Cookie- og Privatlivspolitik

Alien: Covenant

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og truende grundstemning og indeholder mange intense scener med voldsomt og skræmmende indhold, hvori personer inficeres eller angribes af meget aggressive, monsterlignende rumvæsner. I en scene kan de øvrige personer blot se på i desperation, mens en anden figur flænses indefra af en fremmed livsform. Der er desuden utallige scener, hvor desperate personer må kæmpe mod de aggressive og brutale rumvæsner. Mange scener er meget blodige og eksplicitte i fremstillingen af volden. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
17.05.2017
Originaltitel: 
Alien: Covenant
Spilletid: 
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Level 7 (med intro), Level 7
Billetter

Resumé

I filmen ‘Alien: Covenant’ møder vi den næstkommanderende Daniels og resten af rumfartøjet Covenants besætning, der er på opdagelse efter en ny beboelig planet i en fjern galakse.  

Sammen med cirka 2.000 øvrige sjæle, der er lagt i hypersøvn, er besætningen på vej til Origae-6, da de støder på en ukendt klode, der ser ud til at være et uforstyrret paradis.

Men da de lander mellem idylliske bjergtoppe, indser de hurtigt, at virkeligheden på planeten er en helt anden end forventet, og besætningen står snart overfor et livstruende monster.

'Alien: Covenant' foregår, ligesom forgængeren, Prometheus, før den oprindelige franchise, der begyndte i 1979 med Alien. Ridley Scott har instrueret de tre film, og også Michael Fassbender vender tilbage til universet i rollen som androiden David.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Alien: Covenant' er ved gud ikke nogen 'Arrival' [...] Den er snarere endnu en virkelig vellavet B-film. Men på den dårlige måde." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Således formår [Ridley Scott] stadig at tilrettelægge det helt rigtige gys. Historien, der på mange måder er en fortsættelse af filmen 'Prometheus', er gennemarbejdet og tilfredsstillende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... meget kan man sige om 'Alien: Covenant', men uhyggelig det er den altså ikke." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det, der overbeviser, er Scotts trofasthed over for sit eget univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

 • Weekendavisen

  "Det er med 'Alien: Covenant', som det var med 'Prometheus'. Det er solide film, som ville være tilfredsstillende, hvis de ikke skulle være 'forklaringen' på livets historie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Kamilla

Så vidt jeg kan se på anmeldelser af både publikum og kritikere, er Alien: Covenant tilsyneladende en film, der deler vandene.. Og det forstår jeg egentlig godt.

Da jeg forlod biografsalen, var det ligeledes med en meget ambivalent følelse. Er den underholdende, vellavet og byder den på rigtig gode skuespil-præstationer (her tænker jeg især på Fassbender) - HELL YES.
Men samtidig er den også lidt en rodebutik, med en masse karakterer der tager nogle dumme beslutninger og et overambitiøst plot, der kun halvhjertet forsøger at svare på nogle af de store spørgsmål, som filmen stiller.

Behøvede vi to prequels til den første Alien film? Nej. Men det gør dem alligevel ikke helt uinteressante. Og laver de én til i samme kvalitet som Alien: Covenant - så kan man nok godt finde mig i billetkøen endnu engang..

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Maria

God, spændende, godt skuespil og ikke mindst Alien-splat og overraskelser :) Helt sikkert se-værdig, hvis man holder af Alien filmene.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mette

Fik endelig set denne længe ventede film.
Jeg er kæmpe Alien fan, og ganske betaget af universet og den uhygge Scott har formået at få ind i lys og skygger.
Jeg var besnæret, om end ikke 100% overbevist med Prometheus. Så jeg havde set frem til opfølgeren, som jeg håbede kunne redde trådene nu for mig.
Men nej, jeg blev egentlig kun efterladt med flere spørgsmål, og løse ender. Ja, der er Aliens med, som der skal være. Men slet ikke samme nærværende uhygge, som kan løbe en kold ned ad ryggen, som de tidligere. Den manglende indlevelse og klaustrofobi, som sine forgængere.
Dermed ikke sagt at jeg ikke var underholdt, for det var jeg. Men det var ikke en film som der skulle tænkes nærmere over, slet ikke i forhold til filmenes tidligere storyline.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
tonnyuser/1096288

De er jo ikke landet på LV426 og det skal ske for at ringen er sluttet.
Den eneste reference til prometeus er David. Men da han slår alle kolonisterne ombord ihjel, så kan det ikke være dem der lander på LV426. Altså må der mangle noget i sekvensen.
Rookies synes nok den er uhyggelig men sammenlignet med Scott's tidligere udgaver så er dette som en skovtur med madpakker. Scott er blevet kommerciel.

