It

It (2017)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Gys følger på gys efterhånden som en gruppe børn udsættes for angreb og lemlæstelse fra en ond klovn. Overfaldene optræder i mange tilfælde efter nervepirrende venten og efterfølgende skræmmende chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.09.2017
Originaltitel: 
It
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio
Billetter
4.8
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (720 votes)

Resumé

Gyseren ’It’ er baseret på Stephen Kings roman af samme navn, der følger en gruppe børns kamp mod det onde.

Året er 1988, og flere børn er forsvundet sporløst i sovebyen Derry. Da Bills lillebror Georgie forsvinder, starter han en indædt jagt på at finde svar.

Denne søgen sender den 12-årige dreng og hans venner, kendt som Tabernes Klub, ned i byens kloakker, hvor klovnen Pennywise venter.

Børnene får en noget anderledes sommer, hvor de må se deres værste frygt i øjnene og får deres venskaber sat på prøve.

Stephen Kings litterære værk er tidligere blevet filmatiseret i mini-serien af samme navn fra 1990 (Det Onde), hvor Tim Curry spillede den morderiske klovn. I den nye version er rollen overtaget af den noget yngre svensker Bill Skarsgård, der giver Pennywise en skræmmende barnlighed og uforudsigelighed.

'It' er planlagt til to dele, og en kommende film vil således følge børnene som voksne. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""Alle er bange for noget", er der en, der siger et sted i 'It', og filmen er, trods forbeholdene, bestemt i stand til at formidle den store og meget menneskelige frygt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Ikke alene er portrætterne af børn og by noget nær fortryllende. Gysene er voldsomme, men aldrig fortænkte. [...] Man forlader således biografen sært opmuntret, rørt og samtidig godt og grundigt 'gennem-gyset'" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Bill Skarsgård er virkelig ubehagelig som klovnen med de røde balloner og mange tænder, og selv om vi ser rigtig meget til ham, bevarer han det angstfremkaldende nærvær i hvert eneste billede." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Muschietti forvalter arven fra King med lydefri finesse, og ikke mindst i kraft af filmens eminente og overbevisende effekter [...] er ”It” en vanvittigt uhyggelig affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man taber ikke popcornene af skræk, men det kryber så hyggeligt ned ad ryggen. Hvis man slet ikke bliver skræmt, kan man også bare nyde filmen for dens skildring af dynamikken mellem outsidere, der forsøger at finde fælles fodfæste mellem barndom og det usikre, der følger." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Mark Fischer

Et rent og perfekt remake af den originale IT.
Jumpscare scener og rappe bemærkninger - Man kunne virkelig føle Stephen King humøret stige.
Kan kun anbefale folk at se denne fantastiske film - En god idé, er at se IT fra 1990 først, det giver en følelse af, hvad hele IT faktisk handler om.

Og ja, klovne er bare klamme, efter man har set IT.... Især hvis de gemmer sig nede i en kloak. :(

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Cecilie

Vildt god, god spænding og mange detaljer

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Silje

Super god gyser, med det hele.
Og perfekt valg af skuespillere

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Julieuser/398833

Ikke nogen storfilm, desværre.
Jævn gyser, som de nu er.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
nadjauser/646419

"It" er en uhyggelig, men samtidig en film der har et godt budskab. "Hvis vi ser vores frygt i øjnene kan vi gøre meget!"

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Natasha

Super flot film med den rette mængde af gys undervejs. Hatten af for skuespillernes præstationer.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Camilla

Jeg havde ikke så høje forventninger, så jeg var meget positivt overrasket,. Bill Skarsgård gør det virkelig godt som Pennywise.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bettina

Super sød, sjov film med nogle chokeffekts.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jonas

It er en virkelig underholdende film. Den er lige dele gyser med spænding, jump scares og uhyggelige klovne og coming of age-film med humor, følelser og en historie om at stå sammen og overvinde frygt.

Instrutør Andy Muschietti forstår virkelig at opbygge spænding. Ved hjælp af uhyggelige billeder og lydeffekter og en langsom afsløring af, hvad der er ved at ske, bygges der op til et jump scare eller en hæsblæsende jagt, hvor børnene prøver at flygte fra Det Onde. Brugen af computereffekter er for det meste rimelig god, da det bruges til at skabe nogle ulækre eller direkte gruopvækkende billeder. Nogle gange har jeg dog på fornemmelsen, at der har været mere fokus på at få folk til at hoppe i sæderne end at sende kuldegysninger ned ad rygraden. Der var måske to til fire øjeblikke, jeg virkelig fandt kuldegysningsindgydende, vejet op mod en del flere jump scares. Det er en skam, da filmen ellers er ufattelig nervepirrende, når der bruges tid på at opbygge spænding.

Bill Skarsgård er fantastisk som Pennywise/Det Onde. Han har en dæmonisk fremtoning og nyder at lege med sit bytte ved at spille på deres værste frygt, men man forstår godt, hvordan han kan lokke børn til med charme og balloner. Derudover er han komplet utilregnelig, og selvom han har et par fjollede eller overgearede øjeblikke, formår han stadig at være skræmmende imens. Især henimod slutningen af filmen er Skarsgårds præstation virkelig god, da det går op for seeren, hvorfor det er så vigtigt for Pennywise at fange og skræmme børnene. Det Onde tager også en del andre forskellige former i løbet af filmen. Jeg vil ikke fortælle så meget om dem her, men filmen formår virkelig at fremstille Det Onde som en allestedsværende og alvorlig trussel.

Filmen er dog virkelig i sit es, når den prøver at være en coming of age-film. Der er fantastisk kemi mellem de unge i Taberklubben, og jeg er især vild med den nørdede og følsomme Ben, den dumsmarte og sexfikserede Richie og klubbens eneste pige Beverly, der både kæmper med en masse ubehagelige rygter og en lummer far. Forholdet mellem de unge fører til en masse humor, og man kan sagtens relatere til sine egne venskaber som teenager - uhyggelig klovn eller ej. Filmen udnytter også at foregå i firserne med referencer til New Kids on the Block, Tim Burtons Batman, Dødbringende Våben, Nightmare on Elm Street og sikkert meget mere.

Der er dog tre ting ved filmen, der umiddelbart er med til at trække den ned. Det første er, at filmen bruger nogle børneremser i lydsporet til at skabe uhygge, som aldrig rigtig bliver forklaret. Jeg går ud fra, at de har noget at gøre med Det Ondes tidligere ofre, men jeg tror mest, at remserne er der, fordi der plejer at være uhyggelige børneremser i gyserfilm. For det andet syntes aldrig rigtig, at to af drengene i Taberklubben, Mike og Stan, var interessante. Det er en skam, da der især gøres meget ud af at introducere Mike i starten af filmen. Til sidst synes jeg, at tredje akt bliver en smule langtrukkent, selvom det er yderst underholdende og tilfredsstillende. Dog er It langt hen ad vejen en ganske god film, og jeg glæder mig meget til toeren.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Melissa Simonsen

Man skal også passe på med at sætte sig ned og se noget, der fornærmer ens intelligens. Af ren respekt for Stephen King, så er det altså en ommer. Dårligt manuskript, middelmådigt skuespil og elendige filmeffekter, men i det mindste fik vi mere materiale til gode memes. :)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter