Annabelle 2: Skabelsen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en særdeles truende og ildevarslende stemning. Den indeholder talrige scener med suspense, chok- og gysereffekter. Der er scener med dæmoner, spøgelser og besættelse, og filmen igennem ses mennesker, særligt børn, blive terroriseret og angrebet af overnaturlige væsner. I flere scener ses mennesker blive lemlæstet på udpenslet vis. For eksempel ses en menneskekrop, der er flået i stykker. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
10.08.2017
Originaltitel: 
Annabelle: Creation
Genre: 
Spilletid: 
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio
Billetter
4.6
3.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (132 votes)

Resumé

Gyseren 'Annabelle 2: Skabelsen' er efterfølgeren til filmen om den uhyggelige dukke Annabelle. Efter deres egen datter omkommer på tragisk vis, inviterer en dukkemager og hans hustru en nonne og hendes små piger fra et børnehjem ind i deres hus.

Snart begynder dukkemagerens djævelsk besatte kreation at hjemsøge beboerne, og snart starter Annabelles blodige leg med alle, der kommer i vejen for hende...

'Annabelle 2: Skabelsen' er den fjerde film i gyserserien, der startede med Nattens dæmoner.

Flere kommende film er planlagt i franchisen, bl.a. en spinoff til Nattens dæmoner 2 med titlen The Nun. Instruktøren bag Lights Out fører slagets gang i forhistorien om, hvordan den besatte dukke blev til.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Fans af den første film vil godt kunne lide 'Annabelle 2: Skabelsen', og lejlighedsvise gyserfans vil også få en filmoplevelse ud af det. Original kan gyserfilmen dog næppe beskyldes for at være." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Mens David F. Sandberg tydeligvis elsker gysergenren, er han heller ikke bange for at tage chancer. Og det er denne kombination af tradition og nytænkning, der gør 'Annabelle 2: Skabelsen' til en solid gyseroplevelse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... instruktøren (samt fotografen og scenografen) har så godt greb om deres virkemidler, at man skal være mere tykhudet end jeg for ikke at føle sig godt og grundig skræmt undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det forrygende [...] er, ud over den lydefri scenografi og et underlægningsscore, der hamrer løs på alle forhåndenværende rædselstangenter, at Sandberg ikke [...] nøjes med at antyde tilstedeværelsen af den fremmede ondskab." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... min puls steg uventet i løbet af filmen. Jeg kendte hvert et kneb, men alligevel blev jeg sgu ret så skræmt flere gange." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Magnus

Super god film ik nogen bedre

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mikkel Poulsen

AnnaBelle 2 Creation havde alt et godt og stabilt plot, den var vanvigtigt skræmmende som James Wan ønsker det i hans så kaldte synspunkt fra The Conjuring 1-2. + Denne her indeholder Easter eggs, som man skal holde skarpt øje med under filmen og til sidst da der er 2 post credits scener. Jeg skal se den igen i morgen det er den bedste gysere i år indtil videre jeg elsker den. Jeg ser meget frem til The Nun D. 12 Juli 2018.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Madsuser/12006

Folk ser ud til at glemme, at dette er skabelsen af Annabelle. Så, at sige den spiller en lille rolle? Nej, det er omdrejningspunktet i hele filmen.
Annabelle 2, er en af de bedste gysere jeg nogensinde har set. Afslutningen var prima, den langsommelige opbygning af hele filmen var perfekt!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Peter Christian

#kinotur

Jeg havde ikke set den oprindelige 'Annabelle', før jeg gav mig i kast med denne prequel, men jeg tror ikke, det ville have betydet det store. Et fadt og forudsigeligt samlebåndsprodukt, hvis skræmme-succes totalt afhænger af jumpscares og genremæssige klichéer: Nonner er sjove! Djævle er uhyggelige! Små piger er creepy! Dukker er gruopvækkende! Bøh! Herunder også nogle faktuelle brølere i Dan Brown-ligaen, hvor en nonne for eksempel er i stand til at modtage skriftemål (hvad der må betegnes som intet ringere end "BRAND NEW INFORMATION"). Til gengæld var det en skæg oplevelse at se filmen sammen med et (næsten) rent teenage-publikum, der agererede dåse-hvin, og det er svært ikke momentant at overgive sig til eskapismen. Flot landskabsfotografering ellers.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Kenneth

efterfølger.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Michelle

Blev meget positivt overrasket over 2'eren. Er fan af gysergenren og synes 1'eren var go, men det er sjældent det samme med efterfølgeren. Men min tvivl blev sjovt til skamme og fik nogle gedigne chok.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Sunnyuser/691308

Som gyserfilm er den udmærket, den er lidt uhyggelig og har en del jump scares. Det er noget bedre end den første, men minder stadig en del om The Conjuring 1 og 2, følger lidt samme model.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Noah

Den blev aldrig rigtig uhyggelig og handlingen mindede alt for meget om alle de andre James Wan film.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Maria

Der er langt imellem de gode gysere, men denne er klart en af dem. Man får ikke et enkelt minuts pause mellem de mange chok.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jerry

Annabelle 2: Skabelsen er en virkelig god gyser, om den foruroligende historie omkring hvordan Annabelle dukken blev skabt. Man føler nærmest at man ikke kan slappe af bare et minut, fordi det næste gys altid er lige rundt om hjørnet. Meget bedre end den første film. 5/6

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter