 
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Originalversion, Babybio
5.4
5.7
Din bedømmelse: Ingen (197 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Science fiction-klassikeren 'Blade Runner' foregår i Los Angeles i 2019, hvor genetisk konstruerede "replikanter", der ligner mennesker til forveksling, bruges som arbejdskraft på nye kolonier i rummet.

Til gengæld er de forbudt på Jorden, og skulle de alligevel finde på at komme vores vej forbi, bliver de udryddet af et særligt politi kaldet "Blade Runners".

Rick Deckard tilhører denne særlige division og bliver sat på en opgave, der består i at eliminere fire undslupne replikanter. Men missionen fører den rutinerede blade runner ned ad en vej, der ændrer hans liv for altid.

'Blade Runner' er baseret på Philip K. Dicks 'Do Androids Dream of Electric Sheep' , og romanen fra 1968 er en af de fremmeste eksponenter for neo noir.

Da filmen havde premiere i 1982, var det til en blandet modtagelse hos anmelderne og skuffende opbakning fra publikum. Siden har filmen fået klassikerstatus, ikke mindst på grund af de to redigerede versioner, hvoraf den seneste, 'The Final Cut' fra 2007, er den, der kommer tættest på Ridley Scotts oprindelige vision.

Det er 'Blade Runner: The Final Cut', der nu får repremiere i biografen. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • BT

  BT

  5

  "Filmen er stadig kult og holder maks - med eller uden nostalgi [...]. Nyd den nu på det store lærred, så længe det er muligt." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  6

  "[...] en film, der stadig fremstår som noget helt originalt 32 år senere." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  Politiken

  6

  "En af filmhistoriens største og mest indflydelsesrige science fiction-film." (Kim Skotte)

Valeria picture
Valeria 34 uger siden

mesterværk!

6

den holder efter alle årene! ser fantastisk ud i digital!

Henrik picture
Henrik 1 år siden

Stadig og til evig tid et mesterværk!

6

Så den første gang, start firserne i biografen set en gang senere i biografen foruden nogle gange i tv,og sidst i Imperial. Fedt!

jonas picture
jonas 1 år siden

En klassisker!

5

En fremragende klassiker der helt klart lever op til sin kultstatus. Fantastisk flotte billeder, et klaustrofobisk soundtrack samt solide præsentationer fra Harrison Ford og Rutger Hauer. Føler dog ikke helt at jeg kan give den top karakter, da historien egentligt ikke er så kompleks, og nogle af sekvenserne er en anelse for lange, så filmen mister sit tempo.

dippegalant picture
dippegalant 1 år siden

For mig er det her verdens bedste film...

6

...sammen med Alien og Se7en. Ingen andre film når disse tre i forhold til stemning og præsentation af filmenes centrale emne.

At Blade Runner så også har fænomenale skuespilspræstationer i alle roller, incl. en Rutger Hauer der aldrig før eller siden er set bedre, er kun med til at øge glæden ved dette absolutte mesterværk.

Filmen er smuk og skøn på så mange planer og for mig står den som noget af det ypperste i historifortælling via filmmediet. Jeg kan ikke pege på et eneste svagt punkt ved filmen og ser den gerne igen og igen. Den er lige fantastisk hver eneste gang og jeg har efterhånden slidt flere VHS-bånd og DVD-skiver op med den gennem tiden...

Thomas Rahbek picture
Thomas Rahbek 1 år siden

Tårevædende smuk...

6

...på alle planer. Guddommelige billeder (pre-CGI), uovertruffent lyddesign inklusive score - og en eviggyldig historie om eksistens, sjæl, kærlighed og menneskelighed. Har set den kriminelt mange gange, tror at jeg kender den til mindste detalje - og så bliver jeg alligevel overrasket gang på gang.

SKAL opleves i Imperial!

Jens picture
Jens 1 år siden

Holder stadig

6

Kan godt være at filmen er 33 år gammel, men den holder stadig.
Mørk, dystopisk, men samtidig også utrolig flot film.

Bevares, med nutidens computer teknologi, virker en del forældet, men det var en anden tidsalder.

Varmt anbefalet til science-fiction og film-noir fans.

Klavs picture
Klavs 1 år siden

Stadig et mesterværk!

6

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set dette mesterværk, og jeg bliver aldrig træt af denne film. Jeg så den også i maj 2008, da Imperial viste den sidst. Det er næsten præcis 7 år siden, og jeg glæder mig allerede til maj 2022, hvor de må formodes at vise den igen :)

Joachim picture
Joachim 1 år siden

Fedt med en relancering

Men jeg har givet denne film en chance et par gange og hver gang har jeg synes at den var gabene kedelig. måske er det også fordi at jeg ikke har noget forhold til filmen da jeg ikke har set filmen før i nyere tid.

Øyvind picture
Øyvind 2 år siden

Hvor mange cuts kan man overhovedet lave?

Blade Runner har i mere end 20 år været min absolutte favoritfilm, men hvor mange forskellige cuts er vi snart oppe på? Kan man snart koge mere suppe på den samme film? Når dette cut engang udkommer på DVD/BluRay, ville jeg ønske, at alle de tidligere versioner også måtte følge med – inkl. den så (for mig uforståeligt) udskældte biografverison.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film