Dette er en ligegyldig fodnote i Alien-universet. De tre stjerne er for det visuelle og for forsøget. Lad os nu få krøllen og læg den så i seng. Den kan ikke holde yderligere tiltag

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Casper

Jeg gik ind til denne film med en eneste forventning: At den var bedre end Prometheus og havde mere at gøre med det oprindelige univers. Da rulleteksterne kom krybende lagde jeg mærke til at samtlige i salen sad helt stille med et dødt ansigt. Jeg havde selv en særdeles død smag i munden og havde mest af alt bare lyst til at komme væk.

Blandt filmens mange store problemer var specielt det tynde plot og ligegyldige persongalleri noget jeg ikke kunne se bort fra. Det er mig en gåde hvordan det lykkedes Ridley Scott at lave Alien (1979), en film hvor både plottet var helt enkelt (og virkede) og hvor karaktererne var så veldefineret at man faktisk stadig husker deres dødsfald i detaljer. Karaktererne var helt todimensionelle og tog helt afsindige dumme beslutninger - fordi skriptet forlangte det. Den eneste karakter jeg faktisk vil huske er David - hvilket nok ikke er tilfældigt. Katherine Waterstons karakter er en tydelig reference til Weavers Ripley, men helt uden nogen gejst eller overbevisning. Hun er dog, ikke overraskende, den eneste af besætningen som besidder en lille form for fornuft.

Uden at gå i detaljer med et rodet plot og en helt ligegyldig historie, så er filmens helt store synd det faktum (spoilers) at David faktisk er skaberen af Xenomorphs (/spoiler). Kort og godt så bringer filmen intet nyt til universet og for mig ønsker jeg ikke længere at se hvad Ridley Scott har planlagt. Alien universet døde i 2017 men heldigvis har vi stadig de 3 første film. Jeg håber at vi en dag får lov til at se Neill Blomkamps film når Scott er kommet på plejehjem og ikke længere kan ødelægge et fantastisk sci-fi univers han paradoksalt var med til at skabe.

Hvis I virkelig vil have en Alien oplevelse så se, eller spil, Alien: Isolation.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
anders

Virkelig fed og god efterfølger til Prometheus. Historierne hænger godt sammen hvis man ellers holder tungen lige i munden... Fassbender er i top

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kulturbaronen

Jeg ved godt, Covenant får noget modvind. Men det gjorde Prometheus også.

Scott valgte at tage højde for den ganske negative reaktion mod Prometheus og ændrede historien til Alien Covenant, således den peger endnu mere i retning af den originale Alien. Det gøres dog på en overbevisende måde, mener jeg.

Genremæssigt minder Alien Covenant klart mere om Alien end Prometheus, hvor sidstenævnte var mere en generel sci-fi/thriller med en smule gyserelementer. Alien Covenant er klart en sci-fi/gyser. Jeg har ikke noget problem med, at genrene er en smule blandede. Det giver lidt fornyelse.

Alien Covenant - ligesom Prometheus - har den storhed og episke tilgang til både scenografien men også temaerne. Begge film handler i bund og grund om liv, skabelse af liv og stiller spørgsmålet hvad liv er. Temaer, som er klart anderledes i de gamle Alien-film (især de tre første), hvor det i bund og grund handler om, at The Company (Weyland-Yutani) gør alt for at få fat i dette rumvæsen som et biologisk våben. I disse film er det princippet "The McGuffin", som det hedder; altså den genstand der driver historien.

Der er også taget beslutninger i Alien Covenant, som påvirker hele franchisen, og det er gode beslutninger, som gør hele aspektet vedr. mennesket og livets opståen endnu mere dyb.

Nu kommer vi til min teori! Hold godt fast.

Jeg tror, at mange -desværre- har svært ved at se de mange dybe filosofiske lag og referencer i både Prometheus og Alien Covenant, da de to film ligger på et langt højere intellektuelt plan end de gamle Alien; de var mere ligetil mht. historien (et ondt firma som vil have fat i rumvæsenet).

I de her nye film er omdrejningspunktet noget helt andet, og stiller store spørgsmål til publikum. Man bliver faktisk tvunget til at tænke over disse ting, ellers får man ikke det udbytte, som er ment med disse nye film. Og jeg tror det er lige præcis her, at "filmen" knækker hos mange. De går ikke ind til disse film og forventer noget intellektuelt fordybende om menneskets selveksistens - men derimod rent splatterunderholdning.

