Valerian and the City of a Thousand Planets

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning, og den indeholder mange dramatiske scener med kampe, skyderier og forfølgelser. I én scene angribes befolkningen på en fjern planet, og man ser hvordan en familie går i panik, da de ikke får en vigtig person med sig i flugten. I en anden langvarig og dramatisk scene jages hovedfigurerne af et stort, aggressivt monster med spidse tænder, og i en tredje scene angribes hovedepersonerne pludseligt, og man ser dem ligge livløse i nogle pubber.Da filmen også indeholder lange rolige passager, humor og positive forløsninger, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
03.08.2017
Originaltitel: 
Valerian and the City of a Thousand Planets
Spilletid: 
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Level 7 2D, Level 7 med intro 2D, Supreme 2D, Supreme 3D
Billetter
4.4
3.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (135 votes)

Resumé

Science fiction-filmen 'Valerian and the City of a Thousand Planets' er baseret på den franske tegneserie, der på dansk har titlen 'Linda og Valentin'.

I det 28. århundrede lever millioner af skabninger fra forskellige planeter i fred på rumstationen Alpha. De to menneskelige rumagenter, Valerian og Laureline, der kan rejse frem og tilbage i universet og tiden, sendes på en mission til Alpha.

Agenterne har fået til opgave at beskytte kommandøren Arun Filit, som skal deltage til et møde om udefrakommende trusler med de andre planeters repræsentanter. Hurtigt opdager Valerian og Laureline, at noget er galt, og det sender dem ud på en rejse, der afslører en dødbringende hemmelighed.

'Valerian and the City of a Thousand Planets' er instrueret af Luc Besson, der tidligere har udforsket genren i rumeventyret Det femte element med Milla Jovovich og Bruce Willis.

Instruktøren har længe haft et ønske om at filmatisere tegneserien, men han har efter eget udsagn ventet, til de filmteknologiske virkemidler var gode nok til at skildre det farverige univers. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sine steder får vi serveret meget flotte rumscenerier [...] Så er det bare ærgerligt, at hans forståelse for, hvordan man skildrer følelser mellem mennesker, kan rummes i forordet til en pixibog." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... der bliver ikke sparet på vilde effekter og store følelser. Desværre er Luc Besson ikke nogen ørn, når det drejer sig om intim person-instruktion." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Valerian and the City of a Thousand Planets' er på samme måde som 'The Big Blue' (1988) og 'Subway' (1985) ekstremt smuk ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det fantasifulde, opfindsomme og grænseløst legesyge i Christin & Méziéres tegneseriesaga om de to agenter i tid og rum har Luc Besson fået virkelig godt fat i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg tror, at filmen fungerer bedst, hvis du ikke sidder og tænker på Linda og Valentin hele tiden. 'Valerian' er en flot sci fi-satsning. Meget som en virtuel tivolitur." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Segoyuser/116755

Har ikke læst noget Linda og Valentin så har ikke et par tegneserier indover var underholdt, noget var lidt søgt, så kunne se det ville ske,(synes ikke deres "kemi" var for god.....) flotte fabeldyr.

Den planet som blev ødelagt pga. krig var meget spændende.
Det dyr som lavede det de slugte, var herlige...

Smukke, intelligente, så smarte at de kunne lære sig selv en hel del....

Der var vitterlig mange anderledes, specielle "mennesker" hende som kunne lave sig om til hvad det skulle være, så flot lavet....

Mon det kan lønne sig at læse EN tegneserie?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Klavs

Visuelt helt fantastisk med de vildeste idéer, og med et glimrende pace, på nær en lidt død periode mod finalen, hvor det bliver lidt for udpenslet og sløvt. Filmen kunne nok have været strammet lidt op ved at være 20 minutter kortere.

Dane DeHaan er ikke det bedste valg som Major Valerian, han er nok ikke det største skuespillertalent i universet, men generelt var jeg ret vild med den sorte humor, som blev dyrket mellem de 2 rumagenter. Cara Delevingne var langt bedre som Sergeant Laureline. Selv Rihanna, som bestemt ikke er min kop øl, gjorde det glimrende som rumvæsenet Bubble.

Historien er simpel og nem at følge, med onde mennesker, universel kærlighed og intergalaktiske rumagenter. Jeg kan ikke huske noget som helst fra tegneserien, og det er måske til min fordel. Så kan man jo ikke blive sur over, hvis noget ikke er, som man husker det.

Jeg glæder mig faktisk til at gense filmen en anden god gang.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Niels Wuser/673667

Ligesom tegneserierne tager den ikke sig selv så højtidligt!
Et fantastisk univers, masser af små skæve indfald her og der!

Ikke så udpræget Amerikansk(heldigvis)....
Man skal ikke tro at det er ligesom det femte element, det her er lidt noget andet!

Det er gammel sci-fi i nye moderne klæder!
Hvis du kan lide at bare slå hovedet fra og have lidt fri fra hverdagen, så er det her sagen!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Der bygges en beskeden rumstation ved navn Alpha, som flere nationer tilslutter sig, og endelig begynder andre arter at komme. Til sidst har De Tusind Planeters By vokset sig så stor, at dens tyngdekraft truer Jorden. Den sendes derfor langt ud i rummet, hvor den er centrum for viden og handel i den kendte galakse. De to agenter Valérian og Laureline arbejder for Føderationen, og optrævler pludseligt en lumsk komplot.

Lad det være sagt med det samme, det er den mest anstrengende kærlighedshistorie jeg længe har set på film. Den gennemsyre det meste af filmen, og er ufrivillig komisk. Effekterne er flotte, men minder visuelt om 'John Carter', og deres økonomiske succes lader de til også at dele. Det er en ambitiøs film, den dyreste indiefilm til dato, men ikke ret meget lader til at fungere.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Finn Carl

I sin tid var det min nevø som købte dem, tegneserierne, og da han døde alt for tidligt, måtte jeg selv forsætte, så jeg har fundet de fleste nu, selv om jeg mangler nogle få i midten, som jeg dog har læst! Jeg må erkende at der har været langt mellem snapsene i de sidste hæfter, men shinguserne er stadig nogle spændende figurer i deres evige jagt på viden og profit, og Lauraline/Linda som i hæftet bliver elsket af den lille veksler, er flot men får ikke lov til at spille overbevisende. Men en flot oplevelse i biografen, med det store lydanlæg og 3D brillerne, som dog kun forbedrede oplevelsen i begrænset grad.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kåreuser/409583

Gode effekter, flotte billeder

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Thomas

Et overflødighedshorn af effekter, men det er så også det eneste der fungerer for den, ud over et slimet håndtryk i starten, er den fuldstændige blottet for humor, action cenerne er indimellem direkte kedelige og samspillet mellem de to hovedpersoner lever slet ikke op til den dialog der er mellem den.
Og det værste er at filmen, virkelig har potentialet til at være super fed, men instruktør og skuespillere, levere bare ikke.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Valerian and the City of Thousand Planets er løst baseret på tegneseriealbummet ”Skyggernes Ambassadør”. Filmens titel kunne ellers antyde, at det drejede sig om en filmatisering af en af de allerførste historier om Linda og Valentin: nemlig albummet ”De tusinde planeters imperium”. Men Luc Besson har valgt at hive fat i en historie, som giver ham maksimal mulighed for at vise os en overdådighed af fremmede livsformer, sådan som den tager sig ud på den gigantiske rumstationsby Alpha (kendt under navnet Navlen i tegneserierne).

