Spring over navigation

Adèles liv - kapitel 1 & 2

4.360674
4.998
Din bedømmelse: Ingen (208 stemmer)
Premiere: 
05.12.2013
Instruktør: 
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
La vie d'Adèle
Resume:

Filmen 'Adéles liv - kapitel 1 & 2' følger gymnasiepigen Adèle, der bor hos sine forældre og fører en ret sædvanlig teenagetilværelse med lektier, drenge og fester. Hendes skolegang går lidt op og ned, men hun er ret sikker på, at hun vil være lærer, efter hun har fået studenterhuen. Hendes far kokkererer den samme spaghetti hver aften, der går med at se TV ved middagsbordet, og få ord udveksles mellem dem.

Adèles liv ændrer sig dramatisk, da hun møder den blåhårede, lidt ældre og drengede Emma. Først er Adèle usikker på sine følelser, men da hun først giver sig hen til kærligheden og elskoven, lærer hun både at hævde sig selv som kvinde og voksen. Men kan forholdet bestå, mens hun søger efter sig selv?

I modsætning til mange andre film om homoseksualitet handler ’Adèles liv: Kapitel 1 & 2’ ikke udpræget om omverdenens fordomme, men derimod om et stormfuldt kærlighedsforhold og de op- og nedture, det medfører. Det er skildringen af overgangen fra teenager til voksen med alt, hvad det indebærer af usikkerhed, fejldisponeringer, afprøvning af seksuelle grænser og ikke mindst ubetinget hengivenhed til et andet menneske.

Adèle Exarchopoulos er intet mindre end et fund i hovedrollen, og sammen med Léa Seydoux (kendt fra bl.a. ’Mission: Impossible - Ghost Protocol’) leverer de to hovedroller ekstremt udfordrende samt både sjæleligt og fysisk nøgne præstationer.

Filmens realisme og skuespil gik rent ind hos juryen i Cannes, der honorerede den med Guldpalmen tidligere på året, og alt i alt har instruktøren Abdellatif Kechiche skabt en kontroversiel film med sine langvarende, lesbiske sexscener og hudløse skuespil.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  4.998

  "[...] et meget rørende og ægte portræt af en dyb, inderlig og medrivende kærlighedsaffære [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  4.998

  "En film man får lyst til at diskutere. Fordi den så råt og forførende godt vækker følelser i os." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  4.002

  "At lave en film på tre timer, uden der på noget tidspunkt trædes dødvande, er i sig selv en præstation." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  6

  "[...] en magisk historie om to menneskers møde. I en realismebåret, subtilt afdæmpet form inviteres man indenfor i livets største og vigtigste bekendtskab: Kærligheden." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  4.998

  "[...] en dannelseshistorie, hvor kærligheden hænger sømløst sammen med sorgen, og filmens tre timer flyver af sted." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Det er en fransk udgave af den amerikanske coming-of-age-genre. Den meget fysiske film, virker både belastende og fascinerende på samme tid." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Det er en forbløffende film, som begejstrer spontant, fordi den fanger virkeligheden i flugten." (Bo Green Jensen)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 51

Bedste film fra 2013!!!!!!!!!

13.07.2014 - 18:03
6

WOW for en oplevelse. Ikke siden Say Anything har jeg set ungdomskærlighed så ægte, så smukt, så dybfølt og så poetisk.

Og her går de endda endnu længere.

Hvor Say Anything jo blot viste hvordan 2 mennesker mødtes, blev forelsket og blev sammen, går denne film endnu længere, ved at vise alle følelser som man føler imens man er forelsket, imens man er i forholdet og efter bruddet.

Den viser slet og ret den fulde sandhed om ungdomsforelskelse , og om hvad unge mennesker må igennem før de virkelig kan starte deres liv.

Og det viser den, med ja noget af det bedste kvindelige skuespil jeg nogensinde har set.

Adèle Exarchopoulos er unik! Hun brænder fuldkommen igennem film lærredet og viser den største ægthed jeg nogensinde har set fra en ung skuespillerinde.

Hun er slet og ret selve filmen og det hjælper især med at kameraet altid er på lige netop hende. Ja der er faktisk slet ikke nogen scene hvor hun ikke er i centrum, og det er fantastisk fordi så får vi som publikum lov til at se alt af hende.

Léa Seydoux er ligeså fabelagtig og ligesom Adele er vi fascinerede af hende lige fra første gang vi ser hende, og denne fascination bliver ved hele vejen igennem. Og ligesom Adele får vi også set alt af Léa .

