Bjarne Reuters Kidnapning

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en overvejende venlig og humoristisk grundstemning, som brydes af scener, hvor stemningen bliver trykket, utryg eller let dramatisk. I flere scener ser man børn i pressede situationer, fx ses over flere omgange en mor få det dårligt foran sine børn, samt blive kørt væk i ambulance. I en let dramatisk scene ses to voksne familiemedlemmer være tæt på at komme op at slås foran familiens børn og i en anden scene anholdes en forælder af politiet, og børnene må flygte for at undgå tilfangetagelse. Derudover er der scener hvor to børn slås i fingerede slåskampene, som kan virke voldsomme på de yngste børn. Fortællingen er desuden præget af socialrealistiske udfordringer såsom dårlig økonomi og manglende bolig hvilket kan gøre, at filmens univers kan opleves som utrygt. Da filmen imidlertid har en grundlæggende venlig stemning, da børnene er handlekraftige, og da de dramatiske og utrygge situationer forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.07.2017
Originaltitel: 
Kidnapning
Versioner: se alle
2D, Babybio
Billetter
Skal du se Bjarne Reuters Kidnapning?
(169 stemmer)

Resumé

Den danske familiefilm 'Bjarne Reuters Kidnapning' er baseret på forfatterens børnebog.

Filmen handler om drengen Bertram og hans familie, der bliver hvirvlet ind i et kidnapningsforsøg af en millionærsøn på grund af deres småkriminelle Onkel Georg.

Instruktøren havde sin spillefilmsdebut med Villads fra Valby, og titelkarakteren blev spillet af Luca Reichardt Ben Coker, der denne gang har rollen som Bertram.

Mere omtale af 'Bjarne Reuters Kidnapning' følger...

Relaterede nyheder

Kommentarer

Brianuser/12871

Ikke nok med at 'Far til 4'-filmene bliver malket til ukendelighed. Nu er turen så også kommet til at slå mønt på de gamle 'Bertram'-film. Jeg forudser dybt uinteressante figurer, et mudret plot (på trods af et godt forlæg fra Reuter), elendigt skuespil og ucharmerende slapstick, der på ingen måde kan stå mål med de originale Bertram film. Otto Brandenburg VAR bare Onkel George og med Fuzzys fantastiske score, var orginalerne simpelthen datidens børnede udgave af Olsen Banden. Jeg vil opfordre alle, der overvejer at udsætte deres børn for denne film, at vise dem de 2 originale Bertram-film i stedet.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
karinauser/950600

i 2002 lavede man bertram og co hvor det den gang var jarl friis mikkelsen der spillede onklen. og den film var ikke det værste jeg syntes faktisk den var godt. jeg vil give, dig ret i man malker meget på de, gamle film, men jeg vil også gerne sige giv det en chance, vi ved ikke om filmen er bedre eller dårliger enu.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Danieluser/178453

Alting var bedre i gamle dage...

Udgaven fra 1982 fik faktisk ret dårlige anmeldelser. Jeg så den selv igen for nyligt - og jeg så den også i 1982, da den kom frem, da jeg var 7 år. Der er enkelte sjove elementer i filmen, men især slutningen er helt til hest, hvor filmen løber helt af sporet.

Jeg glæder mig for vildt til at se den nye udgave af Kidnapning til sommer, og i første omtale ser det sgu ret sjov ud.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.