Filmen lægger meget smukt ud med at skildre, hvordan denne rumstation er blevet bygget op og bygget på, og knopskudt gennem hundrevis af år. Glimrende indledning. Jeg er helt på indtil videre. Herefter zoomes der ind på en planet med nogle sære stoiske væsener, der lever i harmoni med sig selv og naturen. Lad os kalde dem ”perlefolket”. Planeten er ultra smuk, perlefolket er smukke og intelligente, og alt er godt. Dvs. selvfølgelig lige indtil der sker en katastrofe, som er katalysator for resten af filmens historie. Også denne del er super imponerende flot lavet. Livet på planeten ligner ingenting, man før har set. Sceneriet kan jeg bedst beskrive som en ultra moderne og flot version af en af de mange verdener i det gamle computer adventurespil MYST. Så jeg er stadig helt på og meget optimistisk for resten af filmen.

Men så kommer Linda og Valentin på banen. Som regel får man den bedste filmoplevelse ved IKKE at have set nogen trailere på forhånd. Men denne gang var jeg glad for, at jeg havde set traileren. For traileren afslører meget tydeligt, at de to skuespillere hverken ligner eller opfører sig som Linda og Valentin. Dermed slap jeg for at sidde og irritere mig over, at disse figurer intet har med de rigtige Linda og Valentin at gøre. Jeg satte mig i biografsædet med den indstilling, at det er ok at lave en moderne nyfortolkning af karakterene mhp. at appellere til et nyt ungt publikum.
Men, men, men! Det er IKKE ok at give rollerne til nogle skuespillere, der absolut INGEN kemi har sammen og som spiller horribelt. Det bliver ikke bedre af, at samtlige jokes og one-liners falder fuldstændig til jorden. Hvor det var meningen, at man skulle sidde og grine eller smile, sad jeg i stedet med himmelvendte øjne igen og igen. Suk!

Nogle vil måske også kritisere historien for at være rodet. Men her skal man huske på, at det primære formål med filmen ikke er at fortælle en god historie. Historien i Skyggernes Ambassadør er rimelig banal. Det der gør den episk er den fantasifulde rejse ind gennem Navlens mange verdener og totalt fremmedartede væsener. Det samme gælder for Luc Bessons film. Den skal ses for den imponerende visuelle rejse gennem Alpha, hvor Linda og Valentin besøger sære væsener og på skift skal redde hinanden fra den ene bizarre situation efter den anden. Plottet er dermed sekundært. Bare nyd sceneriet.

Faktisk synes jeg historien på ét punkt bliver bedre formidlet end i tegneserien. Og det er baggrundshistorien for perlefolket. I tegneserien får man kun meget lidt at vide om dem, og de har kun overlevet som skygger - deraf navnet på albummet. I filmen bidrager baggrundshistorien både med det visuelle, men også med at få publikum engageret i deres skæbne. Det fungerer ganske godt. Ja, man kan endda sige, at nærmest alle scener uden Linda og Valentin fungerer udmærket. Bare ærgerligt at de to hovedpersoner er så meget med i filmen...

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Melissa Amalie

Valerian er ikke fejlfri eller nogen Citizen Kane. Men den er fremragende underholdning! Det føltes som en unik oplevelse, at være vidende til en stor sci-fi der ikke er produceret i Amerika. Håber virkelig på mere, for historierne om Valerian(/Valentin) og Laureline(/Linda) er virkelig gode. Dane og Cara er måske ikke de skarpeste skuespillere i alle roller, men de lever sig godt ind i disse, og virker dermed troværdige. Eventyr der helt klart er bifturen værd.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Antaeus

Den var ikke så god som jeg havde håbet, men det er nok også uretfærdigt fordi jeg havde håbet på et mesterværk lige som tegneserien. Men den var ganske underholdende. Jeg gik ikke ind med indstillingen at jeg skulle se Linda & Valentin, men en film inspireret af den så jeg ikke skulle sidde og sammenligne med tegneserien. Men jeg genkendte i den grad en masse fra Linda og Valentin i personerne og filmen. En god film som kan anbefales.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.