Alle andre roller er også fuldkommen perfekte fordi de er lige præcis som de ville være i det virkelige liv,

Vi har den gode ven der er evig tro, De gode veninder som er tro i starten, men som forsvinder da de ikke synes om Adeles forandring og forældrene som ligeså er kritiske over for Adeles forandring.

Visse ( eller mange) folk er uhyre kritiske over filmens ret så heftige sex scener og mener naturligvis at de burde være cuttet fra filmen eller bare være forkortet.

Men her er jeg på alle måder uenig, Fordi scenerne på alle måder er vigtige for filmen,

Forstået på den måde at vi ser følelser som svømmer igennem Adele og Lea. Vi ser dem værende fuldt ud intime sammen og ja vi ser dem først og fremmest elske hinanden.

Og ja jeg føler ligefrem at hvis de scener ikke var i filmen så ville filmen føles halv. Fordi vi ville stadigvæk se følelserne som går igennem dem, men vi ville ikke se det hele.

Men med sex scenerne ( og de tager i øvrigt kun 15minutter) kommer vi hele vejen igennem´.

Filmens længde kan også være en test for nogle, ja fordi det er jo ikke alle kærligheds film der lige præcis tager 3 timer.

Men for mig er det en kæmpe, ja faktisk enorm styrke for filmen fordi, med så lang en spilletid kommer vi nemlig hele vejen igennem Adeles liv og for min skyld måtte den gerne være 1time længere, fordi jeg stadigvæk mener at der er mere at udforske i rollerne.

Og hvorfor er denne film så sidste års bedste?

Jo fordi Gravity havde fantastiske effekter men en flad historie.

Prisoners havde en fantastisk stemning men måske lidt for meget Se7en over sig.

Wolf of Wal Street var underholdende som bare pokker, men nåede ikke helt ind til den dybe kerne.

Men det gør Adeles liv på alt verdens måder.

Det føles nemlig slet ikke som en film, den føles slet og ret som ja det virkelige liv.

Den har også en på alle måder dyb handlig som jeg er sikker på man kan analysere i lang tid.

Og så har den skuespils præstationer i verdensklasse.

Og ja, havde den fået lidt tidligere premiere over i The States så havde den helt sikkert vundet over The Great Beauty i Oscar uddelingerne.

Ja jeg kan allerede sige nu at jeg kan rose denne film i timevis.

Men for at slutte så er Adeles liv ( efter min mening). Den bedste film fra sidste år, den bedste ungdomsfilm de sidste 14 år og den bedste ungdomsforelskelses film Nogensinde!!!!

Spændt på om den amerikanske Boyhood kan slå den her ( jeg tvivler).

Synes godt om
Stem op!
1
Nicolai picture
Nicolai
49 indlæg

Skuffet

02.06.2014 - 16:41
2.04

Godt skuespil kan ikke redde filmen fra at være utrolig laaaaangtrukken. Der går over 2 timer, før det begynder at blive interessant i form af et ret så dramatisk opgør mellem de to hovedroller.

Resten af tiden foregår i et meget stille og roligt tempo (læs: kedeligt) - tilsat en hel del pasta (hvorfor skal vi se dem spise al det spaghetti?) samt tilsat et par erotiske scener hist og her.

Man kan dog ikke tage fra den unge franske Adèle Exarchopoulos, at hun er yderst overbevisende i sit skuespil. Stort talent!

Synes godt om
Stem op!
0
S. Rico picture
S. Rico
2734 indlæg

Decideret elendig

02.04.2014 - 16:31

Var denne film om en mand og en kvinde, ja så var den nok aldrig blevet til noget.
Den manglende udvikling gennem filmen og de lange sexscener gjorde, at jeg hele tiden tænkte:"Arrh den er heldigvis færdig lige om lidt". Jeg havde så ikke lige set, at den faktisk varede i næsten 3 timer.
Der var stor udvandring fra biografen - jeg blev dog til den bitre ende, men blev skuffet og oplevede ikke på noget tidspunkt, at filmen peakede.
Man skal nok være til film med mange stemningsbilleder og uden så meget handling for at synes om den...