Jeg var vild med Alien Covenant og kan ikke vente til den tredje kommer. Der bygges virkelig glimrende op til den næste i rækken (hvor Prometheus sluttede meget mere åbent). Covenant har ægte en cliffhanger. Heldigvis går der ikke 5 år til næste gang. Fortsættelsen går i gang med optagelser i marts 2018, og vi kan forvente en premiere i 2019.

Stem op!
10
Stem ned!
-1
(reset)
tonnyuser/1096288

Kulturbaronen skal passe på med at sætte folk i bås blot fordi de ikke er enige med ham.

At jeg ikke synes at filmen lever op til den forventning jeg har til Alien film, skyldes at der ikke var spændingmoment. Ingen frygt/angst for hvad der nu sker. Det havde vi de første film.
Men at sige at det er fordi jeg ikke forstår det intellektuelle niveau synes jeg er småligt.
Vi har hver især en tanke med at se en film og derfor også egne fortolkninger.

Så prøv at holde din nedgørelse overfor dem der er uenige med dig for dig selv

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Thomasuser/798445

Det er nemt at lave "dybe" film, hvis der ikke er en skid der hænger sammen. Problemet er ikke om folk har mere eller mindre intellektuelt overskud eller ej - problemet er at begge film (Prometheus især) er tynget af usammenhængende historier, gigantiske plothuller, usandsynlige tilfældigheder og overfladiske karakterer, hvis tilstedeværelse virker uovervejet.
Der er så mange "hvorfor gør det de det?", "hvor kommer det fra?" "hvordan kan det være at?" spørgsmål i de to film, at det er håbløst at opliste.
Lad det være sagt, at Prometheus var en middelmådig sci-fi film, med et plot som en Michael Bay produktion, og at Covenant var fin Alien underholdning med egne plothuller og WTF øjeblikke, og hvis største synd var ikke at besvare bare et par enkelte af de spørgsmål Prometheus efterlod.
Det kræver ikke så megen intellektuel kapacitet at gennemskue, at kejseren ikke har tøj på.

Stem op!
7
Stem ned!
-1
(reset)
Ses i biffen, skal film!

... det er ikke tilfældet hos mig. Jeg indrømmer gerne at jeg godt kunne lide Prometheus. Jeg kunne godt lide det faktum at filmen forsøgte at være noget andet end "endnu en Alien-film". For hvis jeg ville se "endnu en Alien-film", så havde jeg set de to første.

Det jeg ikke kan lide ved Covenant er hvordan Ridley Scott formåede at lave helt om på planen for hans prequel serie, efter han fik kolde fødder over hvordan nogle mennesker tog imod Prometheus. Alle de spørgsmål Prometheus lagde op til sin(e) efterfølger(e) skulle besvarer blev (SPOILER ALERT) bombaderet af David uden tøven, og vi skulle åbenbart også glemme alt om Shaw' eksistens, for hun skulle åbenbart bare dø "off screen" fremfor at fortsætte hendes karakter i andet end en sølle Youtube-video. Han har nedgraderet potentialet i Prometheus, til en trættende, forudsigelig og værre Alien film (en plads over Resurrection).

At lave helt om på hvad man har ledt op til, hvad man har lovet sine tilskuere, er en uambitiøs måde at lave en film på. Især når man ikke tænker over de mange flere løse ender man faktisk efterlader. Der er også flere ting der ikke giver mening i ideen om at David skabte "the perfect organism"/Xenomorphs fremfor at The Engineers (som alligevel hadede os) gjorde det. Men værst af alt så giver det ikke længere mening hvordan en Xenomorph formere sig. Karaktere bliver angrebet af facehuggers og få minutter efter fødes den - hvilket totalt modsiger længden, på den tid det tog en Xenomorph at blive født på i Alien.

Sidst men ikke mindst kunne jeg godt leve med nogle af de ellers dumme beslutninger karaktererne i Prometheus tog. Så længe disse plot-hullede beslutninger ikke ville fortsætte i efterfølgeren. Hvad gør Ridley Scott, han skruer dem en tand højere op, så man virkeligt kan rulle øjne.

At tænke over hvad der forgegår, går ikke just hånd i hånd med Covenant, for jo mere jeg tænker over den, jo flere "flaws" indenfor dens plads i Alien-serien fremkommer, og jo mere afskyer jeg den. Covenant og (nu også) Prometheus har nu fået mig til at indse at "Less is more", og nogle gange behøver man ikke vide alt om hvordan noget foregik. Især ikke hvis det ikke hænger sammen.
Så jeg står desværre af og glæder mig ikke til den næste film, for jeg tvivler selv på at selv Ridley Scott ved hvad han har gang i - det virker mere som om han bare kaster ting ind i hans historie i håbet om at det vil give mening, i den historie der nu handler om hvordan en Android skaber liv.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.