Arrival

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og utryg stemning. Den indeholder scener med en mor der sørger over sit døde barn, samt enkelte scener med farefulde situationer. Det vurderes at især filmens atmosfære, med en vedvarende lurende trussel, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
01.12.2016
Originaltitel: 
Arrival
Genre: 
Spilletid: 
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.8
5.4
Din bedømmelse: Ingen (798 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I filmen 'Arrival' får jorden besøg fra det ydre rum. Men de mystiske objekter, der er landet rundt omkring på kloden er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige.

Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod blodtørstige rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, hovedpersonen Louise Banks.

Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne. Menneskeheden skal nemlig lære at kommunikere med hinanden, hvis de vil undgå, at der udbryder en ny verdenskrig som følge af den globale krise.

'Arrival' adskiller sig fra science fiction-film som Independence Day, Pacific Rim og War of the Worlds, da dramaet ikke handler om menneskets konflikt med fremmede rumvæsener men derimod om vores manglende evne til at samarbejde på tværs af landegrænserne.

Den samfundskritiske film er baseret på Ted Chiangs novelle 'Story of Your Life'. Filmen er blevet rost af kritikere i udlandet og spået flere Oscars-nomineringer. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  6

  "'Arrival' er i det hele taget smuk, tænksom, bevægende [...], og demonstrerer desuden det vilde spænd, der er i Villeneuves filmiske begavelse." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  6

  "'Arrival' forløses som en fantastisk og samtidig dybt menneskelig symfoni." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "... en serie [af] spektakulære billeder samt en blændende præstation fra Amy Adams." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  6

  "Flyv med på en utrolig rejse, der vækker tusindvis af følelser og impulser og instinkter om det at være menneske og eksistere i et stort univers, som vi slet ikke begriber!" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Det lykkes Villenueve at kombinere sprogforskning med elementær spænding, og det er i sig selv en bemærkelsesværdig bedrift." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt hårdfør spænding i 'Polytechnique', 'Incendies', 'Prisoners' og 'Sicario'. Her springer han ud som en visionær filmskaber." (Bo Green Jensen)

Peter picture
Peter 1 dag siden

Elendig film på alle måder

1

Dette er den mest skuffende film jeg har set i flere år. I bund og grund handler filmen bare om 12 rumskibe som lander flere forskellige stedet på jordkloden. Vores to hovedperson skal så finde ud af hvordan man kan kommunikere med rumvæsener, som er rimelig tilforladelige. Man følger så denne udvikling det meste af filmen, hvilket er gabende kedeligt. Efterfølgende slutter filmen. Ingen større overraskelser undervejs i filmen. Følte mig fysisk dårlig efter filmen pga. den var så elendig!! Vil have mine penge tilbage.

jesper picture
jesper 4 dage siden

Laaaaaangtrukken.....

2

Selve plottet er såmænd ganske spændende, men "tempoet" i filmen er dræbende langsomt - efter en times tid er vi knap nok kommet videre i filmens plot, og har dybest set blot kigget på uforståelige tegninger af cirkler...
En anden ting som får filmen til at virke "kedelig", er at filmen stort set kun består af een "location"; sitet hvor at "objektet" er landet....

Amalie picture
Amalie 1 uge siden

En poetisk alien-film med et stærkt narrativ

5

Endelig er der en film der ikke omhandler krigsførelsen og den dystopiske forestilling om aliens som krigsførende. I stedet for krig mod aliens, er fokus i filmen på kommunikationen med dem da en sprogforsker og en videnskabsmand bliver headhuntet til at forsøge at skabe den første kommunikation med de fremmede.

Samtidig twistes og overraskes man som tilskuer og filmen bibringer en anderledes tilgang til både måden aliens portrætteres på, men også i sin narrative struktur der udfordrer vores lineære måde at opleve tid og rum på - med en i stedet cirkulær struktur.

(SPOILER):
De aliens vi møder i filmen er ikke ondsindede men fredskabende og ønsker at give menneskeheden en gave.

Filmen får en stjerne mindre en jeg først havde tiltænkt, fordi det politiske syn i filmen til dels fremstår naivt og muligvigs (lidt for) hurtigt afrundes til slut. Jeg tror jeg har fundet min yndlings film inden for nyere film i sci-fi genren, helt og aldeles anbefalelsesværdig.

Nicolas picture
Nicolas 1 uge siden

Mindede lidt om First Contact

5

Det var ikke en helt ekstraordinært film men var alligevel positivt overrasket! Dem der søger en mere aktion og spænding film skal nok holde sig væk.

Mette picture
Mette 1 uge siden

Nice

5

Fed og anerledes alien film .

Thomas picture
Thomas 2 uger siden

Hvis nu der kom besøg fra rummet hvad så...

5

Arrival er god science fiction med folk bag der har haft mange gode ideer til hvordan et besøg fra rummet kunne se ud.

Filmen giver sit eget bud på hvordan mennesker ville reagere hvis der kom ukendt besøg fra et sted i universet og det gør den godt. Man følger den sprogkyndige Louise Banks spillet af Amy Adams der bliver sat til at håndtere de fremmede der besøger jorden efter at det almindelige beredskab er sat i spil.

Det er en virkelig seværdig film som giver et godt bud på hvordan vi som mennesker først ville reagere på andet liv end det på jorden og samtidig er der gode folk som giver seeren indblik i lingvistik, regler og teorier om sprogtilegnelse og kommunikation på flere niveauer. Det med teorier om sprog er virkelig godt spillet af Amy Adams og det er tydeligt at folkene bag filmen ved, hvad de har med at gøre.
Desuden er historien om de umiddelbare reaktioner på et møde med fremmede væsener fortalt med stor sans for realisme og der er flere lag af budskaber i måden filmen er fortalt på.

Er du til overraskelser på den gode måde og hvis du generelt er glad for film med gode ideer til historier så und dig selv og en ven at bruge tid på Arrival. Der er lagt op til god snak bagefter også.

Søren B. picture
Søren B. 2 uger siden

Søren B. Nielsen

5

En smuk og stemningsfuld film , der via storslået musik , godt kamera-arbejde og godt skuespil kom ind under huden på mig og gav perioder af gåsehuds-fryd ...
Når den ikke får 6 stjerner er det dels fordi , jeg så ikke ville vide , hvad jeg skulle give mesterværket "Rumrejsen år 2001" , - og dels fordi filmen efter min smag i slutfasen bliver lidt for " Hollywood happy ending" søgende ... Kunne bedre ha' tænkt mig en mere åben og ubesvaret slutning - "What's behind that Curtain?" - men oki - nu var det jo også en romantisk film ;-)

Stor film med tråde til Stanley Kubricks 2001 monolit og Det levende og tænkende hav i den første filmudgave af Solaris efter bogen af Stanislaw Lem ..

Skal ind og se (og høre) den igen - mvh

Ellen picture
Ellen 3 uger siden

Endelig forståelse for rumvæsnerne i stedet for at skyde dem!

6

Denne film taler virkelig til mig! Hele conceptet med at en alien invasion film handler om at lære at forstå dem, instedet for hvordan man overlever dem er meget mere interessant for mig.

I film som Avatar har jeg altid foretrukket de scener hvor man lærer deres kultur at kende, frem for actionscenerne hvor de skyder hianden ned.

I stedet for kultur, er det så sproget man skal forstå i denne film. undertitlen "Hvorfor er de her" representerer helt perfekt hvad det er man vil forstå. Det simple spørgsmål kræver meget at stille til nogen der ikke engang kan sige de samme lyde som os.

Hvis du bare er lidt interreseret i hvordan man ville lære at kommunikere med en fremmed art der ikke kan tale som vi, så vil du blive blæst væk! Og selvfølgelig er der også nogle små plottvist, og en masse spændinger hele vejen i gennem. Kan ikke elske filmen mere!

MOON picture
MOON   →   Ellen 3 uger siden

hej

du afslører jo alt for meget for dem der ikke har set filmen. ærgeligt

Line FS picture
Line FS 3 uger siden

-

5

En enormt fantastisk film, som virkelig er rørende og går ind under huden på en. Desværre er den lidt for eksplicit med informationerne, det kunne virkelig have klædt den ikke at skære alting så tydeligt ud i pap. Havde de sidste 10 minutter af filmen ikke været med, kunne jeg godt have sneget op på 6 stjerner

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film