Synes godt om
Stem op!
0
Dorthe picture
Dorthe
21 indlæg

Intim og sublim livsfortælling

08.03.2014 - 17:52
5.04

Trods nogle virkelig høje forventninger, kombineret med den lange ventetid som det har taget mig at få filmen set, er 'Adèles liv - kapitel 1 & 2' en fuldkommen succes på adskillige, både filmtekniske samt historiemæssige, punkter.

Filmen er fejende flot filmet, og den garvede instruktør, Abdellatif Kechiche, formår at tildele filmen en masse liv - dog uden at overskygge selvsamme, leveret så sømløst, af Léa Seydoux og Adèle Exarchopoulos.

For det er bestemt ikke en leg at lave en film på 3 timer, heller er det et valg der tages med tankeløs lethed. Hvis en film besidder en nødvendighed i at vare 3 timer, skal den have nok at sige, det skal siges på den rigtige måde, og det skal fortælles i et passende, kontantudviklende tempo... 'Adèle' formår at gøre netop dette, næsten til perfektion.

Aldrig har jeg følt en films historie af denne længde, blive fortalt i så passende og realistisk et tempo, der konstant er i bevægelse, uden på noget tidspunkt at skabe utroværdige konflikter eller overdramatiske scener. Det er heller ikke nødvendigt, da historien i sig selv, interesserer nok til at holde sig selv, og sit publikum, i gang. Jeg kedede mig ikke et sekund, og det skal instruktøren have enorm ros for.

Så er der selvfølgelig de omtalte eksplicitte sex-scener, men de generede mig egentlig ikke så meget.
Jeg syntes de var vigtige for at filmen kunne fungere, og trods de måske kunne virke lidt for lange, og dukkede op lidt for ofte, så er det småting. Filmen er stadig én af de bedste filmoplevelser jeg har haft i meget lang tid...

5.5/6

Synes godt om
Stem op!
0
Bjerg picture
Bjerg
652 indlæg

Laaaang film, mærkelige sexscener

11.02.2014 - 10:54
2.04

Jeg skiftevis kedede mig og blev irriteret over at se Adèle rende rundt med halvåben mund i total forvirring hele filmen. Mærkeligt at se Léa Seydoux så grim, hun er normalt vild smuk. Sexscenerne var mærkelige, tvivler på, de har noget at gøre med lesbisk sex. To stjerner for de to skuespillere, som spiller rigtig godt.

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
D.
17 indlæg

Dårlig bedømmelse

27.08.2014 - 09:32

Et er, du ikke er finder filmen interessant, men det er en mærkelig kritik at give af en film! -Meget uholdbart!
Leá Seydoux er efter min mening, smukkere end nogensinde i den film og som lesbisk kan jeg fortælle dig, at det slet ikke er mærkelig det, som de har gang i.
Dertil leverer skuespillerne en fantastisk stykke arbejde!

Synes godt om
Stem op!
0
Anonym picture
Michelle
1 indlæg

Fed film

03.02.2014 - 12:55
5.04

Adeles liv imponerede mig virkelig. Den overskred mine grænser, og selvom jeg synes det var forkert og akavet at sidde i en fyldt biograf og se 15 minutter lange lesbiske sex scener, så rykkede det mig lige et tak som menneske. Jeg blev lidt større. Jeg var den absolut yngste i den sal, omringet af 30+… Og jeg synes ikke det var særlig fedt til at starte med, men jeg endte med bare at læne mig tilbage i sædet og se det smukke. Det smukke i filmen, og det var der ellers nok af. Det var satme en smuk film. Fuld af følelser og tanker. Den brød alle film tabuer, i film skal det altid være så perfekt, men ikke her, filmen var fuld af detaljerede sex scener, hun sidder rigtig og smasker sin spaggethi kødsovs, og der ryger snot ud af næsen på hende når hun stor tuder.

Synes godt om
Stem op!
2
Camilla picture
Camilla
2 indlæg

Wow

01.02.2014 - 12:53
6

Den film skal jeg bare se!

Synes godt om
Stem op!
0
Helene Kemp picture
Helene Kemp
3 indlæg

Bare en skøn film

01.02.2014 - 10:14
6

En af årets bedste og lidt utraditionelle og med sublimeskuespiller præstationer.

Synes godt om
Stem op!
1
Anonym picture
Martin
12 indlæg

Lille fin film

31.01.2014 - 23:09

Jeg elskede den fra jeg satte mig i sædet

Synes godt om
Stem op!
1
Marie-Louise picture
Marie-Louise
29 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Buzz me

Brugernes top 10

Anmeldernes top 10