Blade Runner (1982)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dyster grundstemning. Den indeholder en række meget barske og blodige scener med kampe, overfald og drab. Flere scener dvæler ved smerte og lidelse hos døende mennesker. Dertil kommer at hele filmen udspiller sig i et gennemgående dystert og kynisk univers. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.05.2015
Originaltitel: 
Blade Runner
Genre: 
Spilletid: 
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner:
Originalversion, Babybio

Billetter

Buzz-o-meter

Skal du se Blade Runner (1982)?
(71 stemmer)

Navne

 

Instruktør

BilletAlarm!

Resumé

Science fiction-klassikeren 'Blade Runner' foregår i Los Angeles i 2019, hvor genetisk konstruerede "replikanter", der ligner mennesker til forveksling, bruges som arbejdskræft på nye kolonier i rummet.

Til gengæld er de forbudt på Jorden, og skulle de finde på at komme vores vej forbi, bliver de udryddet af et særligt politi kaldet blade runners.

Rick Deckard tilhører denne særlige division og bliver sat på en opgave, der består i at finde og eliminere fire undslupne replikanter. Men missionen fører den rutinerede blade runner ned ad en vej, der ændrer hans liv for altid.

'Blade Runner' er baseret på Philip K. Dicks roman, 'Do Androids Dream of Electric Sheep', og er en af de fremmeste eksponenter for neo noir. Da filmen havde premiere i 1982, var det til en blandet modtagelse hos anmelderne og skuffende opbakning fra publikum.

Siden har filmen dog fået nærmest klassikerstatus, ikke mindst på grund af de efterfølgende to redigerede versioner, hvoraf den seneste, The Final Cut fra 2007, er den, der kommer tættest på instruktøren Ridley Scotts oprindelige vision. 

Repremieren på 'Blade Runner' vises i The Final Cut. (copyright: kino.dk)

Brugernes kommentarer (4)

Brugernes kommentarer (4)

Øyvind picture
Øyvind 10 uger siden

Hvor mange cuts kan man overhovedet lave?

Blade Runner har i mere end 20 år været min absolutte favoritfilm, men hvor mange forskellige cuts er vi snart oppe på? Kan man snart koge mere suppe på den samme film? Når dette cut engang udkommer på DVD/BluRay, ville jeg ønske, at alle de tidligere versioner også måtte følge med – inkl. den så (for mig uforståeligt) udskældte biografverison.

Anonym picture
Magnus   →   Øyvind 2 timer siden

Originaludgave på blu-ray

Dette er final cut udgaven fra 2007. Man kan få denne og alle de andre udgaver (Inklusive den original biografudgave) samlet på én blu-ray udgivelse.

S. Rico picture
S. Rico 3 år siden

Stemningsfuld science fiction

5

Ridley Scott fra dengang han kunne lave fantastiske storfilm. Science fiction og film noir bliver her blandet sammen på forunderlig vis. Og med et blændende resultat.

Wayne picture
Wayne 3 år siden

Blandt de sværeste.

5

...film at lave. Historien om hvordan den blev til er næsten bedre end selve historien. Klassisk film, som bør stå på hylden.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film