Snemanden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ofte meget spændingspræget grundstemning. Den indeholder flere voldsomme, blodige og uhyggelige scener med personer, der overfaldes, dræbes og parteres. I en scene er et desperat barn vidne til, at hans mor drukner i en bil for øjnene af ham. I en anden og blodigt udpenslet scene ses en person få skudt hele hovedet af. I en tredje scene trues en person med at få skåret hovedet af med en sav for øjnene af sit barn. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.10.2017
Originaltitel: 
The Snowman
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
Billetter
3.2
2.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (316 votes)

Resumé

Den amerikanske thriller 'Snemanden' foregår i Oslo, hvor vicekommisær Harry Hole efterforsker en række koldblodige mord, der altid falder på snefulde dage.

Sagen starter, da en kvinde forsvinder og hendes halstørklæde på uforklarlig vis dukker op på noget, der ligner et gerningssted.

Kriminalbetjenten begynder nu langsomt at samle brikkerne i et grusomt puslespil, og snart står han og hans nye kollega Katrine Bratt i spidsen for en intens jagt på en seriemorder, der går efter kvinder med børn og altid efterlader sig et skrækindjagende visitkort i form af en blodig snemand.

'Snemanden' er baseret på norske Jo Nesbøs syvende krimi i bestseller-serien om den kaotiske enspænder Harry Hole. Filmen følger samme skabelon som David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo og tv-serien 'Wallander', der også bibeholdt den skandinaviske setting på trods af en engelsksproget tilgang. 

I rollen som den upopulære kriminalbetjent ses Michael Fassbender, der får selskab af svenske Rebecca Ferguson og danske David Dencik.

Filmatiseringen var oprindeligt tilknyttet mesterinstruktøren Martin Scorsese, men det blev den stilsikre svensker Tomas Alfredson (Lad den rette komme ind og Dame, Konge, Es, Spion) der fik opgaven til sidst. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Snemanden' er [...] endt som en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Til trods for at skuespillerne gør hvad de kan [...], må filmen være godt skamklippet, for man undres over de påbegyndte, men uafsluttede tråde." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... et ikke særlig originalt eller veltænkt plot, der blot er endnu en rutinepræget variation over det fortærskede seriemorder-tema ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvordan kan ét af skandinavisk films bedste kort servere scene på scene, der bare ikke hænger sammen, personer, der er helt og aldeles utroværdige og talrige øjeblikke af ren og skær [...] forvirring?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... skuffelsen [er] så meget større, når slutproduktet viser sig at være yderst gennemsnitligt trods et professionelt look og en god Michael Fassbender i hovedrollen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Gyset er [...] en af de største attraktioner i denne vinterhvide film noir, ikke som chok i biografsædet, men som æstetik i de sneklædte landskaber omkring Bergen ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Patrickuser/688719

En meget bedre film, end alle de kloge siger,,,

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Jan Engel

God og spændende underholdning hele vejen igennem. Minder meget om mange af de svenske og engelske krimier vi nyder på TV, når vi skal slappe af efter en lang dags arbejde.

Man skal ikke forvente originalitet, men det er heller ikke nødvendigt med krimier, hvor klichéer er vigtige for at skabe gensynets glæde.

Filmen er bestemt biografbilletten og popcornene værd.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
klaususer/424250

Meget spændende & lidt uhyggelig

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
nadjauser/646419

Virkelig dårlig film! Andet er der ikke at sige.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Dennisuser/358484

En film fuldstændig uden sammenhæng!!! Hvad skete der lige der!?

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Cecilia

Traileren ser sådan set meget god ud, men filmen er dårlig.

Der er ingen decideret handling eller rigtig efterforskning - det er bare 1 drab, 2 drab, 3 drab, 4 drab, .... Den er så makaber, at man er ved at kaste op, fordi man i detaljer skal se, hvordan personerne dør. Det er en decideret klam film, der ikke er pengene værd, og den er så usammenhængende, at den kunne bestå af flere forskellige film.

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Henriette69

men du giver den 6 stjerner....???

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Dennis

Du har givet den 6 stjerner?

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Christinna

Det var som om den aldrig blev rigtig spændende på noget tidspunkt. Dårlig lavet, dårlig lyd, dårlig underlægningsmusik.
Tynd, tynd, tynd historie. Ville hellere være blevet hjemme og set en norsk eller svensk krimi serie.

Det virkede som om Michael Fassbender ikke helt har sluppet rollen som adroid robot i Alien. Meget karakterløs og uden identitet.

Jeg har ikke læst bogen, så det er ikke fordi jeg havde sat forventningerne tårnhøjt op. Den er desværre bare ikke særlig god.

Hvis jeg skal sige noget positivt, så er det et flot landskab i filmen.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Carluser/131267

Lad mig straks nævne, at jeg ikke har læst bogen. Men filmen var vellavet og yderst spændende, idet den var "realistisk" uden det sædvanlige action-fis.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.